ANNONSE

Snart stor konsert med KORK:

– Vi vil og vi kan

Konsertens konferansier Espen Beranek Holm og deler av Torshovkorpset som nå snart har stor konsert med KORK. Foto: TORSHOVKORPSET

Torshovkorpset har 45-årsjubileum, og satt seg ett hårete mål.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 17.02.2017 kl 16:16

ANNONSE

OSLO: Kringkastingsorkesteret - eller KORK - svarte ja de, og 4. mars er det klart for stor konsert i Oslo Konserthus.

– Torshovkorpsets mål er å skape og spre musikalsk glede på høyest mulig nivå. Musikk skapt av musikanter som må yte litt ekstra, med parolen: Vi vil og vi kan! sier Dag Bredesen i Torshovkorpset.

1972

Korpset ble stiftet i 1972 på Torshov skole som Torshov Skoles Musikkorps og teller i dag rundt 66 aktive musikanter.

– Vi rekrutterer nye musikanter fra hele Stor-Oslo - også Nordre Aker - og er trolig verdens eldste og største korps for musikanter med lærevansker og utviklingshemminger. Styret, frivillige og alle støttespillere enes om å dyrke gleden over samhold og samhandling musikalsk og mellommenneskelig, videre ifølge Bredesen.

Han fortellser at korpset i de siste årene har opplevd en merkbar økt eksponering i kulturlivet.

Mange forespørsler

– Vi får flere og flere forespørsler om å delta i forskjellige sosiale sammenhenger både i media og i offentlige og private arrangementer. Det er praktisk talt fullt oppmøte på øvelsene, vi får god kvalitet på enetimer og ikke minst flittig egenøving.

Og et sikkert vårtegn.

– Gjennom 45 år har Torshovkorpset utviklet seg til å være et aktet og ønsket vårtegn der vi marsjerer i Torshovs gater og parker i tiden før 17. mai.

– Som marsjkorps er vi hvert år engasjert av Nordberg skole for å representere skolen i 17. maitoget i Oslo. Vi leverer opptredener både som konsertband og som tradisjonelt korps, forteller Bredesen videre.

45 år

Og så ville de lage litt ståhei rundt 45-årsmarkeringen.

– Konsertgruppen kom frem med et hårete mål: Vi inviterer Kringkastingsorkesteret til konsert i Oslo Konserthus! I fjor sommer fikk vi beskjeden vi ventet på. KORK sa ja!

– Gjennom musikk kan vi møtes på tvers av evner og forutsetninger. Et profesjonelt orkester møter et korps/orkester med spesielle behov, og sammen skapes musikalske øyeblikk som både publikum og utøvere vil oppleve som store og unike.

Espen Beranek Holm

Konferansier for konserten er Espen Beranek Holm.

– Han har gått inn i prosjektet med full tenning! I løpet av denne kvelden vil han bidra som artist i tillegg til å lede oss gjennom konserten, sier Bredesen.

Repertoaret spenner i kveld fra klassisk musikk til marsjer og populærmusikk.

– Foruten å bli en flott opplevelse for publikum, vil konserten bli et uforglemmelig minne for musikantene i Torshovkorpset - en gruppe mennesker som i dagliglivet godt føler på sine fysiske og psykiske begrensninger, sier bredesen.

– Dette unike samarbeidet vil vise at vi alle kan møtes og spille sammen uansett hvilke forutsetninger som ligger til grunn. Dette kommer til å låte nytt og fantastisk bra!

LES OGSÅ:

Nøkkelord