Sagene Avis

Stor vannlekkasje:

Politiet frykter biler skal fryse fast

Antar flere er uten drikkevann

Store mengder vann fosset ut av et kumlokk på Sagene søndag morgen.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 14.02.2021 kl 10:27

SAGENE: Politiet meldte om vannlekkasjen på Sagene rett før klokken 07.00 søndag morgen. Fra et kumlokk i krysset mellom Maridalsveien og Sagveien fosset vannet.

– Det er mye vann som renner ned i gatene fra stedet så det vil bli glatt i området. Vær varsom, skrev politiet på Twitter.

Det fosser vann ut fra et kumlokk i krysset mellom Sagveien og Maridalsveien søndag morgen. Foto: Christian Fredrik Borg

To timer etter at de først meldte om lekkasjen, kommer de med en oppfordring:

– Vi oppfordrer de som eier/disponerer parkerte biler i Darres gate og Hauchs gate, i området Alexander Kiellands plass, om sjekke bilene sine. De som står utsatt til med tanke på vannføring, bør flyttes. Vannmengde kombinert med kaldt vær utgjør nå en fare for at bilene vil fryse fast.


Glatte veier

Da Sagene Avis var på stedet i 07.30-tiden, hadde vannet allerede begynt å fryse. Politiet advarer også om glatte veier. Bymiljøetaten skal være varslet, slik at de kan strø i området, opplyser operasjonssentralen til politiet.

Vannet har også rent inn i parkeringshus og kjellere.

Det fosser vann ut fra et kumlokk i krysset mellom Sagveien og Maridalsveien søndag morgen. Foto: Christian Fredrik Borg

Klokken 07.45 meldte politiet på Twitter at vannet så ut til å avta, men fortsatt fosset det vann ut fra kumlokket.


Vannet renner også videre ut i Akerselva.

Foto: CHRISTIAN FREDRIK BORG

– Stort rør

Brannvesenets innsatsleder på stedet, Håvard Bakken, sier til Sagene Avis at det er en større vannlekkasje.

– Vi har fått stengt av noe, men det er såpass stort rør at vi må stenge på flere steder. Foreløpig kartlegger vi hvor vannet har tatt veien, sa han klokken 08.15.

Brannvesenets innsatsleder på stedet, Håvard Bakken. Foto: Christian Fredrik Borg


– Hvor lang tid vil det ta før vannet er borte fra gatene?

– Det vet vi ikke ennå. Det avhenger av når vi får stengt, og så er det ganske kaldt. Vi får et isproblem etter hvert. Det er folk som jobber med det for å unngå at det blir for isete og ufremkommelig etterpå, sa han.

Renner fortsatt

Selv om lekkasjen er stanset, renner det fremdeles vann nedover flere gater.

I 9.40-tiden renner det ifølge politiet fremdeles vann nedover Uelandsgate og Maridalsveien, selv om vannmengdene har avtatt en del siden lekkasjen ble lokalisert og stanset.


I Hauchs gate og Darres gate renner det vann i retning Akerselva, ifølge politiet.

Folk bes være varsomme ettersom det er glatt i området som følge av lekkasjen. Det er observert ganske store mengder is på fortauet ned Maridalsveien og i Waldemar Thranes gate fram til Alexander Kiellands plass.

Brannvesenet antar overfor NTB at en del husstander kan bli uten vannforsyning som følge av den ødelagte hovedvannledningen.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Sagene Avis. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...