ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Warsame (19) vil inn i bystyret

FAWZI WARSAME: 19-åringen vil kjempe seg inn i Oslo bystyre Foto: Janina Lauritsen

Sagenegutten Fawzi Warsame er klar for å kjempe seg inn i Oslo bystyre. – Vi trenger unge politikere og ikke bare eldre som tror de vet hva vi vil ha og trenger.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 12.08.2018 kl 09:02

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

SAGENE:Fawzi Warsame ser ikke på seg selv som politiker, men som engasjert og interessert.

Og han er veldig engasjert i samtale med lokalavisa og skoleringsansvarlig i Oslo AUF, Mansoor Hussain, utenfor Sagene samfunnshus.

– Jeg ble aktiv i politikken etter 22. juli 2011. Da var jeg 13 år og fikk muligheten til å bli med i AUF. Det var da jeg virkelig fikk øynene opp for hva som kunne gjøres med politikk.

Warsame ble fort opptatt av de politiske prosessene da han var ung. Bydel Sagene var med på å forme ham, her innså han at ikke alt var på stell.

– Jeg så fort at det var mye som kunne gjøres, sier Warsame.

ANNONSE

– Han har gode sjanser

– I dag har ikke Arbeiderpartiets gruppe i Oslo bystyre noen faste bystyrerepresentanter fra Bydel Sagene. Det gir Fawzi gode sjanser til å kjempe seg inn på Oslo Arbeiderparti sin liste til kommunavalget neste år. I tillegg har han tidligere stått på stortingslisten til Oslo Arbeiderparti i 2017, så han er allerede på god vei til å bli et etablert navn i Oslo Arbeiderparti, sier Hussain.

Warsames drivfaktor er at det faktisk er mulig for ham å kunne komme seg inn i bystyret.

– Det sender en beskjed til politikerne som tror vi unge ikke bryr oss om politikk. Det stemmer ikke.

Han syns det er vanskelig å ha noen forventninger til om han kommer inn eller ikke. Det handler om at man introduserer seg selv som best mulig kandidat, vise at man kan få tillit og gjøre en best mulig jobb.

ANNONSE

Han har mange venner som støtter idéen om at han vil inn i bystyret. Men han er også heldig å ha venner med ulike meninger, forteller han videre.

– De kan være med på å utfordre synet mitt på saker. Når man er engasjert i politikken blir man fort opptatt av sine egne meninger. Det er viktig å få strømninger fra andre hold. Til syvende og sist bor vi i samme by.

Det er viktig å ikke bli i partibobla. Han mener det er viktig å få inntrykk og vite hva som skjer utenfor. Det er fra de menneskene man får vite hva som bør gjøres rent politisk.

RÅ TALER: Warsame er en rå taler, sier skoleringsansvarlig i Oslo AUF, Manoor Hussain Foto: Janina Lauritsen

Trenger unge politikere

Warsame ble leder av Sagene barne- og ungdomsråd i 2013 – som den yngste.

ANNONSE

– Tiden som ungdomsrådsleder har formet meg mest. Det var moro å se hvor mye innflytelse vi kunne ha hvis vi gjorde ting på riktig måte.

Etter å ha levd i Bydel Sagene i 19 år blir det gøy å kanskje få representere dem som sier de ikke føler seg hørt, mener han.

– Det er viktig å få frem politikken, den angår oss alle. For eksempel hvor mye som skal bevilges til lokale tiltak? Vi trenger unge og ikke bare eldre som tror de vet hva vi vil ha og trenger.

Under valget i 2017 innså han at mange følte de ikke ble opplyst nok om politikken.

– Og de følte det ikke handlet om dem. Det var en vekker. Wow – det er mange som ser på politikk som noe irrelevant. Det vil jeg være med på å endre.

ANNONSE

Forskjellen mellom fattig og rik

Da Warsame meldte seg inn i AUF var hjertesaken internasjonal politikk. Vårt moralske ansvar er det viktigste, mente han. Den andre hjertesaken er forskjellen mellom fattig og rik. Det innså han først som elevrådsleder.

– Det skjer mye bra her i Bydel Sagene, det bygges masse boliger og lokale butikker dukker opp, men vi er fortsatt bydelen med lavest forventet levealder. Og det er størst tetthet mellom kommunale boliger her.

Warsames far kom til Norge fra Somalia i 1991. Det er en historie om muligheter han alltid har med seg.

–Jeg har ikke opplevd det faren min har sett, men jeg har det i bakhodet. Når jeg hører historien hans om å komme fra ingenting, til å bli postmann, for så å ta doktorgrad – så føler jeg meg heldig som bor i et slikt land.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE