ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis
Seksjonsheader

– Dette er en skikkelig seier for folkehelsa og et viktig tiltak mot barnefattigdom

OSLO ARBEIDERPARTI: Maria Varteressian, byråd for eldre, helse og arbeid Tone Tellevik Dahl, Fawzi Warsame og leder av Sagene Arbeiderparti Jørgen Foss. Foto: Oslo Arbeiderparti

AUF i Oslo varslet kamp for gratis skolefrokost, i forkant av Oslo Arbeiderpartis program- og nominasjonsmøte 1. og 2. mars. Nå har de sikret at Arbeiderpartiet går til valg på et gratis skolemåltid i alle Oslos grunnskoler.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 08.03.2019 kl 16:22

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

OSLO: I helgen gjennomførte Oslo Arbeiderparti program- og nominasjonsmøte før høstens kommunevalg.

– Nå har vi laget et utrolig spennende program som vil gjøre Oslo til en enda bedre by for alle i løpet av den kommende valgperioden, sier leder av Sagene Arbeiderparti Jørgen Foss.

Og det ble spenning i møtet, forteller han.

– Fikk et overveldende flertall

– Mens skolebarn i bydel Sagene har fått tilbud om skolemat siden 2013, har resten av Oslo måtte vente. AUF gjorde en kjempeinnsats og fikk et overveldende flertall med seg og sikret at Arbeiderpartiet nå går til valg på et gratis skolemåltid i alle Oslos grunnskoler.

– Dette er en skikkelig seier for folkehelsa og et viktig tiltak mot barnefattigdom. Samtidig handler det om kunnskap og skole. Dette er en billig investering i vår felles framtid, fortsetter Foss.

ANNONSE

Det ble også spenning om hvorvidt Arbeiderpartiet skulle skrote prinsippet om gjengs leie. Etter at tellekorpset hadde gjort sitt, ble det klart at Oslo Arbeiderparti går til valg på å avskaffe gjengs leie.

Vedtaket ble til slutt:

«Avskaffe ordningen med gjengs leie og erstatte denne med et nytt system for leiefastsettelse og gjennomgå alle sosiale boligvirkemidler, slik at vi kan sikre at kommunens virkemidler gjør det lettere for folk å komme seg ut i inntektsgivende arbeid, samtidig som vi sikrer god forvaltning av kommunale boliger.»

– Vi har lyttet til folk, invitert til folkemøte og ser klart de utfordringene som er med gjengs leie. Vi har nå sittet 3,5 år i byråd og det er mye opprydning som må til etter 18 år med borgerlig styre i denne byen. Jeg er glad for at vi nå går til valg på nye løsninger som er bedre for folk i byen vår. Jeg vil spesielt takke bydelsutvalgsleder Helge Stoltenberg som har ledet an i denne viktige saken, og som opprettholdt forslaget og fikk det gjennom.

Det ble også klart i møtet at nominasjonskomitéens liste ble enstemmig vedtatt. Det betyr at det er hele fem kandidater fra Sagene ved årets valg.

På fjerdeplass ligger tidligere BU-leder i Bydel Sagene, og nåværende byråd for eldre, helse og arbeid, Tone Tellevik Dahl. Med seg på laget har hun Jørgen Foss, Fawzi Warsame, Karina Hellum og Maria Varteressian.

ANNONSE

ÅRSMØTE: Fra Oslo Arbeiderpartis program- og nominasjonsmøte 1.-2. mars. Foto: Oslo Arbeiderparti

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE