Sagene Avis
Seksjonsheader

Politikeren: – Ingen klarer vel å finne ett parti de er hundre prosent enige med

Ap-politiker og leder av Bydel Sagene, Helge Stoltenberg (Ap). Foto: PRIVAT

– Heller ikke jeg. Men du må finne et parti med samme holdninger som deg selv.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 08.08.2017 kl 11:39

Torsdag 10. august kl 10.00 åpner forhåndsstemmelokalene i Oslo. Fra da kan du avlegge din stemme til stortingsvalget.

I bydel Sagene har vi tre forhåndsstemmelokaler: På biblioteket på Torshov, ved Sagene kirke og på Storo senteret. Men uansett hvor du bor kan du avlegge stemme ved alle forhåndsstemmelokalene i Oslo. Du må ha med legitimasjon for å stemme.

LES OGSÅ: Dette tror lokalpolitikerene at vil få flere til å stemme ved valget

Som legitimasjon godtas vanlige identifikasjonspapirer med navn, fødselsdato og bilde, som for eksempel pass, bankkort og førerkort. Valgkortet som du har fått i posten er ikke nødvendig for å stemme, men det kan gå raskere om du tar det med.

Ved Stortingsvalget i Oslo kan du velge mellom 19 forskjellige lister. Det er altså et hav av muligheter og svært mange kandidater å velge mellom. Det kan jo også være ganske
forvirrende.


Ingen klarer vel å finne ett parti eller en kandidat de er hundre prosent enige med, heller ikke jeg. Det vil alltid være enkeltsaker eller temaer man er uenige i.

Men det må ikke gjøre at du ikke bruker stemmeretten din. Du bør finne et parti der du føler deg hjemme, et parti som tenker som deg. Et parti som har samme holdninger som deg. Og bruk valgkampen til å bli kjent med partiene og hva de står for.

Det er helt frivillig å bruke stemmeretten, men stemmeretten er selve grunnlaget for vårt demokrati. Ved stortingsvalget i 2013 brukte 78,2% av alle stemmeberettigede i Norge stemmeretten sin. I Oslo bruket litt over 80% stemmeretten og i bydel Sagene brukte nesten 83% stemmeretten.

Det er slik at kvinner stemmer oftere enn menn, at de med høy utdannelse stemmer oftere enn de med lav utdannelse og de som bor vest i byen vår stemmer oftere enn de som bor øst.

For meg er det viktig at du uansett om du er mann eller kvinne, har høy eller lav utdanning eller hvor du bor i byen bruker stemmeretten din. Stemmeretten er for alle.


Det kan være vanskelig å se hvilken betydning en enkelt stemme fra eller til har, men hvis mange tenker slik så har det en stor betydning. Et demokrati skal være et uttrykk for folkets mening og derfor er det viktig at nettopp du sier din mening slik landet får et Storting som er mest mulig representativt.

Så min oppfordring til alle er å bruke stemmeretten din uansett om du skal stemme blått eller rødt eller noe midt imellom. Og husk: Bruker du ikke stemmeretten din, så mister du også klageretten. Godt valg!

Helge Stoltenberg (Ap)
BU-leder bydel Sagene

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...