ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Stor vannlekkasje:

Politiet frykter biler skal fryse fast

Antar flere er uten drikkevann

Store mengder vann fosset ut av et kumlokk på Sagene søndag morgen.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 14.02.2021 kl 10:27

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

SAGENE: Politiet meldte om vannlekkasjen på Sagene rett før klokken 07.00 søndag morgen. Fra et kumlokk i krysset mellom Maridalsveien og Sagveien fosset vannet.

– Det er mye vann som renner ned i gatene fra stedet så det vil bli glatt i området. Vær varsom, skrev politiet på Twitter.

Det fosser vann ut fra et kumlokk i krysset mellom Sagveien og Maridalsveien søndag morgen. Foto: Christian Fredrik Borg

To timer etter at de først meldte om lekkasjen, kommer de med en oppfordring:

– Vi oppfordrer de som eier/disponerer parkerte biler i Darres gate og Hauchs gate, i området Alexander Kiellands plass, om sjekke bilene sine. De som står utsatt til med tanke på vannføring, bør flyttes. Vannmengde kombinert med kaldt vær utgjør nå en fare for at bilene vil fryse fast.

ANNONSE

Glatte veier

Da Sagene Avis var på stedet i 07.30-tiden, hadde vannet allerede begynt å fryse. Politiet advarer også om glatte veier. Bymiljøetaten skal være varslet, slik at de kan strø i området, opplyser operasjonssentralen til politiet.

Vannet har også rent inn i parkeringshus og kjellere.

Det fosser vann ut fra et kumlokk i krysset mellom Sagveien og Maridalsveien søndag morgen. Foto: Christian Fredrik Borg

Klokken 07.45 meldte politiet på Twitter at vannet så ut til å avta, men fortsatt fosset det vann ut fra kumlokket.

ANNONSE

Vannet renner også videre ut i Akerselva.

Foto: CHRISTIAN FREDRIK BORG

– Stort rør

Brannvesenets innsatsleder på stedet, Håvard Bakken, sier til Sagene Avis at det er en større vannlekkasje.

– Vi har fått stengt av noe, men det er såpass stort rør at vi må stenge på flere steder. Foreløpig kartlegger vi hvor vannet har tatt veien, sa han klokken 08.15.

Brannvesenets innsatsleder på stedet, Håvard Bakken. Foto: Christian Fredrik Borg

ANNONSE

– Hvor lang tid vil det ta før vannet er borte fra gatene?

– Det vet vi ikke ennå. Det avhenger av når vi får stengt, og så er det ganske kaldt. Vi får et isproblem etter hvert. Det er folk som jobber med det for å unngå at det blir for isete og ufremkommelig etterpå, sa han.

Renner fortsatt

Selv om lekkasjen er stanset, renner det fremdeles vann nedover flere gater.

I 9.40-tiden renner det ifølge politiet fremdeles vann nedover Uelandsgate og Maridalsveien, selv om vannmengdene har avtatt en del siden lekkasjen ble lokalisert og stanset.

ANNONSE

I Hauchs gate og Darres gate renner det vann i retning Akerselva, ifølge politiet.

Folk bes være varsomme ettersom det er glatt i området som følge av lekkasjen. Det er observert ganske store mengder is på fortauet ned Maridalsveien og i Waldemar Thranes gate fram til Alexander Kiellands plass.

Brannvesenet antar overfor NTB at en del husstander kan bli uten vannforsyning som følge av den ødelagte hovedvannledningen.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Sagene Avis. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE