Sagene Avis

Peker på skole her

På området her, og bak denne barnehagen på Torshov, peker Bydel Sagene på skole. Foto: SAGENE AVIS

Bydelen vil sikre at dette området blir satt av til skole.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 08.06.2017 kl 08:43

SAGENE: Skolebehovsplanen for 2018- 2027 er ute på høring. I torsdagens bydelsutvalgsmøte skal planen behandles av lokalpolitikerne. Også bydelsdiretør Marius Trana innspill til planen skal behandles. Både når det gjelder områdeinndeling, tomter, innhold i foreslått skole på Voldsløkka og flerbrukshall på Nordpolen skole.

Nye skoler?

I bydelsdirektørens forslag til høringssvar står det, kanskje ikke overraskende med tanke på høringsuttalelser til byggeplanene i Treschows gate 16 - den gamle Lilleborgtomta, at bydelsdirektøren støtter forslag om skole på eiendommen.

Les mer om planer for Lilleborg-tomta her, og historien om Ole Bentsen og tomta her.

I tillegg peker Bydel Sagene på Torshovtoppen som et egnet sted for en fremtidig skole. Denne eiendommen er sammen med Treschows gate 16 en av to større, gjenværende tomter i Bydel Sagene, og som bydelen derfor mener bør sikres til offentlig formål. Eiendommen er i privat eie per i dag, men er regulert til offentlig formål frem til 2020.

– Tomtene (journ. anm. Treschows gate ved Torshovtoppen) er de eneste tomtene av en viss størrelse som er lokalisert sentralt i bydelen og som ennå ikke er utviklet. Videre er de godt lokalisert med tanke på tilgang til offentlig transport og nærhet til natur- og grøntområder som Akerselva, Treschows gate 16, og Torshovparken ved Torshovtoppen, står det i bydelsdirektørens forslag til høringssvar.

Ren ungdomsskole

I forrige skolebehovsplan 2016 – 2026, var Voldsløkka innarbeidet som både en barne- og ungdomsskole. I den nye planen foreslås det å etablere en ren ungdomsskole, med 8 ungdomsskolerekker, spesialavdeling og flerbrukshall. Skolen er planlagt ferdigstilt 2022, og vil også avlaste naboområdet Nordre Aker. Les mer om den saken her.

– Bydelen er svært positiv til at det foreslås en ungdomsskole på Voldsløkka i Uelands gate 85. Eiendommen er godt egnet for en skole og elevene vil få flotte friområder og idrettstilbud i direkte tilknytning til skolen sin, ifølge bydelsdirektør Trana.

Omgjøring av Sagene skole til ren barneskole, som ble vedtatt i skolebehovsplanen for 2016 – 2026, er tatt ut av planen, og med Fernanda Nissen skole ferdig i 2016 er behovet på barnetrinnet i området dekket, ifølge Utdanningsetaten gjennom Skolebehovsplanen.

Ytterligere vekst

Ved skolestart 2016 var det rundt 61 000 elever i grunnskolen i Oslo.

– Det er anslått en vekst på 3500 elever i grunnskolen fra skoleåret 2017/2018 til skoleåret 2026/2027, noe som utgjør rundt 1350 elever på barnetrinnet og 2150 elever på ungdomstrinnet. I deler av byen er det behov for ytterligere tiltak for å møte elevtallsveksten, står det i Skolebehovsplanen til Oslo kommune.


Høringsperioden for skolebehovsplanen varer fram til 15. juni. Endelig vedtatt skolebehovsplan 2018-2027 forventes å foreligge i desember 2017.

LES OGSÅ:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...