Sagene Avis

Politiet har tatt ut siktelse i saken om lekkasje av Elabdelloui-test

Omar Elabdellaoui før en treninge på Ullevaal Stadion med herrelandslaget i fotball. Da han ble bekreftet smittet av korona, ble han satt i karantene på et hotell på Storo. Foto: Stian Lysberg Solum/NTB

Oslo-politiet bekrefter overfor Dagbladet at det er tatt ut siktelse etter at opplysninger om Omar Elabdellaouis positive koronaprøve ble lekket til pressen.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 05.02.2021 kl 21:12

ILADALEN: Det var i november at et norsk mediehus fikk tips om Omar Elabdellaouis positive test flere timer før spilleren selv eller noen andre i Norges Fotballforbund (NFF) var kjent med resultatet.

NFF anmeldte lekkasjen til politiet, som nå har tatt ut en siktelse for brudd på taushetsplikten.

– Politiet vil i dag (fredag) sende begjæring til tingretten om rettslige etterforskningsskritt, noe som tilsier at det er tatt ut siktelse i saken. Nå er det opp til tingretten å vurdere begjæringen, sier politiadvokat Helle Brabrand i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Ingen knytter seg til saken

Elabdellaoui er vokst opp i Iladalen og har spilt fotball i både Skeid og Sagene IF.


Hun opplyser samtidig at ingen har erkjent å ha noe med saken å gjøre. Elabdellaouis prøve ble analysert av et laboratorium i Oslo. Ifølge Dagbladet gikk resultatene ut i diverse systemer, som gjorde at flere enn laboratoriet hadde tilgang til svarene, men likevel et begrenset antall personer.

Etter hva Sagene Avis erfarer, har politiet blant annet gjennomført etterforskningsskritt opp mot Oslo kommune og deres koronasystemer.

Strafferammen for brudd på taushetsplikten er ett års fengsel.

(©NTB)

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Sagene Avis. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...