ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Om kabaret:

Her fra Sagenecabareten i 2015 Foto: BYDEL SAGENE

Sagenecabareten 2017: En by i endring - en delt by, øst og vest.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 26.10.2017 kl 13:30

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

SAGENE: Sagenecabareten står igjen på høstens program, etter den ble arrangert for først gang av Bydel Sagene i 2009. Og publikum har mye å glede seg til:

– Vi opplever at publikummet vårt synes det er hyggelig å høre om gamle kjente ting. I år har vi temaet byen i endring, og da har vi spesielt tatt opp boligsituasjonen. Tidligere var det jo bolignød, sier Svendsen da lokalavisa er i kontakt tidligere denne måneden.

Svendsen forteller at hun selv flyttet syv ganger, før hun hadde fylt fem år.

Kontraster mellom hvordan ting var før, og hvordan ting er nå, er noe publikum kan forvente å oppleve i cabareten, og også forskjellen mellom østkanten og vestkanten vil bli tatt opp.

– Vi har jo en forkjærlighet til østkanten! sier Svendsen.

ANNONSE

Håper å tiltrekke ungdom

I cabareten blir det fremført alt fra gamle revytekster til nyskrevne. Selv om det ikke er popmusikk, så opplever arrangørene at flere unge tar turen, og at de også liker cabareten.

– I fjor husker jeg det var med noen unge jenter i 20-årsalderen som akkurat hadde flyttet til Sagene fra vestlandet. De takket oss så mye etter forestillingen, og sa at de nå skjønte hvor de hadde flyttet til og at de lærte bydelen å kjenne, sier Svendsen, som synes det er veldig fint at unge også tar turen.

Rett inn i historien

Sagenecabareten finner sted i festivitetshuset på Sagene, i Holstsgate 3 ved Sagene skole og Sagene bad. I samme gate som selveste Oskar Braaten og Rudolf Nilsen bodde. Festiviteten ble tidligere på folkemunne kalt "Afrika" noe Svendsen husker godt.

– Vi synes dette er utrolig stas og er så stolte av bydelen som virkelig tar vare på og løfter frem kultur! Vi er så heldige som har det fantastiske festivitetshuset. Når man kommer inn der så går jo man rett inn historien, og det er en gylden mulighet til å føle på så mye historie! Det er jo her alle dro på fest på lørdagen, og stedet er nevnt i flere av Oscar Braathens verk, sier Svendsen.

ANNONSE

– Bydelen har rike musikalske tradisjoner som vi ønsker å få fram i lyset, og Sageneacbareten er et konkret resultat av dette ønsket, sier Andreas Fætten, kulturkonsulent i Bydel Sagene.

Årets program

Cabareten vil ha fire forestillingsdager - 8. til 11. november.

– Arrangementet er laget, og vi øver både hver for oss og sammen. Men vi har ikke så mye plass til å øve alle samlet, for vi har mange musikere med. Både storband og Sagene Ring. Men vi ligger an sånn vi pleier! Det blir jo aldri nok øving, men vi regner med det går bra, avslutter Svendsen.

LES OGSÅ:

Bydelsdirektøren har søkt på annen jobb

ANNONSE

Først kom kronprinsesse Mette-Marit, så klinker de til med Norges countrydronning

Samlet inn nesten dobbelt så mye penger i Sagene

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE