Sagene Avis

Open House Oslo:

Opplev noe av bydelens beste arkitektur

Ringnes festsal kan besøkes i helgen, men til vanlig kan du også leie den. Foto: Ringnes

Denne helgen er det Open House Oslo – noen av byens og bydelens mest interessante bygg åpner dørene for deg.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

SAGENE/TORSHOV: Open House Oslo har som formål å vise fram arkitektoniske mesterverk i Oslo og Viken for innbyggerne.

25. og 26. september får du blant annet tusle gjennom ærverdige Ringnes festsal, og tatt en kikk på det løsningsorienterte Torshovredet.

Dette er Open House

Open House ble grunnlagt i 1992 i London, og i dag er det 50 medlemsbyer. I år blir åttende gang arrangementet foregår i Oslo, og både nye og gamle bygg åpner dørene for befolkningen. I denne omgangen, får man sett alt fra det splitter nye nasjonalmuseet, til den eldste stående bygningen i Oslo; Gamle Aker Kirke.

Ifølge Open House, er målet å lage en arena der borgerne kan dele sine arkitekturopplevelser med hverandre og hjelpe hverandre å forstå arkitektur og stedsforming.

Ringnes festsal

PER VIGELAND: Otto Sverdrups polarekspedisjon med Fram. Ringnes-brødrene og Heiberg var redere. Foto: Janina Lauritsen


Den verneverdige og snart hundre år gamle salen er en vakker bit av Sagenes historie, og til helgen kan du komme innom, uten å leie hele greia.

Open House Oslo skriver følgende om salen:

Interiøret ble planlagt og tegnet av Per Vigeland, sønn av Emmanuel Vigeland. Salen er kledd i paneler laget av gamle øltønner i eik. Rommet inneholder seks lerretsmalerier av Vigeland med motiver fra bryggeriets historie.

Salen, som er å finne i Lakkegata 79, er åpen fra kl 12 til 14 25. september. Her får du lest mer om bygget.

Her kan du se bildene fra da Sagene Avis ble med Tore Hage på tur inn i festsalen:

Torshovredet

Her finner du noen skikkelig lure løsninger. Foto: Nybø/Reiremo

I Sandakerveien 43 ligger det en ganske liten leilighet på 33 kvm, men eier og arkitekt Eskil Frøyen Nybø, og hans samboer Gry Katrin Reiremo, vet å utnytte plassen.

Ifølge han selv, har leiligheten gått fra å være en litt vanskelig hybel for en person, til en fullverdig leilighet for to, med smarte løsninger for både lagring og opphold. Leiligheten har både stue, kjøkken, entre, walk-in garderobe, bad, bibliotek, «soverom», og gjeste-seng/hems. Ja, det er til og med mulig å diske opp til minst 12 personer om en skulle ønske det. Plass er altså ingen begrensning, men en utfordring, om man skal tro Nybø selv. (Open House Oslo)

Dørene er åpne både lørdag 25. og søndag 26. september, fra kl 12 til 16. Her får du lest mer om redet.

Open House Oslo er gratis og åpent for alle, men det er viktig å vise respekt.

Bare se – ikke røre. Du kan ikke låne toalettet.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...