Sagene Avis

Politiet: Mistenker ildspåsettelse etter en rekke branner

Flere branner i Bydel Sagene, natt til fredag. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP/ILLUSTRASJON

Natt til fredag brant det flere steder i samme område, det var også tent opp bål bak en bil.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 14.02.2020 kl 16:29

SAGENE: Politiet ble varslet om den første brannen 00:08 natt til fredag.

Senere fikk de melding om flere branner, til sammen seks branner i løpet av natten, i nesten samme område.

– Det er grunnlag for å tro at det er påtent. Om det er en sammenheng mellom brannene, må etterforskningen avdekke. De sees naturligvis i sammenheng, forteller operasjonsleder Christian Krohn Engeseth i Oslo-politiet.

Kort mellomrom

Den første brannen var i krysset Holts gate og Vogts gate. Da politiet kom til stedet var det tent et bål bak en bil. Politiet ble varslet om brannen 00.08.

- En forbipasserende tømte et pulverapparat mot det som brant. Bilen fikk skader bak, men ble ikke utbrent, forteller operasjonsleder Engeseth.


Nesten fire timer senere fikk politiet igjen melding om brann, men da rett over bydelsgrensen til Grünerløkka. Klokken 04.05 brant det i en søppelkasse i Gøteborggata.

18 minutter senere, 04.23, rykket politiet ut til nok en brann i Gøteborggata. Da brant det i en container.

04.45 brant det i Trondheimsveien.

05.02 ble det meldt om brann i en søppelsekk i krysset mellom Onsens gate og Hegmans gate. Søppelsekken sto inntil en bil, og operasjonslederen opplyser at en bil fikk litt skader.

Nattens siste brann var i en søppelkasse i Oscar Braatens gate. Den ble meldt klokken 05.19, og ble slukket av en politipatrulje.


– Den siste brannen kom en tilfeldig politipatrulje over og fikk slukket. Med unntak av den første, måtte brannvesenet slukke brannene.

Ingen pågrepet

Ingen er så langt pågrepet etter nattens branner.

Fungerende vaktkommandør Ola Klakegg ved Oslo 110-sentral kommer med en oppfordring hvis man kommer over branner.

– Først bør folk ringe oss, og så prøve å slukke om det er mulig. Det som skjer da, er at om du ikke klarer du å slukke, klarer du å begrense til at de bare brenner i en husvegg eller bil.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Sagene Avis. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...