ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Lokalprofilen:

– Vi er heldige med lokalpolitikerne. Det er ikke bare snakk med dem

Gro Røde Foto: Janina Lauritsen

Hva klarer ikke en historiker seg uten i hverdagen? Og hvor, i en kulturbydel stappfull av historie, er favorittstedet?

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 07.06.2018 kl 16:37

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

LOKALPROFILEN: Dette er en spalte der vi stiller faste spørsmål til lokalbeboere/-profiler som er aktuelle eller utmerker seg på en eller annen måte.

Gro Røde er historiker og leder av Arbeidermuseet. Da Anne Mette Hegdahl takket for seg etter mange år hos Hønse-Lovisas hus, tok Arbeidermuseet over driften. Nå har huset endelig åpnet igjen etter å ha fått ny drakt og Røde inviterer inn til de kjente og kjære vaflene igjen.

– Hva opptar deg mest om dagen?

– Hønse-Lovisas hus. Jeg er opptatt av å få dette til å bli et fint og hyggelig sted for byens befolkning. Jeg tenker på; har vi nok ansatte, har vi lange nok åpningstider, når skal vi gjøre forskjellige ting... Barna mine opptar meg også; mitt yngste barn skal opp til eksamen i tiende klasse, mens den eldste forbereder seg til å reise til USA. Og Arbeidermuseets høstprogram!

– Hva er ditt favorittsted i nærmiljøet?

ANNONSE

– Sirkelen rundt Beierbrua, med brua og Akerselva i midten. Favorittpunktet er der Maridalsveien møter Sagveien, ved Biermannsgården.

– Hva brakte deg til denne delen av byen?

– Jeg kom hit da jeg var student og fikk min første leilighet sammen med kjæresten min.

– Hva klarer du deg ikke uten i hverdagen?

– Kaffe! Jeg har et utrolig lykkelig forhold til kaffe! Når jeg legger meg om kvelden tenker jeg "nå gleder jeg meg til å lage kaffe" og når jeg våkner om morgenen tenker jeg "nå skal jeg sette meg ned med kaffen og lese avisen!" Det gjør meg lykkelig. Og frukt! Jeg må ha et rikholdig fruktfat hjemme.

ANNONSE

– Hva bør lokalpolitikerne i din bydel ta tak i?

– Jeg må gi dem ros. Vi er heldige her i bydelen. De er flinke lokalpolitikere med visjoner. Jeg har fått jobbe med dem siden jeg flyttet hit - min første jobb her var lokalhistoriker, da ble jeg kjent med politikerne og administrasjonen. Det er ikke bare snakk med dem. De er opptatt av sammensetningen og balansen i bydelen. De må fortsette med disse idealene. Det tror jeg gjør at mange trives her og snakker om kulturbydelen med stolthet.

Les også:

- Vi må se området i et større perspektiv enn kun Raades Hagekafé

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE