ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Politiet har tatt ut siktelse i saken om lekkasje av Elabdelloui-test

Omar Elabdellaoui før en treninge på Ullevaal Stadion med herrelandslaget i fotball. Da han ble bekreftet smittet av korona, ble han satt i karantene på et hotell på Storo. Foto: Stian Lysberg Solum/NTB

Oslo-politiet bekrefter overfor Dagbladet at det er tatt ut siktelse etter at opplysninger om Omar Elabdellaouis positive koronaprøve ble lekket til pressen.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 05.02.2021 kl 21:12

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

ILADALEN: Det var i november at et norsk mediehus fikk tips om Omar Elabdellaouis positive test flere timer før spilleren selv eller noen andre i Norges Fotballforbund (NFF) var kjent med resultatet.

NFF anmeldte lekkasjen til politiet, som nå har tatt ut en siktelse for brudd på taushetsplikten.

– Politiet vil i dag (fredag) sende begjæring til tingretten om rettslige etterforskningsskritt, noe som tilsier at det er tatt ut siktelse i saken. Nå er det opp til tingretten å vurdere begjæringen, sier politiadvokat Helle Brabrand i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Ingen knytter seg til saken

Elabdellaoui er vokst opp i Iladalen og har spilt fotball i både Skeid og Sagene IF.

ANNONSE

Hun opplyser samtidig at ingen har erkjent å ha noe med saken å gjøre. Elabdellaouis prøve ble analysert av et laboratorium i Oslo. Ifølge Dagbladet gikk resultatene ut i diverse systemer, som gjorde at flere enn laboratoriet hadde tilgang til svarene, men likevel et begrenset antall personer.

Etter hva Sagene Avis erfarer, har politiet blant annet gjennomført etterforskningsskritt opp mot Oslo kommune og deres koronasystemer.

Strafferammen for brudd på taushetsplikten er ett års fengsel.

(©NTB)

ANNONSE

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Sagene Avis. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE