Sagene Avis

Helsebyråden:

– Oslo har ikke vurdert å stenge parkene

Helsebyråd Robert Steen (Ap). Foto: Christian Fredrik Borg

Parkene i Oslo er sprengfulle i godværet. Men byrådet har ingen plan om å stenge dem.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

OSLO: – Slik situasjonen er nå, har vi ikke vurdert å stenge parkene, sier helsebyråd Robert Steen (Ap).

Han forteller at kommunen har bybetjenter som er ute og observerer.

Men å være ute i parken når det er fint vær, det er noe av det beste med Oslo, mener helsebyråden. Han ber alle om å fortsette å følge reglene – det vil si vaske hendene, holde avstand og unngå grupper på flere enn fem.

– Vi vet at viruset overføres i mindre grad ute. Det er opp til befolkningen å ta ansvar for å følge de retningslinjene som helsemyndighetene gir, sier Steen.

Helsedirektoratets håp er at den nye smitteappen skal bidra til å gi svar. Hvis det viser seg at risikoen for å bli smittet er størst innendørs, er det kanskje ikke så farlig om folk samles i parkene, mener assisterende helsedirektør Geir Stene-Larsen.


– Men vi vil følge nøye med på det.

Stene-Larsen vil ikke utelukke at stenging av parkene kan bli aktuelt.

– Vi har ikke diskutert det foreløpig. Men det kan bli aktuelt hvis det viser seg at mange blir smittet der, sier han til NTB.

(©NTB)

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Sagene Avis. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...