ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

«Stein» ble tagget ned:

– Personen hadde sikkert en veldig dårlig dag

STEIN: Slik så skulpturen på Bentsebrua ut før kunstnerne fikk satt i gang med å fjerne taggingen. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Kunstnerne har begynt å fjerne malingen fra «Stein», men sier skulpturen har tatt unødvendig skade av handlingen.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 24.10.2019 kl 16:17

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

SAGENE: Mandag kveld denne uka, ble kunstnerne bak «Stein», som står på Bentsebrua, informert om at kunstverket deres hadde blitt tagget ned.

- Vår umiddelbare reaksjon var rett og slett sorg over at dette hadde skjedd, sier Linn Lervik, som lagde «Stein» sammen med Farhad Kalantary, til Sagene Avis.

Jobbet med «Stein» i to år

Konteksten for hvordan arbeidet tok form og ble realisert, har nok mye å si for hvordan kunstnerne reagerte.

Kalantary og Lervik var lokale kunstnere og hadde bodd i bydelen i nærmere 20 år, da de så sitt snitt til å bidra med noe positivt for bydelen da Anja Borges, venn og sivilarkitekt, inviterte dem til å realisere et kunstprosjekt i bydelen.

- Sammen kom vi raskt frem til at Bentsebrua var et ideelt sted å jobbe. Farhad og jeg brukte nærmere to år på å utvikle idéen og få delfinansieringen av skulpturen på plass. Støtten kom fra KORO og Kulturetaten. Resten tok vi fra vår egen lomme.

ANNONSE

De lagde «Stein» ut fra rent engasjement og kjærlighet til stedet. Og de angrer ikke. De har møtt så mange lokale med stor entusiasme for arbeidet de har gjort.

- Da vi kom til Bentsebrua tirsdag ettermiddag for å rense skulpturen, stoppet forbipasserende for å dele sine tanker om «Stein» og taggingen. Det var også et par stykker som generøst hjalp til med å fjerne taggingen. Å se at så mange er beskyttende ovenfor arbeidet, også på Facebook, det varmer!

- Skulpturen har tatt unødvendig skade av handlingen

De syns det er vanskelig å forstå at noen kan tagge ned kunstverk i det offentlige rom.

- Personen hadde sikkert en veldig dårlig dag og tok ut sin frustrasjon på det som var tilgjengelig, uten å tenke over hva hen gjorde ved å angripe et kunstverk. Uansett var det ikke greit. Skulpturen har tatt unødvendig skade av handlingen. Materialet er mottakelig for riper, og til tross for aktsomhet kom det noen riper da vi fjernet spraymalingen.

De har ikke klart å fjerne all malingen ennå, men de håper å få gjort det så snart som mulig.

ANNONSE

Stein ble laget for Sagene og tilhører stedet så lenge kunstnerne har tillatelse og kapasitet til å ha skulpturen der. Forhåpentligvis kan den bli der lenge.

- På et tidspunkt håper vi at bydelen eller kommunen vil ta over ansvaret for skulpturen, sier Lervik til lokalavisa.

RYDDET OPP: «Stein» er nesten fri for tagging, kunstnerne skal fjerne resten så fort som mulig. Foto: Privat

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE