Sagene Avis

PST vant, skolebarna tapte

Gangbrua skulle gå over Kristoffer Aamodt gate. PST-bygget til venstre i bildet. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Får likevel ikke bygge gangbru ved barneskolen.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 29.09.2017 kl 14:34

NYDALEN: Nordre Aker Budstikke og Sagene Avis har flere ganger skrevet om gangbrua - som beboerne ønsker over Kristoffer Aamots gate, som også er skolevei til og fra Fernanda Nissen skole.

Saken gjelder søknad fra AS Selvaagbygg om rammetillatelse for oppføring av gangbro over Kristoffer Aamots gate. Plan- og bygningsavdelingen i Oslo kommune godkjente søknaden i mai i 2016. Vedtaket ble påklaget av Politiets sikkerhetstjeneste (PST). Plan- og bygningsetaten i Oslo kommune tok ikke klagen til følge i oversendelsen til Fylkesmannen i september i fjor.

Departementet inn i saken

I april i år mottok Fylkesmannen brev fra Justis- og beredskapsdepartementet med anmodning om at behandlingen av klagesaken ble utsatt. Det ble den også.

– Justis- og beredskapsdepartementet sendte inn tilleggsopplysninger i saken den 1. juni 2017. Brevet oppfattes som støtteskriv til PST’s tidligere klage i saken, skriver Fylkesmannen i sin avgjørelse.

LES OGSÅ: Vil bygge blokker ved turveien og ned mot Maridalsvannet.

Fylkesmannen sa ja til brua

– Eiendommene er omfattet av kommuneplanens arealdel for Oslo kommune, vedtatt den 23. september 2015, og er her avsatt formål bebyggelse og anlegg. Arealet som tiltaket søkes oppført på er avsatt til underformål felles gangareal. Det omsøkte tiltaket er i samsvar med avsatt arealformålskategori, skrev Fylkesmannen videre.

– Det bemerkes at Kongen i Statsråd, med hjemmel i denne bestemmelsen, kan treffe vedtak om å nekte byggetillatelse eller stenge broen for aktivitet straks den er ferdigstilt, skrev også Fylkesmannen.

HER KAN DU LESE HELE SAKEN MED FYLKESMANNENS UTTALELSER

Rikets sikkerhet

Fredag kan Aftenposten og NTB fortelle at nei til gangbrua er både PSTs og fagmyndigheten Nasjonal sikkerhetsmyndighets vurdering, og at det ifølge Regjeringen i dag ikke er mulig å iverksette tiltak som vil kunne redusere risikoen til et akseptabelt nivå ved en bygging av gangbroen i Nydalen i Oslo.


– Jeg har forståelse for at beboere og kommunen ønsker denne broen for å gjøre adkomsten enklere. Men hensynet til sikkerheten for PST må veie tyngst, sier justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) i samme sak.

LES OGSÅ:

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...