Sagene Avis

Deler ut 250.000 til bærekraftig ungdomsarbeid:

Politikerne vil satse på mestringsarena i «hjertet av Sagene»

Oppvekst- og velferdskomiteen og miljø-, kultur- og byutviklingskomiteen går inn for å gi Kompass & Co 250.000 kroner. Foto: Kompass & Co

Lokalpolitikerne i Bydel Sagene ønsker å gi 250.000 kroner i støtte til Kompass & Co. – Det betyr at vi kan skape bærekraftige sommerjobber som gir ungdommene mestringsopplevelser i denne vanskelige tiden når aktivisering stenges, sier daglig leder.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 29.03.2021 kl 15:00

BYDEL SAGENE: Etter vedtaket «Ungdomstiltak gjennom samarbeid med sosiale entreprenører» i årets budsjett, ble det satt av 250.000 kroner til en tilskuddsordning som, i likhet med i fjor, ble kalt tilskudd til bærekraftig ungdomsarbeid.

Dette er en tildeling som skal gå til ett eller flere prosjekter som involverer ungdom, og so omhandler temaene inkludering, forbruk, gjenbruk og omstilling.

Det kom fem søknader innen fristen 28. februar, disse ser du her:

  • FAU Lilleborg - Blomsterglede på Torshov UNG

Prosjektet Blomsterglede på Torshov har i flere år fått støtte fra Grønne midler til å plante blomster rundt trærne i deler av Vogts gate sammen med elever i 1. og 5. klasse på Lilleborg skole. Prosjektet har vokst årlig, og ønsker nå et fokus på bærekraftig ungdomsarbeid. De søker støtte til å lære opp og lønne en gruppe ungdom gjennom hele sesongen og holde prosjektet gående de neste 4-5 årene.

  • Hjørdis Kurås – Redesign – gjenbruk

Prosjektet ønsker å arrangere to ulike workshops (redesign av klær og redesign av møbler), med fokus på gjenbruk. Ungdommene skal få mulighet til selv å velge hva slags plagg/møbel de velger å jobbe med og veiledes underveis, både på og i mellom workshopdagene. De søker støtte til profesjonelle veiledere, kursholdere, materiale og verktøy, og et av målene er at ungdommene får utforske ideen om å forfølge en karriere innen mote/design og et innblikk inn i hvilke ferdigheter og kvaliteter som kreves.

  • Kompass og Co - Mestringsarenaer i hjertet av Sagene

Prosjektet vil skape mestringsarenaer for ungdom i Bydel Sagene gjennom å kvalifisere dem til bærekraftig ungdomsarbeid. I samarbeid med andre sosiale entreprenører, enkeltpersoner, private organisasjoner, stiftelser og bydelen selv ønsker de å utforske ulike måter å engasjere ungdom i alder 13-19 til å ta eierskap i sin bydel gjennom aktivisering og sysselsetting. Prosjektet knyttes til Biermannsgården og Sagene skole.

  • Sagene IF - Grønn syfabrikk og veggiebar

Prosjektet «veggiebar» ønsker å ansette juniorkokkene fra Sagene IFs etter skoletid-prosjekt til å lage sunn og bærekraftig vegetarmat for salg i kiosken – smoohies, supper, wraps m.m., i samarbeid med Sagene Torg for overskuddsmat, samt bruke urter og grønnsaker fra eget dyrkefelt. Målet er å kunne ha ungdom fast ansatt som kokker og kioskvakter permanent når prøveprosjektet på ett år er over. Prosjektet «grønn syfabrikk» vil innrede et omsøms-/redesign-/reparasjonsrom i klubbhuset som kan benyttes av ungdomsklubben på fredager. De vil kjøpe inn symaskiner og ansette elever fra videregående som skal ha opplæring på klubben i ett år gjennom å ha kurs og generelt bistå med hjelp til alle som ønsker å reparere klær eller utføre enkle endringer.

  • Sandwich Brothers – Sandwich Brothers Sagene

Sandwich Brothers og Sorbet Sisters søker å svare på byens sosiale utfordringer ved å integrere unge med kort botid i Norge i det norske arbeidslivet. Ungdommer fra fire bydeler, blant annet Sagene, jobber i Oslo sentrum med produksjon og salg av økologisk is. Etter 12 måneder hos dem, hvor de får kursing og opplæring, får de "vanlige" jobber i bedrifter de samarbeider med. Sandwich Brothers Sagene-prosjektet går ut på å se prosessen fra jord til bord, og de vil samarbeide med Geitmyra Matkultursenter slik at ungdommene kan dyrke bær til isen selv. Prosjektet tenkes filmet, og de planlegger å nå flere ved å ha en pop-up i sommer i en av bydelens parker, og ved å servere gratis is til alle skoleelever i bydelen.

