Sagene Avis

Vil ha en bilfri Arne Gjestis plass

VIL FLYTTE DROSJENE: Bydelsutvalget skal behandle en sak om å flytte taxiholdeplassen. Foto: Wikimedia Commons/Helge Høifødt

Familier med små barn har klaget over situasjonen utenfor Sagene samfunnshus i mange år, nå kan det bli en endring.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

SAGENE: Den 13. juni skal bydelsutvalget behandle en sak om å flytte taxiholdeplassen på Sagene, som ligger i delen av Arendalsgata som skiller Arne Gjestis plass og Gråbeinsletta.

– Taxiholdeplassen ligger i dag sånn til at den skaper et skille mellom lekeplassen ved Sagene samfunnshus og parken på Gråbeinsletta. Det er uheldig fordi det skaper utrygghet for barn og familier som bruker lekeplassen og parken. Dette har vært en uheldig situasjon i mange år, sier bydelutvalgsleder Helge Stoltenberg.

Ønsker den kan bli en del av el-ladeteknologi for taxi

Bydelen var i mai i dialog med Bymiljøetaten og de er også positive til å flytte taxiholdeplassen. Men det gjenstår å avklare tekniske forhold ved foreslåtte lokasjoner, samt å diskutere ny plassering med Norges taxiforbund.

– Bydelsutvalget ønsker at taxiholdeplassen flyttes til nordsiden av Dannevigsveien, men vestsiden av Kristiansands gate kan også være aktuell. Men det er viktig at vi gjør dette i samarbeid med Norges taxiforbund.

Flyttingen av holdeplassen til et av disse stedene vil gi en sentral lokalisering av taxiholdeplassen som viderefører områdets funksjon som knutepunkt mellom buss, sykkel (bysykkel og offentlig sykkelparkering) og taxi, mener Stoltenberg.


Bydelen har også anmodet om at taxiholdeplassen kan bli en del av kommunens pilotprosjekt for el-ladeteknologi for taxi. For å sikre rask framdrift i saken anser Bymiljøetaten det som hensiktsmessig å gjennomføre flytting av taxiholdeplassen først, for så eventuelt å tilrettelegge for lading av el-taxier på et senere tidspunkt.

– Det hadde vært veldig positivt om denne taxiholdeplassen kunne inngå som en del av pilotprosjektet for lading av el-taxier i Oslo. Jeg håper at Bymiljøetaten er på ballen og sørger for at dette skjer.

– Bidrar til et tryggere nærmiljø for barna

Bydelsutvalget ser dette som et første skritt for å gjøre plassen bilfri og dermed tryggere for barna som leker her. Dette vil sette parken i sammenheng med plassen som er blitt en viktig møteplass for folk som bor i området, forteller Stoltenberg.

– Flytting av holdeplassen vil gi en bedret trafikksituasjon i Arendalsgata mellom Arne Gjestis plass og Gråbeinsletta, og bidrar til et tryggere nærmiljø for barn, unge og voksne som bruker disse områdene til lek og rekreasjon. Men dette vil også gi oss mulighet til å se på mulige grep for å forbinde de to arealene på en bedre måte.

BYDELSUTVALGET: Det er møte i bydelsutvalget 13. juni. Foto: Janina Lauritsen (arkivfoto)

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...