ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Oppfordrer til ikke å henge ut enkeltgrupper

Statsminister Erna Solberg og helse- og omsorgsminister Bent Høie under en pressekonferanse om koronasituasjonen. Foto: Jil Yngland /NTB

Det har vært utfordrende å nå ut til ulike innvandrergrupper med informasjon om koronaviruset, men nå opplever Erna Solberg (H) samarbeidet som godt.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

OSLO: – Vi vet at det er en utfordring å nå ut til alle innvandrergrupper med korrekt informasjon. Dette er grupper som følger mindre med på norske nyhetssendinger. Derfor har det vært viktig for oss å samarbeide med dem som er tett på for å spre informasjon, sa statsministeren på regjeringens pressekonferanse om koronasituasjonen fredag.

– Jeg opplever nå at vi har et godt samarbeid med innvandrergrupper over hele landet. Helsetjenestene er også flinke til å bruke helsepersonell med innvandrerbakgrunn for å komme godt ut med informasjon, sa hun videre.

Andelen utenlandskfødte av de koronasmittede i uke 45, var 37 prosent, ifølge Folkehelseinstituttets ukerapport. Antall inneliggende med covid-19 født utenfor Norge var 54 prosent.

Solberg oppfordret også folk til ikke å henge ut enkeltgrupper og beskylde dem for å spre smitte i samfunnet.

– Det er altså ikke greit. Vi skal ta vare på hverandre, ikke hetse hverandre.

ANNONSE

(©NTB)

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE