Sagene Avis

OBOS-prisene fortsatte opp i desember. På topp er Sagene

Foto: Karl Andreas Kjelstrup (illustrasjonsfoto)

Prisene for brukte OBOS-boliger i Oslo gikk opp med 0,2 prosent fra november til desember. Det var den niende måneden på rad med uendrede eller stigende priser i hovedstaden.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 05.01.2021 kl 10:24

OSLO: En oppsummering av de siste tolv månedene viser at Oslo-prisene gikk opp med 16,7 prosent.

Det melder OBOS i en pressemelding.

På landsbasis steg prisene med 14,6 prosent. Den sterke veksten må imidlertid ses i lys av et uvanlig sterkt prisfall i desember 2019, skriver selskapet.

På landsbasis var OBOS-prisene i desember i fjor uendret.

Etterspørselen etter bruktbolig har vært stor siden i fjor sommer. I desember ble det omsatt 448 OBOS-boliger i Oslo. Det er 42 prosent flere enn gjennomsnittet for denne måneden i årene 2016-2019. Sammenlignet med desember 2019 er omsetningen opp 38 prosent.


Kvadratmeterprisen var i desember i snitt 69.497 kroner i Oslo-området og på landsbasis 59.989 kroner.

Det er imidlertid store lokale variasjoner. Rimeligst var brukte OBOS-boliger i Søndre Nordstrand (45.290 kroner per kvadratmeter), mens høyest var prisene i bydel Sagene, med 93.220 kroner. Til sammenlikning måtte man ut med en kvadratmeterpris på 85.927 kroner for brukte OBOS-boliger i bydel Sagene i desember 2019.

Kvadratmeterpris for OBOS-boliger i bydelene i desember 2020 mot 2109. Kilde: OBOS

Andelen som brukte OBOS-forkjøpsretten i Oslo økte fra 25,5 prosent i desember i 2019 til 38,5 prosent i desember i 2020.

Prisene fortsetter opp i 2021

– Fortsatt lave renter - selv om vi skulle få en mindre renteoppgang mot slutten av året - vil trekke opp boligprisene også i år. Vaksinering og nedgang i arbeidsledigheten når vi etter hvert åpner opp samfunnet igjen og få boliger til salgs, gir også grunn til å tro at boligprisene vil fortsette oppover. Samtidig vil arbeidsledigheten fortsatt være på et høyt nivå, hvilket demper lønnsveksten. Det og en strammere boliglånsforskrift enn i 2020, vil virke prisdempende. Alt i alt taler dette for en boligprisvekst på 4 prosent på landbasis. I Oslo forventer vi en vekst på rundt seks prosent, sier sjeføkonom Sissel Monsvold i OBOS, i pressemeldingen.


– Vi tror Oslo-prisene vil øke relativt mye på grunn av spesielt lavt boligtilbud i forhold til det demografiske behovet. Et allerede høyt prisnivå trekker i motsatt retning, sier hun.

Høy aktivitet inn i nytt år

Daglig leder Hans Anders Skjølberg i OBOS Eiendomsmeglere mener den høye aktiviteten i desember vil fortsette inn i det nye året.

– Vi spådde en sterk desember og fikk rett. Med lite annet på kalenderen fortsatte kjøpelysten fra høsten. Våre meglere solgte så godt som alt de hadde ute til gode priser. Omsetningen i desember var 28 prosent høyere enn desember 2019. Så dette ble en desember mot normalt, sier han.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...