Sagene Avis

– Opplever en stolthet i Bydel Sagene

KONSTITUERT BYDELSDIREKTØR: Morten Sanden har tatt over for Marius Trana. Foto: Janina Lauritsen

Konstituert bydelsdirektør Morten Sanden gleder seg til å lære mer om kulturen og historien i Bydel Sagene.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 06.02.2018 kl 09:09

SAGENE: – Det er veldig hyggelig å komme hit til Sagene. Jeg møter masse positivitet og åpenhet, jeg føler meg godt mottatt av alle, sier Sanden.

Han tok over stolen til Marius Trana i februar

Han har så vidt begynt sin andre dag som konstituert bydelsdirektør når Sagene Avis møter ham på kontoret i Thorvald Meyers gate.

Opptatt av folkehelsearbeid

– Jeg oppfatter at jeg kommer til en bydel som går bra. Den driftes godt, har gode tjenester og har høy kvalitet på omdømmet. Jeg opplever at det er god struktur, ting er på stell. Det virker solid, det er kompetente folk her. Det er et genuint førsteinntrykk, sier han.

– Jeg er opptatt av folkehelsearbeid. Bydelens og kommunens folkehelsearbeid har mange dimensjoner. Jeg forstår dette arbeidet som å bidra til at befolkningen gis muligheter til å leve gode, trygge og selvstendige liv. Eksempler på det arbeidet er språkopplæring, kosthold og fysisk aktivitet på skoler og i barnehager, og at eldre skal kunne leve trygt hjemme.


Folkehelsearbeid er en paraply, forklarer han. Det binder alt sammen slik han mener det burde jobbes med.

– Jeg ser at bydelsutvalget er opptatt av det, også. Det er kjerneoppgaven i hodet mitt for hva kommunale tjenester skal være. Det forener alt vi jobber med, det er viktig for meg.

LES OGSÅ: Mats måtte steppe inn som stortingspolitiker-vikar

OPPLEVER STOLTHET: – Sagene er en bydel som har masse i kultur og historie. Jeg opplever en stolthet. Det blir spennende å lære mer om det, sier Sanden. Foto: Janina Lauritsen

Markant stedsidentitet

– Sagene er en bydel som har masse i kultur og historie. Jeg opplever en stolthet. Det blir spennende å lære mer om det. Stedsidentiteten er ganske markant.


– Sagene er også en bydel med store ulikheter. Det er kjempefint at det flytter folk hit med mye ressurser. Bydelen har kulturtreff og etnisitetskoblinger som er veldig spennende å jobbe i. Det er der levekårsutjevningen kommer. Det handler om å gi muligheter.

Sanden tror ikke det blir så veldig ulikt å jobbe i Bydel Sagene sammenlignet med Bydel Grorud hvor han jobbet som avdelingsdirektør for barn og unge.

– Jeg har en tanke om at mye er ganske likt, bydelene har en del fellestrekk. Jeg innbiller meg at det er mye likhet, det viser også statistikken.

LES OGSÅ: Barn trenger å få vite at de har rettigheter

Friluftsmann

Sanden har bodd i Oslo nesten hele livet. Han er født i Gudbrandsdalen, men er oppvokst i Oslo - nærmere bestemt Ammerud. Der bor han også i dag.


– Jeg er samboer og jeg har en sønn på 22 år, forteller han.

– Jeg er glad i å være ute og å bruke marka, det går mye fritid til det. Jeg er også veldig glad i hunder. Jeg har to unge hunder som jeg bruker mye tid sammen med. Noen ganger er jeg ikke fullt så glad i dem, he he.

Hva som vil skje når det ansettes en ny bydelsdirektør, kan han ikke svare på.

– Rekrutteringsperioden vil være med på å bestemme hva som skjer etterpå. Nå tenker jeg at det er spennende med ny bydel og ny jobb. Så får vi se hva som skjer, det er ikke et tema ennå, sier han til Sagene Avis.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...