Sagene Avis

– Oslo skal bli en varmere by med plass til alle

Tilreisende holder blant annet til under og ved Sinsenbrua og trikkestoppet, ved fotballbanene nedenfor Nordre Åsen. Dette bildet er tatt søndag. Foto: SAGENE AVIS

Men hva gjøres for å håndtere tilgrising, forsøpling og uverdige forhold for tilreisende?

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 27.03.2017 kl 14:05

NORDRE ÅSEN: I midten av januar fortalte Nordre Aker Budstikke om Nordre Åsen borettslag, som etter lang tid, satte seg ned og skrev brev til Rådhusets politikere. Nok var nok, nå må noen gjøre noe med problemstillingene knyttet til tilreisende, som fortsatt bor under Sinsenbrua. Og like ved fotballbanene nedenfor borettslaget.

LES OGSÅ: På vei til Stilla, mens pappa er i fengsel

«Nordre Åsen borettslag har i flere år hatt romfolket tett opptil seg. Dette byr på store utfordringer og det er et problem som bare eskalerer da flere slå leir i området.»

Slik begynner brevet fra Nordre Åsen Borettslag.

Truende, søppel, urinering, telting

Det står videre i brevet at beboere ved en rekke anledninger har tatt kontakt med politi, på grunn av at det har blitt slått opp telt på grøntarealene og at det urineres med mer utenfor teltene. Beboere opplever også at det gjøres det samme bak papircontainere i borettslaget tett opptil blokkene samt i hekker rundt blokkene.


«Det grilles og kokes mat ved trikkestoppet Sinsen og under broen på Ring 3....Flere beboere har kontaktet styret da de har opplevd truende situasjoner og tigging da de passerer leiren.»

Les hele saken her.

Vurderer tiltak

I påfølgende sak uttalte byrådssekretær for sosialbyråd Inga Marte Thorkildsen, Benjamin Larsen, følgende.

– Byrådet vurderer for tida tiltak for å bedre sanitær- og overnattingsmuligheter, i tråd med hva som står i byrådserklæringa. Hvordan eventuelle tiltak forankres politisk vil avhenge av omfang og kostnader, og er for tidlig å si noe om, ifølge Larsen - les hele saken her.

Alt med bakgrunn i byrådsleder Raymond Johansen (Ap) utttalelser i bystyremøte i fjor høst, om å komme tilbake til bystyret med en redegjørelse av situasjonen med tilreisende og påfølgende problemstillinger.


LES OGSÅ: Byrådet legger til rette for enda flere tilreisende

Nordre Aker Budstikke har i slutten av mars, igjen vært i kontakt med sosialbyrådsavdelingen.

– Hva skjer - eller ikke skjer?

Ikke konkludert

– Oslo skal bli en varmere, grønnere og skapende by med plass til alle. Den situasjonen som ulike medier har dokumentert er uverdig for de fattige tilreisende. Vi forstår også at folk synes det er ubehagelig. Slik kan vi ikke ha det, sier byrådssekretær for sosialbyråd Inga Marte Thorkildsen (SV), Benjamin Larsen .

– Byrådet vurderer flere ulike tiltak, i tråd med det som står i byrådets politiske plattform. Vi nærmer oss en konklusjon når det gjelder hvilke tiltak vi vil forsøke i første omgang, men kan ikke gå konkret inn på hvilke tiltak vi vil foreslå før vi har konkludert.


Videre sier Larsen:

– Kommunen vil uansett fortsette å håndtere ulovlige leire, og ber folk melde fra om forsøpling og uhygieniske forhold til Bymiljøetaten.

– Hvorfor tar det så lang tid å få noen konkrete tiltak på plass?

– Det er kompliserte problemstillinger og prinsipielle avveininger som involverer mange ulike deler av kommunens tjenester og samarbeid med frivillige og ideelle. I tillegg er det snakk om spørsmål der muligheten til å gjøre noe med de grunnleggende problemene ligger utenfor kommunens myndighet. En avgjørelse ligger ikke langt fram i tid, sier Larsen videre.

Han viser til de tilreisendes situasjon, med ingen eller lite tilgang til arbeid eller annen inntektssikring i sine hjemland.


– De tilreisende fra Romania har rett til samme bevegelsesfrihet som alle andre EØS-borgere. Det finnes ingen enkle tiltak som raskt kan løse de underliggende sosiale og økonomiske problemene deres, legger han til.

Seminar

6. april arrangerer også Bystyrets samferdsels- og miljøkomite seminar på Rådhuset, om tilreisende bostedsløse.

Vær lur. Sjekk når det skal vårrengjøres i ditt nabolag her!

LES OGSÅ:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...