Sagene Avis

OBOS-prisene falt, men ikke i bydel Sagene

OBOS: Gjennomsnittet i Oslo sank i desember, men steg i bydel Sagene. Her fra Stavangergata 46 på Voldsløkka (illustrasjonsbilde). Foto: Janina Lauritsen

Til tross for en nedgang i desember, steg OBOS-prisene i 2018 med 6,5 prosent i Oslo-området.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

OSLO: Dette skjer etter en korreksjon i markedet i 2017. Da falt OBOS-prisene med 11,8 prosent i Oslo-området, skriver OBOS i en pressemelding.

– Det er et noe usikkert marked, men våre anslag tilsier at boligprisene vil øke også i år, men med store variasjoner fra måned til måned. Når vi går ut av 2019 tror vi boligmarkedet i Oslo-området vil ende på en prisvekst på rundt fire prosent, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i OBOS.

Norsk økonomi er i fremgang

Han begrunner dette med at norsk økonomi er i framgang med lav arbeidsledighet og en forventet lønnsvekst som gjør at de fleste vil få mer å rutte med i år enn i fjor.

Samtidig viser tallene at forkjøpsrettsandelen til brukte OBOS-boliger steg til 22,6 prosent mot 20,9 prosent i 2017. Det er lavere enn normalår hvor forkjøpsrettsandelen pleier å ligge på rundt 30 prosent.

Forkjøpsrettsandelen er en god temperaturmåler på boligmarkedet. Når det er høy etterspørsel og få boliger å velge mellom blir forkjøpsandelen høy. I toppåret 2016 var den eksempelvis på hele 37 prosent. Tallene for 2018 viser et marked med fortsatt god etterspørsel, men der boligkjøperne har mye å velge mellom. Vi forventer noe av den samme trenden inn i 2019, sier Kjørberg Siraj.

Bydel Sagene

Til tross for nedgang i Oslo-området i desember, steg OBOS-prisene i bydel Sagene.

Gjennomsnittlig kvadratmeterpris inkludert fellesgjeld i bydel Sagene i desember var 81.668 kroner – en stigning fra novembers kvadratmeterpris på 81.007 kroner i november. Til sammenligning lå gjennomsnittlig kvadratmeterpris i desember 2017 på 76.600 kroner.

Øker byggetakten

Det er fortsatt mange boliger til salgs, samtidig som det vil bli ferdigstilt mange nye OBOS-boliger i år. Dette sammen med en forventet lav befolkningsvekst, er faktorer som vil dempe prisveksten.

OBOS: Daniel Kjørberg Siraj, konsernsjef i OBOS Foto: Hans Fredrik Asbjørnsen

OBOS planlegger å igangsette bygging av 2300 nye boliger i 2019 – en økning på over 30 prosent fra 2018.


– Vi så i fjor økt etterspørsel etter nye boliger, og vi vil ferdigstille mange nye boliger i 2019. Våre prognoser viser at det vil bli ferdigstilt vesentlig færre boliger i pressområder fra 2020 og utover. OBOS planlegger derfor å øke aktivitetsnivået kraftig i 2019 for å møte den økte etterspørselen. En nøkkel til stabil boligproduksjon er at kommunene sørger for tilstrekkelig framdrift i plansakene. OBOS har flere tusen boliger under planlegging der vi håper på planvedtak i 2019, sier Kjørberg Siraj.

I desember 2018 var den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for brukte OBOS-boliger i Oslo-området 59.674 kroner.

For landet sett under ett var den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen 52.836 kroner i desember 2018. Dette er 0,6 prosent lavere enn i november 2018, og 6,8 prosent høyere enn i desember 2017.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...