Sagene Avis

Har barna, og de voksne som kan undervise – mangler bassenget

AKS-leder på Fernanda Nissen skole, Bjørnar Holsæter, håper kommunen vil satse på svømmeundervisning i AKS-tiden. Foto: Janina Lauritsen

– Jeg tror mange av badene i Oslo står tomme mellom klokken 14 og 16, sier AKS-leder på Fernanda Nissen skole, Bjørnar Holsæter. Nå ber han kommunen satse på svømmeopplæring i AKS-tiden.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 06.10.2021 kl 10:37

SAGENE: Aktivitetsskolen (AKS) på Fernanda Nissen skole har leid Sagene bad i høstferien.

Nå får 70 barn fra 2. til 4. trinn svømmeopplæring med egne instruktører fra Oslo Idrettslag.

Alle får en økt hver dag denne uka. Men AKS-leder Bjørnar Holsæter ønsker seg mye mer svømmetid for barna. Han sier AKS på Fernanda Nissen tar svømming på alvor, og legger til rette for svømmeopplæring i feriene dette skoleåret. Men det holder ikke, mener han.

– Det er for få som klarer svømmekravet på 4. trinn, sier han til Sagene Avis.

Kompetansemål 4. trinn

  • Leke og utføre grunnleggende øvelser med vanntilvenning som å dykke, flyte, gli, skape fremdrift, hoppe uti og orientere seg i vann
  • Være svømmedyktig ved å falle uti på dypt vann, svømme 100 meter på magen, og underveis dykke ned og hente en gjenstand med hendene, stoppe og hvile i 3 minutter (mens man flyter på magen, orientere seg, rulle over, flyte på rygg): så svømme 100 meter på rygg og ta seg opp på land
  • Ferdes trygt i, ved og på vann og gjøre greie for farene, og tilkalle hjelp

Klikk for mer...

Klikk for mindre...

70 barn får svømmeundervisning i Sagene bad denne uka. Foto: Janina Lauritsen

Frir til kommunen

– Jeg har et spørsmål til Oslo kommune og Utdanningsetaten. Hvorfor ikke satse på AKS som en arena for svømmeopplæring? Jeg tror vi har unike muligheter til å nå flere barn ved å ha tidlig innsats med aktivitetsskolen som en arena. Vi har voksne og barna, vi mangler bare bassenget. Det er altfor dyrt for oss å leie.

Det må en tidlig innsats til om barna skal lære seg å svømme, mener han. Det finnes ferietilbud for 5. til 7. trinn, men det er vanskelig å fange opp disse barna, mener han.

Barna skal først få bruke litt tid på å bli komfortabel i vannet. Foto: Janina Lauritsen

– Jeg vet det er flere som ikke dukker opp på slike arrangementer. Jeg tror det er en høy terskel for mange å lære seg å svømme i skoleferien, i en ny gruppe uten klassekameratene.


– Men vi har en unik mulighet til å nå alle etter skoletid. Og jeg tror mange av badene i Oslo står tomme mellom klokken 14 og 16.

– Vi skulle ha svømt mye mer!

Denne gjengen gleder seg stort til å hoppe i bassenget! Foto: Janina Lauritsen

Det er barna som ikke har lært seg å svømme ennå, som prioriteres denne uka. Men det er også med en gruppe som har oppgitt at de kan svømme.

– Men kan de kompetansemålet? Det blir spennende å se, sier han og legger til at skolen nå «går all in», med svømming to ganger i uka for å nå målet.


AKS-barna på Fernanda Nissen skole får fem timer med svømmeundervisning i høstferien. Foto: Janina Lauritsen

Yosef og Zelma har meldt seg på svømmeundervisningen denne uka. De syns begge det er veldig gøy å svømme, og ser frem til å hoppe ut i bassenget sammen med AKS.

– Jeg kan kråle, svømme på ryggen, svømme på magen, sier hun ivrig, før Yosef legger til at han også kan «alt».

– Det er bra å kunne svømme på AKS, da kan andre også lære seg det, slik at de ikke dør i vannet, sier Zelma.

Men de er begge enige i at det ikke er nok tid i bassenget:


– Vi skulle ha svømt mye mer, skolen skulle bare ha vært svømming!

Yosef og Zelma er veldig glade i å svømme! Foto: Janina Lauritsen


70 barn får svømmeundervisning i Sagene bad denne uka. Foto: Janina Lauritsen

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...