Sagene Avis

Politiet rykket ut for å fortelle eierne når utestedet skal stenge

Hvaskjer har nå skjenketid til klokken ett. Foto: LESERBILDE/SAGENE AVIS

Hvaskjer holdt åpent til langt over tillatt stengetid: – En misforståelse, sier Hvaskjer-eier.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 19.09.2018 kl 16:29

TORSHOV: Utestedet Hvaskjer har fått nye skjenketider. I henhold til brev til advokaten som representerer Hvaskjer, fra juli i år, står det følgende:

«Åpningstiden følger av Oslo kommunes forskrift av 23.05.2018 § 3 bokstav b første ledd. Åpningstiden for serveringssteder med adresse Vogts gate 64 er til kl. 01.00 inne og til kl. 22.00...Ny åpningstid inne gjøres gjeldende fra 14.9.2018.»

Sagene Avis har også tidligere skrevet om Hvaskjer, og ønsker fra beboere i området om at utestedet skal stenge tidligere. Beboere har klaget på støy natterstid, i tilknytning til utestedet.

Men forrige helg, 14. og 15. september, holdt Hvaskjer åpent som tidligere, med skjenkestopp klokken tre.

Politiet på stedet

Næringsetaten forteller at det ikke var de som var på skjenkekontroll på Hvaskjer i helgen, men politiet var på plass i helgen.


– Det er politiet som har stengt stedet. Hvaskjer har åpningstid til klokken ett innendørs, bekrefter Næringsetaten, ved Siv L. Seljevold, kommunikasjonsrådgiver i Næringsetaten

I tillegg til at generelt er det slik at et skjenkested i henhold til alkohollovgivningen kan få fire prikker hvis de ikke overholder åpningstidene. Hva som eventuelt skjer videre i forhold til helgens ulovlig åpning, kommer ifølge Næringsetaten an på hva politiet eventuelt rapporterer videre fra stengingen.

– Misforståelse

Lokalavisa har vært i kontakt med en av eierne av Hvaskjer, han mener det hele skyldes en misforståelse.

– At vi holdt oppe til klokken tre i helgen skyldes utelukkende en misforståelse. Vi hadde hørt av flere andre restauranteiere at man kunne ha åpent som før frem til ny lokal åpningstidsforskrifter er behandlet (journ. anm. les om ny forskrift lenger ned i saken). Straks vi ble gjort oppmerksom på dette, innrettet vi oss selvsagt etter det, ifølge eier Karl-Henning F. Svendsen.

Han fortsetter:


– Fra og med i dag stenger stedet klokken ett alle dager. Men vi har 60 personer på lønningsliste som berøres av den nye situasjonen, og flere av disse må nå oppsøke NAV. Svært trist, men sånn er det. Avslutningsvis vil jeg nevne at vi i løpet av de snart fem årene vi har drevet stedet, ikke har pådratt oss en eneste prikk eller overtredelse. Dette til tross for at Næringsetatens kontrollører har vært hos oss minst tre ganger i måneden i løpet av disse årene, videre ifølge Svendsen.

Satser på ny forskrift

Hvaskjer hang også opp plakat om at nattklubben nå var stengt på grunn av oppgradering frem til oktober, men eier bekrefter overfor lokalavisa at den plakaten skal tas ned og erstattes med ny.

Svendsen forteller også at de håper på at ny forskrift om åpningstider i bydelen, og som er på høring i Bydel Sagene, skal åpne opp for igjen å kunne holde utestedet åpent lenger.

– Vi er også et kultursted. Det er ikke liv laga å holde konserter og tilby kultur, for så å stenge døra klokka ett. Det er inntektene de to timene etter dette som finansierer mye av driften, sier Svendsen også.

Næringsetaten forteller også til lokalavisa at for eksempel kultur, ikke lenger er et argument inn under «særlige grunner» til å holde åpent lenger.


– Når det gjelder dette med «kulturgrunnlag», så er det fjernet som vurderingsgrunnlag under «særlige grunner». Det står ikke eksplisitt i forskriften, ifølge Næringsetaten.

Samler innspill

I Forskrift om serverings-, salgs- og skjenkebevillinger, Oslo kommune, Oslo står det i paragraf 7: Bydelsutvalgene kan etter serveringsloven § 15 første ledd vedta lokale åpningstidsforskrifter som fastsetter hvilke områder i bydelen som gis åpningstid tilsvarende sentrum, jf. § 3 bokstav a) - les mer her.

Bydelsutvalgsleder i Bydel Sagene, Helge Stoltenberg (Ap) forteller til lokalavisa om den nye foreslåtte forskriften for bydelen, og om hva den inneholder spesielt for Hvaskjer.

– Forslaget som det nå ligger, betyr at det ikke blir noen endring for stedene som ligger på Soria Moria. De kan da som tidligere holde åpent til klokken halv fire om natten, med skjenkestopp klokken tre. Dette vil eventuelt gjelder for både for HvaSkjer og Cosmopolitt, sier Stoltenberg.

– Dette er et forslag om ny forskrift som nå er ute på høring, høringsfristen er 20. september. Så samler administrasjonen inn alle innspill, og lager et endelig forslag som så sendes til politisk behandling, forklarer Stoltenberg videre.


Og legger til at det ennå ikke er klart når den politiske behandlingen skal skje.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...