Sagene Avis

Opphever vanningsforbudet i Oslo

Dette er igjen lov – men med restriksjoner. Foto: EME / Pixabay

Oslo kommune opphever hagevanningsforbud – innfører datovanning med tidsbegrensing istedenfor.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 28.06.2018 kl 19:17

OSLO: Tirsdag 26. juni innførte Oslo kommune forbud mot hagevanning med slange og spredere på grunn av tørke og mangel på CO2 i vannbehandlingsanleggene.

Har nok CO2

Torsdag 28. juni melder Oslo kommune at de har nå fått nok CO2 til å oppheve hagevanningsforbudet.

– Situasjonen er fremdeles ikke tilfredsstillende. For å dempe vannforbruket innfører kommunen derfor datovanning med tidsbegrensing fra og med i dag (28. juni, red.anm) klokken 21:00, skriver Vann- og avløpsetaten i en pressemelding.

Datovanning med tidsbegrensing innebærer følgende regler:

  • Husstander med adresser som har oddetallsnummer (eksempel 1-3-5 osv.) tillates å vanne på oddetallsdatoer mellom klokken 21:00 og 23:00.

  • Husstander med adresser som har partallsnummer (eksempel 2-4-6 osv.) tillates å vanne på partallsdatoer mellom klokken 21:00 og 23:00.

Datovanningen gjelder all vanning av hager med spreder og/eller vannslange. Det er fremdeles tillat å vanne med vannkanne til alle tider.

Alle husstander i Oslo vil bli varslet på SMS om at datovanning innføres.

– Vi vil takke innbyggerne i Oslo for at de har tatt ansvar og overholdt hagevanningsforbudet. Vi ser at vannforbruket har gått ned under forbudet og det har hjulpet oss med å sikre byens vannforsyning, sier fungerende avdelingsdirektør Frode Hult, i Vann- og avløpsetaten, i pressemeldingen.

Han understreker at det fremdeles er viktig å være bevisst på eget vannforbruk, og at innbyggerne kan følge utviklingen på Oslo kommunes hjemmesider.


LES OGSÅ: Dømt til 18 års fengsel for ti år gammelt Torshov-drap

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...