Klikk for mer...

Klikk for mindre...

– Vårt hjertebarn

Søknadene ble behandlet i oppvekst- og velferdskomiteen tirsdag kveld. Der ble det enstemmig vedtatt å gi Kompass & Co tildelingen på 250.000 kroner. Saken ble også behandlet i onsdagens møte i miljø-, kultur- og byutviklingskomiteen, før endelig behandling i Sagene bydelsutvalg (BU) i neste uke.


– Dette er jo en veldig viktig sak for oss i MDG og vi kan nesten si at det er vårt hjertebarn. Derfor er jeg veldig glad for at komiteen enstemmig fattet vedtak om tildeling til Kompass & Co og jeg håper det er et vedtak som også står seg i BU neste uke, sier BU-leder Almaz Asfaha til Sagene Avis etter oppvekst- og velferdskomiteens behandling.

Almaz Asfaha (MDG), leder av Sagene bydelsutvalg Foto: Privat

– Vi ønsker at tildelingen skal gå til sosial entreprenører slik at prosjektet kan leve sitt eget liv og bli bærekraftig etter hvert. Kompass & Co foreslår den bredeste virksomheten med stor egenfinansiering og representerer innovasjon. Dette prosjektet ser også ut til å kunne gi størst ringvirkninger gjennom samarbeid med Biermannsgården og Sagene Skole. De samarbeider med mange og utforsker ulike måter å engasjere ungdom fra 13- 19 i aktiviteter og sysselsetting, fortsetter hun.

Det ble også i onsdagens møte i miljø-, kultur- og byutviklingskomiteen enstemmig vedtatt å gi Kompass & Co full støtte på 250.000 kroner.

– Gir ungdommene mestringsopplevelser

Daglig leder i Kompass & Co, Sherry Hakimnejad, er veldig fornøyd med at politikerne ønsker å støtte dem.

– Hva betyr det for dere at politikerne ser ut til å gå inn for å gi dere midlene?


– Vi er kjempeglade for at politkerne i bydelen følger opp og fremmer sosiale entreprenører som viktige samarbeidspartnere. I en utfordrende periode med pandemi og nedstengning av viktige forebyggende og lavterskel tiltak og tjenester, er det viktigere enn noen gang å samarbeide for å skape utvikling og endring. Ungdommen er fremtiden og vi må motivere dem slik at de ikke mister håpet nå! sier hun til Sagene Avis.

Hun sier videre at det betyr veldig mye for dem å få støtte.

– Det betyr at vi kan skape bærekraftige sommerjobber som gir ungdommene mestringsopplevelser i denne vanskelige tiden når aktivisering stenges. Vi får mulighet til å skape meningsfulle aktiviteter i tillegg til sommerjobber.

Hun sier også at tildelingen gir dem muligheten til å være et godt eksempel på hvordan bydel og sosiale entreprenører kan samarbeide om viktige tiltak og ungdomsjobber.

– Og vi kan vise bydelen hvordan vi sosiale entreprenører jobber. Det er alltid sånn at sosiale entreprenører jobber med å løse samfunnsproblemer, men det er det offentlige som har ansvaret. Jeg håper dette prosjektet kan vise at det ikke trenger å være enten eller. Vi er kjempestolte av at de støtter oss!


Se video fra da Sherry Kahimnejad snakket med statsministeren og næringsministeren 8. mars:

Skal teste ulike aktiviteter

SoCentral og Biermannsgården setter stor pris på at politikerne følger opp opp ambisjonen sin og tilrettelegger for at det kan skapes flere gode møteplasser, forteller Mette Øinæs Habberstad i SoCentral.

– Etter en periode med lite tilbud og få muligheter på grunn av den langvarige pandemien, trengs det enda flere gode tilbud til unge i Sagene bydel mer enn noen gang! I prøveperioden som vi har i Biermannsgården nå i 2021, skal vi teste flere ulike aktiviteter for å se hva som kan passe inn på lang sikt, dersom vi får midler til en stor rehabilitering av gården. Samarbeidet med Kompass & Co har vi stor tro på at vil bidra til å åpne flere muligheter for unge i bydelen.

Les mer om samarbeidet i denne saken:

Du kan lese hele søknaden til Kompass & Co på bydelens nettside.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Sagene Avis bruker cookies (informasjonskapsler) til å personalisere annonser og forbedre nettstedet. Ved å benytte nettstedet aksepterer du at vi kan sette cookies i din nettleser.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...