ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis
Seksjonsheader

«På mange måter har mange her i Oslo en tro uten tilhørighet»

Foto: Janina Lauritsen (arkivfoto)/privat

MENINGER: «I en tid hvor mennesker er underveis og søker identitet og tro, er det viktig at kirken kan hjelpe mennesker til å finne svar på de spørsmål de stiller. Menighetene på Sagene og Torshov forsøker det!»

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

På mange måter har mange her i Oslo en tro uten tilhørighet. For den leves ikke ut i noe fellesskap! Men troen finnes kanskje på en ny måte som et mer språkløst gudshåp?

Folkekirken må som NRK møte mennesker på flere kanaler. I en tid hvor mennesker er underveis og søker identitet og tro, er det viktig at kirken kan hjelpe mennesker til å finne svar på de spørsmål de stiller. Menighetene på Sagene og Torshov forsøker det!

En viktig kanal for kirken er ritualene. De er slitesterke. Og kirken kan med hell utarbeide nye liturgier for spesielle anledninger. Hvorfor ikke utarbeide et ritual for par som skal skilles? Det er et godt eksempel på at kirken ønsker å være til stede og nær mennesker.

For det er viktig med markeringer ved livets overganger, ikke bare i glede og lykke, men også i sorg og savn. I denne sammenheng spiller ritualene en stor rolle. De er der for brukernes skyld. Men mange av dem er vel virkelighetsfjerne og taler ikke til det moderne bymennesket.

Kirken må kunne velsigne alle dem som ønsker det. For når du velsigner et menneske aksepterer du det samtidig. Hvis du derimot nekter å velsigne det, ligger ikke fordømmelsen langt unna! Det har mange opplevd i en kirke de har opplevd som fordømmende!

ANNONSE

En levende folkekirke som vi har her i bydelen kan aldri nekte mennesker forbønn og Guds velsignelse gjennom ulike typer virkelighetsnære liturgier. For kirken må være nær sine medlemmer og yte service! I vår flerkulturelle bydel er mange glad i kirken.

Kanskje er en av grunnene til det at de innerst inne ønsker en himmel over sine liv?

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE