ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Obos-prisene falt 0,9 prosent siste måned

Bydel Sagene har byens nest høyeste kvadratmeterpriser for Obos-boliger. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Prisene for brukte Obos-boliger i Oslo gikk ned med 0,9 prosent fra mars til april i år. De siste tolv månedene har imidlertid prisene steget med 15,5 prosent.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 03.05.2021 kl 11:57

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

OBOS: Prisutviklingen er en del svakere enn den vanligvis er i april måned, ifølge sjeføkonom Sissel Monsvold i Obos, som sier det er vanskelig å tolke utviklingen.

April er den andre måneden på rad med prisfall etter elleve måneder med enten stigende eller uendrede Obos-priser i hovedstaden. På landsbasis falt Obos-prisene med 0,4 prosent i april.

Kvadratmeterprisen på Oslo-leiligheter var i april på 75.270 kroner, mens den var 64.700 kroner på landsbasis.

Gjennomsnittlig kvadratmeterpris for en Obos-leilighet i bydel Sagene er nå 98.792 kroner, en økning fra 85.759 i fjor. Dette gjør at bydelen har den nest høyeste kvadratmeterprisen for Obos-boliger i Oslo, bak bydel Frogner.

ANNONSE

Prisene vil trolig øke noe framover, men ikke like mye så de gjorde i fjor, anslår Monsvold. Årsaken er at renteeffekten er i ferd med å avta, samt en ventet forsiktig renteoppgang senere i 2021.

– Det ligger an til at den voksne befolkningen har fått den første dosen med koronavaksine til sommeren. Det er i tråd med hva Norges Bank har lagt til grunn for sin prognose om renteheving i andre halvår. Trolig kommer det første rentehoppet i desember, men september kan ikke utelukkes, sier Monsvold.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Sagene Avis. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE

Nøkkelord

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE