Sagene Avis

Nytt restaurantkonsept savner mer støtte til nyetableringer

Kjøkkensjef og partner Daniele Strangio sammen med daglig leder og eier Torben Steen Andersen. Foto: Cecilie Sunde Lien

Daglig leder og eier av nye Konsept 24 på Myrens, Torben Steen Andersen, opplever at restaurantnæringen lider og savner hjelp fra myndighetene også til nyetableringer.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 09.12.2020 kl 19:43

MYRALØKKA: Vegg i vegg med Klatreverket på Torshov har restaurant- og eventkonseptet Konsept 24 flyttet inn. Restauranten åpnet i september, men holder inntil videre stengt på ubestemt tid.

Konsept 24 er én av mange restaurantkonsepter som har måtte tilpasse seg koronasituasjonen. Andersen forteller at de ikke vet når de åpner igjen.

– Vi utnytter stengingen av restauranten til å planlegge og være kreative. Planen er å utvikle noe uformelt, med bra kvalitet og til en fornuftig pris. Vi ønsker å lage et konsept for nærområdet og Oslo, sier Andersen.

Nyetableringen vil tilby lunsj på formiddagen og en sesongbasert klassisk italiensk meny på kveld. Menyen vil bestå av fem til sju retter og vinpakke, inspirert av Sør-Italia. Medeier og chef Daniele Strangio er fra regionen Calabria.

Savner hjelp

Andersen er optimistisk for fremtiden, men opplever at de er i en tøff periode.

– Å holde åpent er som å ta livet av oss selv. Når inntektene er lavere enn kostnadene har vi ikke noe valgt enn å stenge, sier Andersen.

Han opplever mangel på ansvarlighet, respekt og hjelp fra staten for restaurantbransjen.


– Jeg føler ikke vi har blitt møtt av staten. Bransjen er sårbar, og trenger hjelp med å komme seg ut av denne krisen, sier Andersen.

Konsept 24 er spesielt bekymret siden flere av krisepakkene forutsetter drift i året tidligere.

– Alle som nyetablerer seg har store utgifter, og trenger drahjelp for å overleve, forteller Andersen.

Nylig skrev Sagene Avis om nyetablerte Johnny Rockets på Storo, som i likhet med Konsept 24 opplever at krisepakkene ikke kommer dem til hjelp, fordi de ikke har et helt driftsår å vise til:

– Trist for oss og gjestene

Andersen mener nedstengingen hemmer et mangfoldig matmarked og gir et negativt fokus.

– Jeg mener det er svært trist, både for oss og gjestene. Jeg ser lyset i tunnelen og vet vi kommer oss gjennom dette, men det kommer til å koste oss oppsparte midler, sier han.

– Det komplekse med å drive restaurant er at vi jobber med ferskvarer, som må organiseres og bestilles til riktig tid.

Han anser det urealistisk å åpne før jul på grunn av den korte muligheten for å holde åpent.


– Hadde vi kunnet åpenet nå og med skjenkebevilling, hadde vi i beste fall to uker. Så blir det jul, og så følger tre uker hvor det ikke skjer noe, sier Andersen.

Restaurantens chef Daniele Strangio kommer fra Italia og har mye kunnskap om å lage mat fra bunnen av. Foto: Cecilie Sunde Lien

Ønsker å skape fellesskapsfølelse

Selv om restauranten holder stengt tilbyr Konsept 24 catering gjennom Wolt. For kjøkkensjef og partner Daniele Strangio var det viktig å prøve å holde hjulene i gang, ved å jobbe i restauranten hver dag.

Andersen forteller at nedstengingen har ført til et priskonkurrerende marked blant restauranter.

– Alle ønsker å få penger inn i kassen i denne vanskelige tiden. Går man for langt ned i pris er det ingen vei tilbake. Men vi kommer til å drive med catering så lenge restauranten er stengt sier han.

Før Konsept 24 stengte ned hadde de mulighet til å ha gjester. Andersen sier gjestene var svært fornøyde.

– Gjestene ga oss en sikkerhet om at vi kommer til å ha business her. Vi har bra produkter, gode råvarer og gjør ting fra bunnen av. Vi har kunnskap og jobber profesjonelt.

– Vi ønsker å bli et lokalt sted som gir en fellesskapsfølelse. Vi ønsker å ha et forhold til gjestene våre.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Sagene Avis. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...