Sagene Avis

Over 30.000 stolpejegere i Oslo Nord har gått 12 ganger (!) rundt ekvator

Stolpe i Feddersens gate på Torshov. Foto: Karl Andreas Kjelstrup (arkivfoto)

Det har blitt mange kilometer på de nå over 30.000 stolpejegerne i Nydalens Skiklubs område.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

OSLO NORD/BYDEL SAGENE: Interessen for Stolpejakten fortsetter å øke. De lokale arrangørene i Oslo Nord, Nydalens Skiklub, kunne denne helgen notere passering av flere enn 30.000 registrerte stolpejegere som har jaktet på stolper i Nordre Aker-klubbens nedslagsfelt siden sesongen startet 27. mars i år.

Det melder de i en pressemelding. Mandag ettermiddag var antallet stolpejegere oppe i 30.375.

– I fjor stoppet antall unike deltagere på 28.700 så vi ligger godt foran 2020-skjema kan stolpegeneral Nils Bergan tilfreds konstatere.

Nils Bergan i Stolpejakten fra Nydalens Skiklub. Foto: Jørgen Rist Holmen, Kulturetaten, Oslo kommune

Og det er ikke få stolpebesøk som har blitt gjort. I snitt har de enkelte stolpejegerne som har deltatt i Stolpejakten Oslo Nord tatt 40 stolper hver. Totalt sett gir det 1.235.478 stolpebesøk per mandag ettermiddag.


– Om vi konservativt anslår at det er ca. 400 meter mellom hver stolpe i gjennomsnitt, betyr det at våre stolpejegere totalt har gått 12 ganger rundt ekvator. Det blir mye god folkehelse av slikt, konstaterer Bergan videre.

I alt 234 stolper er plassert rundt i Oslos sentrale og nordre bydeler, ofte med økonomisk støtte fra Bydelene, men de siste 20 stolpene, de såkalte «Kumlokkstolpene» er støttet av Vann- og avløpsetaten, slik Sagene Avis nylig skrev om.

Erfaringsmessig er vårparten den viktigste stolpejegersesongen, noe statistikken viser. Men det er ikke usannsynlig at antall stolpejegere i Oslo Nord kan komme opp til 35.000, og at antall stolpebesøk havner tett opptil 1.500.000. Stolpejakten Oslo Nord varer helt til 31. desember for alle stolpene.

Antall stolpebesøk per dag siden starten av Stolpejakten Oslo Nord hadde sesongpremiere den 27. mars i 2021.

Stoplejakten arrangeres i kommuner over hele landet, med lokale idrettslag som primus motorer. Ifølge Stolpejakten.no har nå i alt 227.311 stolpejegere registrert imponerende 16.153.602 stoplebesøk så langt i år.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...