ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

OBOS-prisene fortsatte opp i desember. På topp er Sagene

Foto: Karl Andreas Kjelstrup (illustrasjonsfoto)

Prisene for brukte OBOS-boliger i Oslo gikk opp med 0,2 prosent fra november til desember. Det var den niende måneden på rad med uendrede eller stigende priser i hovedstaden.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 05.01.2021 kl 10:24

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

OSLO: En oppsummering av de siste tolv månedene viser at Oslo-prisene gikk opp med 16,7 prosent.

Det melder OBOS i en pressemelding.

På landsbasis steg prisene med 14,6 prosent. Den sterke veksten må imidlertid ses i lys av et uvanlig sterkt prisfall i desember 2019, skriver selskapet.

På landsbasis var OBOS-prisene i desember i fjor uendret.

Etterspørselen etter bruktbolig har vært stor siden i fjor sommer. I desember ble det omsatt 448 OBOS-boliger i Oslo. Det er 42 prosent flere enn gjennomsnittet for denne måneden i årene 2016-2019. Sammenlignet med desember 2019 er omsetningen opp 38 prosent.

ANNONSE

Kvadratmeterprisen var i desember i snitt 69.497 kroner i Oslo-området og på landsbasis 59.989 kroner.

Det er imidlertid store lokale variasjoner. Rimeligst var brukte OBOS-boliger i Søndre Nordstrand (45.290 kroner per kvadratmeter), mens høyest var prisene i bydel Sagene, med 93.220 kroner. Til sammenlikning måtte man ut med en kvadratmeterpris på 85.927 kroner for brukte OBOS-boliger i bydel Sagene i desember 2019.

Kvadratmeterpris for OBOS-boliger i bydelene i desember 2020 mot 2109. Kilde: OBOS

Andelen som brukte OBOS-forkjøpsretten i Oslo økte fra 25,5 prosent i desember i 2019 til 38,5 prosent i desember i 2020.

Prisene fortsetter opp i 2021

– Fortsatt lave renter - selv om vi skulle få en mindre renteoppgang mot slutten av året - vil trekke opp boligprisene også i år. Vaksinering og nedgang i arbeidsledigheten når vi etter hvert åpner opp samfunnet igjen og få boliger til salgs, gir også grunn til å tro at boligprisene vil fortsette oppover. Samtidig vil arbeidsledigheten fortsatt være på et høyt nivå, hvilket demper lønnsveksten. Det og en strammere boliglånsforskrift enn i 2020, vil virke prisdempende. Alt i alt taler dette for en boligprisvekst på 4 prosent på landbasis. I Oslo forventer vi en vekst på rundt seks prosent, sier sjeføkonom Sissel Monsvold i OBOS, i pressemeldingen.

ANNONSE

– Vi tror Oslo-prisene vil øke relativt mye på grunn av spesielt lavt boligtilbud i forhold til det demografiske behovet. Et allerede høyt prisnivå trekker i motsatt retning, sier hun.

Høy aktivitet inn i nytt år

Daglig leder Hans Anders Skjølberg i OBOS Eiendomsmeglere mener den høye aktiviteten i desember vil fortsette inn i det nye året.

– Vi spådde en sterk desember og fikk rett. Med lite annet på kalenderen fortsatte kjøpelysten fra høsten. Våre meglere solgte så godt som alt de hadde ute til gode priser. Omsetningen i desember var 28 prosent høyere enn desember 2019. Så dette ble en desember mot normalt, sier han.

Nøkkelord

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE