ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Oslo får to barnehageopptak

Barnehagebyråd Tone Tellevik Dahl (Ap) og byrådsleder Raymond Johansen (Ap) fikk hjelp av Kalea og Selma til å klippe snoren da nye Bergtunet barnehage åpnet i Nordre Aker i februar i år. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Byrådet foreslår å innføre to barnehageopptak i Oslo fra 2018. Dermed innfris et viktig løfte fra byrådserklæringen, ifølge barnehagebyråden.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

OSLO: I dag har Oslo kommune ett barnehageopptak. Med byrådets forslag vil det første barnehageopptaket ha søknadsfrist 1. mars og det andre 15. august. Beskjed om barnehageplass gis fortløpende etter at søknadsfristene har gått ut.

– Det er tidlig å søke barnehageplass 1. mars for de som har barn født sent på høsten. Barnet er på det tidspunktet fire eller fem måneder og det er lenge til barnet skal begynne i barnehage. Byrådet vil gi foreldre og foresatte ro i denne viktige tiden, og foreslår derfor å innføre et opptak nummer to på høsten, sier Tone Tellevik Dahl (Ap), byråd for oppvekst og kunnskap i Oslo kommune, i en pressemelding.

Søknader som mottas etter opptaket, vil vurderes fortløpende slik at barnehageplasser ikke blir stående tomme.

Flyktninger får fortrinnsrett

Byrådet foreslår også at barn av flyktninger som deltar i Oslo kommunes introduksjonsprogram for nyankomne flyktninger gis fortrinn til barnehagen i Oslo.

– Det er en stor økning i antall barn av flyktninger i Oslo, og de har et særlig stort behov for barnehageplass så fort som mulig. Mange av disse barna trenger ekstra hjelp og oppfølging. Deres foresatte må også ha mulighet til å delta i norskopplæring, introduksjonsprogram og andre integreringstiltak, og da er de avhengig av et barnehagetilbud til sine barn, sier Tellevik Dahl.

ANNONSE

Forslaget er oversendt fra byrådet til kultur- og utdanningskomiteen i bystyret. De vil komme med en innstilling til bystyret, som deretter behandler forslaget. Sannsynligvis vil saken behandles av bystyret i løpet av høsten.

LES OGSÅ: I år fikk også novemberbarna plass i barnehagen

Bedre kapasitet i barnehagen

Byrådet har lovet at det skal bygges 3000 flere barnehageplasser i Oslo frem mot 2019.

– I 2017 og 2018 får Oslo 25 nye barnehager. Eiendomsskatten gjør det mulig for oss å løfte Oslo ut av jumboplassen som både fylket og storbyen med den dårligste barnehagedekningen i Norge, sier Tellevik Dahl i pressemeldingen.

– Totalt har vi bygget 784 barnehageplasser i år, og ligger godt an mot valgløftet på 3000 plasser inneværende periode. Neste år blir et toppår, med over 1200 nye barnehageplasser. Takket være dyktige folk i Oslo kommune og hos entreprenørene, sa Tellevik Dahl til Nordre Aker Budstikke tidligere i høst.

ANNONSE

LES OGSÅ: I høst åpner Oslos første plusshus-barnehage i Bråtenalleen. Den skal produsere egen strøm, og selge overskuddet. Nå kan du søke plass i den!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE