ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis
Seksjonsheader

Tok med FNB til t-banetomta:

- På vegne av velgerne vil vi vite hvilke partier som er for park

PARK I NYDALEN: Caroline J. Frøyland og Peter Kolstad fra aksjonsgruppa for stor park i Nydalen, møtte Daniel Stephanek fra FNB for å snakke om park i Nydalen. Foto: Janina Lauritsen

Aksjonsgruppa for stor park i Nydalen tok med Folkeaksjonen nei til mer bompenger ut på tur, for å vise hvor lite grønt det er i Nydalen.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 06.08.2019 kl 20:14

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

NYDALEN: Aksjonsgruppa for en stor park i Nydalen vil at oslopartiene tar stilling til parkkravet deres før de går de valgurnene.

I juli sendte de ut åpne brev, der de ba om at byrådspartiene tar stilling til aksjonsgruppas krav om park.

- Vi ønsker å komme i direkte dialog med partiene sentralt i Oslo, derfor ber vi de om et møte slik at vi kan få lagt frem saken før den behandles i bystyret i løpet av høsten, har aksjonsleder Torger Kjeldstad tidligere fortalt lokalavisa.

Caroline Frøyland og Peter Kolstad i aksjonsgruppa møtte Daniel Stephanek fra Folkeaksjonen nei til mer bompenger (FNB), og lokalavisa, på t-banetomta i Nydalen.

- FNB tok kontakt med oss. De er jo fjerde størst i Oslo, da måtte vi jo si ja, sier Frøyland og Kolstad. De påpeker samtidig at aksjonsgruppa er partinøytral.

ANNONSE

- Det er park som er saken vår. Vi lener ikke mot ett parti, men på vegne av velgerne vil vi vite hvilke partier som er for park.

Les også: – En god politiker mener det han mener helt til han ombestemmer seg

Barna må busses til Maridalen

- Dette her er veldig meg. Det er bare positive nyheter å komme med, dette er FNB. Dette skal vi finne penger og høy prioritet til, sier Stephanek.

Han mener mange glemmer hvordan manglende grøntarealer påvirker psyken, når man bor i en by.

- At du kan drømme litt, gå barbeint ute, se humla suse - alt dette er viktig for psyken. Og folk flytter mer på seg, vi trenger plasser for å bygge kultur og identitet. Dette er et areal man kan bruke til det.

ANNONSE

Frøyland og Kolstad syns det er kjedelig at ungdommens eneste møtested i Nydalen er på kjøpesenteret. Og barna har heller ikke nok boltreplass i barnehagene og på skolen, forteller de.

- Barnehagene i Nydalen har kun en tredjedel av det utearealet barn skal ha. Og det er bare kunstgress her. Derfor må de ut på tur, de busses til Maridalen, både sommer og vinter.

- Trist for oss som blir igjen

- Dette har vært et åpent sår i 15-20 år. Vi vil sette av området til en park som favner bredt. Hvis jeg kan drømme, bør det være lekeapparater hvor de små kan komme og bufre litt. Og det må være fint for BI-studentene å få noe grønt her, sier Frøyland, før Stephanek foreslår:

- Hvorfor kan man ikke sperre av deler av parkeringsplassen og sette opp provisorisk basketballbane eller lignende for sommeren?

Frøyland og Kolstad forteller at folk flytter fra Nydalen fordi det ikke er noen møteplasser og steder barna kan gå ut for å leke.

ANNONSE

- Det er trist for oss som blir igjen og stadig må ta farvel. Det er alltid flere grunner til at folk flytter, men grøntområdene går igjen, sier Frøyland.

Man skal heller ikke glemme de eldre, påpeker Kolstad.

- De sitter inne alene i leilightene uten noen steder å gå. De eldre vil ikke bare på kafé, det å bare ha en benk og kunne møte andre pensjonister er viktig. Hele spennet i generasjonene er avhengig av dette, fortsetter Kolstad og legger til at aksjonsgruppa møter mye støtte blant folk. Med en gang folk ser medlemmene med t-skjorta, er det opp med tommelen. Det er jo ingen som er i mot park, mener han.

- Det verste jeg har sett

Aksjonsmedlemmene tar Stephanek med på en gåtur utenfor t-banetomta for å vise hvordan uteområdene i de lokale barnehagene og Fernanda Nissen skole ser ut.

Stephanek blir ikke særlig imponert over det han finner.

ANNONSE

- Det er to levende ting her, og de er de to stusselige trærne der. Dette likte jeg ikke. Det er mye asfalt og lite grønt, det er rart ingen reagerer på dette? Dette var skuffende og stikk motsatt av det jeg står for, sier han i skolegården.

Han syns ikke det blir noe bedre i barnehagenes utearealer.

- Dette er det verste jeg har sett.

- Barna skal ha muligheten til å oppdage noe grønt i nærheten, det har de behov for. Det er på tide at politikerne blir klar over hva deres tidligere beslutninger har ført til. Og nå har de muligheten, ved å ikke tette igjen det siste åpne området vi har her, sier Frøyland og Kolstad.

Håper på mer enn valgflesk

Hvor langt FNB vil støtte aksjonsgruppas sak, er foreløpig litt vanskelig for Stephanek å svare på.

- Jeg er Oslos femtekandidat, så det kommer an på. Men dette er min hjertesak. Byen skal være for alle, det er vårt slagord.

Frøyland og Kolstad virker uansett fornøyde etter møtet.

- Han har satt seg inn i problemstillingen, og han kan mye om parker. Vi får håpe det er mer enn valgflesk.

T-BANETOMTA: Under aksjongruppas arrangement «Piknik på parkeringsplassen» tidligere i sommer, laget barna tegninger og «min drømmepark» ble kåret. Disse henger fortsatt til utstilling på gjerdet på parkeringsplassen. Foto: Janina Lauritsen

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE