ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Posten leverer innenfor døra, selv om du ikke er hjemme

Posten kan nå levere pakker innenfor døra, selv om du ikke er hjemme – dersom du har digital lås. Foto: Petter Sørnæs / Posten

Har du digital dørlås kan Posten nå levere pakker innenfor døren din når du ikke er hjemme.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

OSLO: Som en følge av at netthandelen øker kraftig og har endret nordmenns handlevaner, ønsker stadig flere hjemlevering, men de færreste ønsker å sitte hjemme og vente på pakken. Det skriver Posten Norge i en pressemelding i forbindelse med lanseringen av tjenesten Innafor, som gjør det mulig å få pakkene levert innenfor døren.

Men å la postbudet låse seg inn i boligen din når du ikke er hjemme, synes du det er greit? En undersøkelse Posten selv har fått gjennomført i forbindelse med forberedelsene, viser at én av tre er positive til å slippe postbudet innefor døren når de ikke er hjemme. Den samme undersøkelsen skal vise at befolkningen generelt har høy tillit til Posten som leverandør av tjenester til hjemmet.

– Tilliten til Posten blir et viktig konkurransefortrinn når vi med Innafor kan ta varene over dørstokken slik at mottaker får den levert selv om de ikke er hjemme. Det gir rask og sikker levering, samtidig som mottakerne ikke behøver å binde opp tid med å vente, sier konsernsjef Tone Wille i Posten Norge.

Over 66 prosent i Postens undersøkelse sier at godt omdømme er «svært viktig» for aktører som leverer tjenester til hjemmet.

Slik fungerer det

Budet sjekker først om det er noen hjemme, før døren åpnes med en egen midlertidig kode du har delt i appen «Posten Innafor», og pakken settes så innenfor døren. Opplysningene som gis til Posten blir slettet når leveringen er utført og døren er låst igjen.

ANNONSE

Postbudet kan åpne døra med en midlertidig kode du har lagt inn i appen. Foto: Petter Sørnæs / Posten

For leveranser over dørterskelen forutsettes det i utgangspunktet at inngangsdøren er utstyrt med digital lås. Alternativt kan kundene gi beskjed om hvor pakken kan plasseres, for eksempel i en putekasse eller bod.

– Har du et lurt gjemmested, en putekasse eller tilsvarende utenfor inngangsdøren, kan vi etter avtale levere varene dine der. Utgangspunktet vårt er at tjenesten vår skal være så enkel som mulig for mottakerne, sier Wille.

Aktuelt for mange

Rundt 18 prosent av den norske befolkningen har allerede installert en digital kodelås på inngangsdøren hjemme. Videre viser Postens undersøkelse at ytterligere 38 prosent planlegger å få det installert.

– Fra testperioden ser vi også at tilbudet er spesielt populært hos barnefamilier, som ofte har en travel hverdag. Da er det greit å slippe å tenke på at en også skal rekke å hente en pakke på butikken. Utvikling av nye tjenester er en sentral del av Postens strategi for å skape gode kundeopplevelser tilpasset en digital tid. Det er viktig for oss å gi kunder som handler på nettet en enklere hverdag, sier Wille.

ANNONSE

Gallup

Kunne du tenke deg å la postbudet levere pakker innenfor døra når du ikke er hjemme?

Vis resultat

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE