Sagene Avis

Oslo fremskynder ikke juleferien for skolene

Barne- og ungdomsskolene i Oslo skal holde oppsatt skoleplan og ta juleferie 18. desember, varsler skolebyråd Inga Marte Thorkildsen (SV). Foto: Terje Bendiksby / NTB

Oslo-skolene vil holde oppsatt skoleplan og først ta juleferie 18. desember. Andre kommuner rundt Oslo vurderer situasjonen.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 07.12.2020 kl 16:11

OSLO: – Jeg er klar over at smittespredningen i skolene den siste uken før jul vil ha stor betydning for mange familiers mulighet til å samles i jula, sier byråd for oppvekst og kunnskap Inga Marte Thorkildsen (SV) i en pressemelding.

Hun peker samtidig på at smittetallene for Oslo er på vei ned.

– Debatten om eventuell hjemmeundervisning siste uken før jul ble reist da smittetallene var på vei opp. Nå ser vi at de strenge smittetiltakene har virket, og vi har ikke fått helsefaglige råd om at alle elevene bør holdes hjemme siste uken før jul, sier hun.

Andre kommuner rundt Oslo vurderer situasjonen:

I enkelte kommuner, som Bærum og Nordre Follo, er 22. desember satt som siste skoledag før jul. I Bærum skal skoleledelsen tirsdag bestemme om skolene skal ta juleferie fra den 18. i stedet, opplyser kommunen til NTB.


Nordre Follo har allerede bestemt at elever på barnetrinnet kan søke sin kontaktlærer om permisjon 21. og 22. for å kunne ta selvpålagt karantene. I ungdomsskolen blir det gjennomført digital undervisning disse to dagene, og ingen elever vil være på skolen, opplyser kommunen. Lillestrøm kommune har som Oslo 18. desember som siste skoledag før jul.

(©NTB)

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...