ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Nytt dødsfall på det lokale sykehjemmet

En smittet beboer døde torsdag denne uken. Foto: Terje Pedersen / NTB

En beboer ved Akerselva sykehjem, som var syk med covid-19, døde torsdag 19. november.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 20.11.2020 kl 17:28

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

BJØLSEN: En beboer ved Akerselva sykehjem, som var syk med covid-19, døde torsdag 19. november, informerer Sykehjemsetaten fredag kveld.

Totalt er det 38 beboere på sykehjem i Oslo som er døde som følge av covid-19.

– Beboere på våre langtidsinstitusjoner rammes spesielt hardt av pandemien. Snittalderen på beboerne ved sykehjemmene i Oslo ligger på rundt 85 år, og de fleste har flere sykdommer, sier etatsdirektør Helge Jagmann i Sykehjemsetaten i en pressemelding.

– De siste ukene har vi sett at flere medarbeidere blir smittet på lik linje med at smitten øker i befolkningen generelt. Det ble registrert 241 nye smittetilfeller i Oslo i går. Dessverre merkes også smitteøkningen i Sykehjemsetaten hvor det i går ble registrert covid-19 hos åtte nye medarbeidere og to pasienter med korttidsopphold på helsehus. Å få ned smittepresset i byen er det viktigste bidraget hver og en av oss kan gjøre for å beskytte de sårbare gruppene, sier Jagmann.

Denne ukens dødsfall ved Akerselva sykehjem er, etter det Sagene Avis kjenner til, det andre tilfellet.Det første dødsfallet skjedde i april.

ANNONSE

Tiltak

Sykehjemsetaten har iverksatt en rekke tiltak for å redusere smitterisikoen ved sykehjem og helsehus.

Sykehjemsetaten viderefører de tiltakene som er innført og innfører et nytt tiltak. Grunnen er det fortsatt store smittepresset i befolkningen.

  • Alle medarbeidere på institusjoner bruker munnbind
  • Bydelenes saksbehandlere, tilsynsutvalg, revisjoner og andre må finne digitale måter å kommunisere med sykehjemmene på
  • Trivselstiltak og arrangementer som gjennomføres med interne bidragsytere, skal organiseres slik at avdelinger/kohorter på sykehjemmet i minst mulig grad blandes
  • Det innføres testing av ansatte som har vært i karantene pga. påvist smitte hos husstandsmedlemmer, før de kommer tilbake på jobb
  • Personer bør ikke komme på besøk på helsehus og langtidshjem, hvis de innenfor de siste 10 dager har vært nærmere enn 1 meter til personer over 13 år i sosiale sammenhenger, utover de de bor sammen med. Det skal heller legges til rette for digitale besøk
  • Studenter i praksis oppfordres sterkt til ikke å jobbe flere steder, enn på den institusjonen de er i praksis på. Institusjoner som har studenter i praksis bes om å ta initiativ til at studentene kan ta flere vakter der, i stedet for å at de jobber på flere steder Fra tidligere er det slik at ansatte som hovedregel kun skal arbeide på én institusjon
  • Arrangementer med eksterne bidragsytere innendørs stoppes så lenge Oslo-reglene opprettholdes
  • Beboere som reiser på besøk hjem/inn til nærstående (middag/overnatting) skal som hovedregel i 10 dagers karantene når de kommer tilbake.

54 medarbeidere er smittet

Den 20. november er det registrert at det for tiden er 54 medarbeidere smittet av covid-19, blant rundt 10.000 medarbeidere på Sykehjemsetatens institusjoner. De er fordelt på 25 institusjoner og 165 medarbeidere er i karantene. Det er for tiden fire beboere ved Oslos sykehjem som er smittet med covid-19.

ANNONSE

Fra midten av mars er det gjennomført over 9.700 tester av beboere og over 11.300 tester av medarbeidere. På Kommunal covid-19-behandlingsenhet for hjemmeboende pasienter med covid-19-smitte er det nå 14 inneliggende pasienter. Åtte covid-19-syke pasienter er døde.

38 (+ én som døde på sykehus) beboere på sykehjem er døde som følge av covid-19.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE