Sagene Avis

Oslo får to barnehageopptak

Barnehagebyråd Tone Tellevik Dahl (Ap) og byrådsleder Raymond Johansen (Ap) fikk hjelp av Kalea og Selma til å klippe snoren da nye Bergtunet barnehage åpnet i Nordre Aker i februar i år. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Byrådet foreslår å innføre to barnehageopptak i Oslo fra 2018. Dermed innfris et viktig løfte fra byrådserklæringen, ifølge barnehagebyråden.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

OSLO: I dag har Oslo kommune ett barnehageopptak. Med byrådets forslag vil det første barnehageopptaket ha søknadsfrist 1. mars og det andre 15. august. Beskjed om barnehageplass gis fortløpende etter at søknadsfristene har gått ut.

– Det er tidlig å søke barnehageplass 1. mars for de som har barn født sent på høsten. Barnet er på det tidspunktet fire eller fem måneder og det er lenge til barnet skal begynne i barnehage. Byrådet vil gi foreldre og foresatte ro i denne viktige tiden, og foreslår derfor å innføre et opptak nummer to på høsten, sier Tone Tellevik Dahl (Ap), byråd for oppvekst og kunnskap i Oslo kommune, i en pressemelding.

Søknader som mottas etter opptaket, vil vurderes fortløpende slik at barnehageplasser ikke blir stående tomme.

Flyktninger får fortrinnsrett

Byrådet foreslår også at barn av flyktninger som deltar i Oslo kommunes introduksjonsprogram for nyankomne flyktninger gis fortrinn til barnehagen i Oslo.

– Det er en stor økning i antall barn av flyktninger i Oslo, og de har et særlig stort behov for barnehageplass så fort som mulig. Mange av disse barna trenger ekstra hjelp og oppfølging. Deres foresatte må også ha mulighet til å delta i norskopplæring, introduksjonsprogram og andre integreringstiltak, og da er de avhengig av et barnehagetilbud til sine barn, sier Tellevik Dahl.


Forslaget er oversendt fra byrådet til kultur- og utdanningskomiteen i bystyret. De vil komme med en innstilling til bystyret, som deretter behandler forslaget. Sannsynligvis vil saken behandles av bystyret i løpet av høsten.

LES OGSÅ: I år fikk også novemberbarna plass i barnehagen

Bedre kapasitet i barnehagen

Byrådet har lovet at det skal bygges 3000 flere barnehageplasser i Oslo frem mot 2019.

– I 2017 og 2018 får Oslo 25 nye barnehager. Eiendomsskatten gjør det mulig for oss å løfte Oslo ut av jumboplassen som både fylket og storbyen med den dårligste barnehagedekningen i Norge, sier Tellevik Dahl i pressemeldingen.

– Totalt har vi bygget 784 barnehageplasser i år, og ligger godt an mot valgløftet på 3000 plasser inneværende periode. Neste år blir et toppår, med over 1200 nye barnehageplasser. Takket være dyktige folk i Oslo kommune og hos entreprenørene, sa Tellevik Dahl til Nordre Aker Budstikke tidligere i høst.


LES OGSÅ: I høst åpner Oslos første plusshus-barnehage i Bråtenalleen. Den skal produsere egen strøm, og selge overskuddet. Nå kan du søke plass i den!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...