ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Vil sikre sommerfugler og fugler i en stadig tettere by

BLOMSTERENG: Parkens Grøde vil sikre fuglene, sommerfugler og andre insekter ved å etablere en blomstereng i skråningen. Bymiljøetaten har gitt tillatelse til planlegging. Foto: Janina Lauritsen

Parkens Grøde skal bruke resten av året på å legge en plan for å utvikle en blomstereng i Vøienvolden park. Slik skal de sikre både sommerfugler, andre insekter og fuglenes matkilder.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 03.06.2020 kl 17:58

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

Sagene: Parkens Grøde har i fem år prøvd å få Bymiljøetaten til å la være å klippe den ene skråningen, og dermed fjerne blant annet brenneslene, i Vøienvolden park.

De vil sikre at områdets sommerfugler har et habitat hvor de trives, og jobber derfor for å kunne etablere en permanent eng med blomster og brennesler.

Nå har endelig Bymiljøetaten gått med på å la Parkens Grøde bruke denne sesongen til å kartlegge og legge en plan for å utvikle blomstereng. Derfor har de midlertidig stanset klippingen av skråningen.

– Jeg vil takke alle som har støttet oss. Vi har hatt en underskriftskampanje som har blitt signert av 29 så langt. Jeg er selvfølgelig veldig glad for at Bymiljøetaten bestemte seg for å ikke klippe skråningen resten av året, sier Marcia Kyle i Parkens Grøde.

Skal samle informasjon om sommerfugler og planter

Hun forteller at planen er å undersøke plantene som vokser i parken og dokumentere hvilke som er sommerfuglenes matkilde.

ANNONSE

– Kanskje vokser det også planter her som er uvanlige i området, men vi forventer ikke å finne noen. Men det har ikke blitt gjennomført en undersøkelse ennå, dette er et viktig første steg, påpeker hun.

Parkens Grøde planlegger også å dokumentere sommerfuglene. Men funnene vil ikke bli optimale, siden skråningen ble klippet på den tiden da mange sommerfugler la egg.

– Så det blir vanskelig å finne ut om vi ville hatt flere sommerfugler om skråningen hadde fått være i fred, sier Kyle.

Parkens Grøde vil fortsette å jobbe med Bymiljøetaten, Bydel Sagene og forskere i Oslo-området, og samle informasjon om nytteverdien ved å ha et grøntområde som ikke klippes.

– Vi vil finne ut av om det er en fordel å plante flere planter, hvilke planter det bør være og den beste måten å gjøre dette på.

ANNONSE

Vil opplyse folk

Bymiljøetaten vil klippe utkanten av skråningen i løpet av sommeren. Det vil sørge for at området ser ryddig ut, samtidig som det vil gjøre at folk kan stå ved siden av området som ikke klippes og se hva naturen er opptatt med å gjøre i byen vår, forteller Kyle.

– Og vi vil fortsette å bruke Facebook i tillegg til midlertidige skilt, for å opplyse folk om området og hvordan dette er en del av en næringskjede som inkluderer planter, insekter og fugler, og viktigheten av hjemmehørende planter og insekter.

Marcia Kyle Foto: Janina Lauritsen

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE

Nøkkelord

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE