Pizzaautomat skal redusere antallet brannutrykninger
Plutselig kommer pizza-lysten – og da er det greit at det ikke trenger å ta lenger tid enn fire minutter før du får en rykende varm pizza. Men smaker automat-pizza godt?
Publisert: 23.02.2018 kl 09:28
Sist oppdatert: 24.02.2018 kl 08:38
BJØLSEN: Utenfor Bjølsenhallen står det en stor automat. På den står det pizza24.no og den lover to varme pizzaer på fire minutter. Vi i Sagene Avis ble veldig nysgjerrige, og vi må innrømme at vi ble litt skeptiske også, da vi så den. For hvordan lages egentlig automat-pizza?
– Pizzaene er bakt i Lyon i Frankrike. Dette er ordentlig pizza laget i ordentlig pizzaovn etter familieoppskriften til en liten familiebedrift, sier Elling Ånneland i pizza24.no.
Varmes opp i induksjonsovn
Så fraktes de i fryst tilstand til Norge og videre inn i pizzaautomaten. Der ligger de i et kjølekammer i kjøleskapstemperatur til det kommer en kunde – der kan de ligge inntil fire døgn. Når kunden har betalt, fraktes pizzaen over i en induksjonsovn som varmer den opp i løpet av fire minutter. Du kan velge om du vil kjøpe én eller to om gangen.
– Den varmes altså ikke opp i en mikrobølgeovn, som noen folk tror, sier Ånneland og påpeker at de får alarm hvis kjøleskapstemperaturen er feil. Mattilsynet har også godkjent automaten.
Automaten byr på to typer pizzaer: Capricciosa med tomatsaus, emmentaler-ost, skinke, sopp og grønn paprika, og Spaniolo med tomatsaus, emmentaler-ost, merguez-pølse og grønn paprika. Pizzaene er 30 cm i diameter og er ca. 450 gram.
– I desember hadde vi smaksprøver og folk likte pizzaene. De sa de tenkte «kan dette være bra?» men så ble det heller «oi! dette var smakfullt» sier Ånneland fornøyd.
– Etter å ha vært i Frankrike og spist pizzaen, ble vi overrasket over hvor god pizzaen fra automaten er.
Så hvordan smaker det, da?
Sagene Avis fikk kun kjøpt Capricciosa da vi tok turen til automaten, Spaniolo var utsolgt.
Pizzaen kommer ut av maskinen i en aluminiumsform som igjen ligger i en pappeske. Den er delvis skåret opp i fire stykker, har tynn bunn med mye fyll og ser frisk og fin ut. Men hvordan smaker nå dette, da?
Her er redaksjonens umiddelbare reaksjoner:
– Jeg er positivt overrasket, men det er ikke den største matopplevelsen. Likevel er det imponerende nok siden den kom ut av en automat. – Pizzaen er veldig seig (Her må vi ta litt hensyn til at pizzaen ble ganske kald på vei til kontoret, den er nok best rykende varm).
– Jeg får litt mikrobølgeovn-følelse.
Til tross for at brødet vat litt seigt, ble vi positivt overrasket. Det er et morsomt konsept, men vi er enige i at 120 kroner er litt for dyrt til at det frister til gjentakelse – spesielt med tanke på at dette er en porsjonspizza.
Pizzaen er likevel et veldig godt alternativ hvis du kommer hjem midt på natta, er sulten og ikke vil sovne fra matlagingen.
Testperiode
Pizzaautomaten ble satt utenfor Bjølsenhallen i desember og det er ikke sikkert den blir stående der så mye lenger.
– Dette er en testperiode. Automaten er den første pizza-automaten i Norge og vi vurderer om den skal flyttes til et sted der vi får optimalt salg, sier Ånneland.
Pizza24.no har en avtale med Studentskipnaden i Oslo og de skal ha en evaluering i første halvdel av mars.
– Et av deres argumenter for å la oss plassere en pizza-automat der, er at de håper å redusere antall brannutrykninger på grunn av brente pizzaer i stekeovnen. Det er en del utrykninger til studentboliger.
– Dersom noen er sultne etter en tur på byen håper SiO at de kjøper pizza fra automaten i stedet for å bruke stekeovnen.
LES OGSÅ:
I dette rommet starter flest branner
Her åpner nytt utested på Torshov
Nyhetsbrev fra Sagene Avis
Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!