Sagene Avis

Sånn hadde Kasper kanskje sett ut om han vokste opp i Bø. Foto: Fenomen / Max Emanuelson

Rådebank-Kasper om drømmebilen, drømmerollen og sesong tre

Kasper Antonsen spiller Robert Nilsen i suksess-serien Rådebank, og er fersk Sandakerbeboer. Han digger det nye nabolaget, gleder seg til sesong tre, og avslører hva han har i fryseren.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

SANDAKER: I disse dager har Kasper ettårsjubileum som bydel Sagene-borger, og er snart å se i sesong tre av både Rådebank på NRK og Aldri voksen på TVNorge. Humorgruppa UNKT HHØNT er han også med i, og han er ganske sikker på at han hadde vært råner om han vokste opp i Bø.

To morroklumper

Kasper har dukket opp i blant annet Pørni, Ragnarok, Neste sommer og Dag, men så langt er det Rådebank-Nilsen som er den største, og beste – ifølge Kasper – rollen han har hatt. Serien om rånemiljøet er en av NRKs mest sette noensinne, og stakk av med hele syv Gullruter i 2021 – og midt oppi det hele er det en Bel Air-kjørende, denimvest-bekledd råner med skinnskjegg.

– Det har vært dritfett å spille inn Rådebank. Det er en helt herlig gjeng å spille med, for det første. Stemninga på settet er helt konge, og det må være en av de beste sirklene jeg har jobbet i. Det har ikke vært noe negativt. Jeg skulle ønske det var det, så jeg kunne svart noe gøy!

De har kanskje en del til felles, men Kasper og Robert ser ikke helt like ut. Foto: Stella Oter Lindeberg

Skinnskjegget har han kvittet seg med, men den unge skuespilleren forteller at det er en del likheter mellom ham og karakteren, til tross for at Oslogutten og Råneren fra Bø opererer i ganske ulike miljøer.


– Jeg synes at vi er litt like! Begge er morroklumper, og det å ha en sånn offentlig «maske» og en privat «maske», er en veldig likhet. Jeg har selvfølgelig aldri tenkt de samme harde tingene som Nilsen, men alle har jo ting de tenker på og hva de viser frem. Jeg følte at jeg lærte en del av å spille han også, og ting jeg har gått igjennom, gikk han gjennom samtidig.

Men på noen områder har de likevel lite til felles:

– Jeg er jo nesten litt hipster. Jeg har hatt mange søkende perioder i livet mitt. Jeg har gått med seilersko på et punkt, joggebukse, og én vinter gikk jeg med fuskepelskåpe et halvt år. Jeg var jo klar over at det kanskje ikke var så fint, men jeg står for at man kan kle seg hvordan man vil, så lenge man eier det.

Pelskåpen fant han på bestemors loft, og forteller at han blant annet har måttet unngå gater med pelsdemonstranter i frykt for å bli kastet egg på – fuskepelsen var nemlig veldig realistisk.

20. januar skal vi nok en gang få se Kasper i truckercaps, ikke kåpe, men det er dessverre lite han kan røpe om sesong tre av Rådebank.


– Jeg har faktisk nettopp vært i et møte for å diskutere hva jeg kan si, og det er ikke mye. Men det blir veien videre for karakterene, og etterspillet etter det som skjedde i sesong to.

Bli kjent med Kasper

Sangen du hørte mest på i 2021?

- Han Solo av Undergrunn

Slange eller tarantell?

- Jeg har faktisk en slange! (og fryseren full av rotter og mus)

Hvem er morsomst, Atle eller Golden?

- Da må jeg si Atle.

Hvilken stil ville du hatt, Robert Nilsen eller Atle Antonsen?

- Det må bli Nilsen. Pappa har veldig kjedelig stil.

Hvem ville du blitt sammen med i Rådebank?

- Ine Larsen

Stuntmann i parykk

Odin Waage (GT) har også lappen. Foto: Fenomen / Max Emanuelson

– Er du en bilfyr?

– Ja, faktisk! Men ikke på samme måte som Nilsen. Jeg elsker Formel 1! Jeg kan mye om det, men jeg kan ikke så mye detaljer og sånt om bilmekanismer.


Kasper er faktisk en av de eneste på Rådebank-settet som har lappen, til tross for statusen som Oslogutt. De fleste av de mange kjørescenene ble filmet med bilen på henger, men Antonsen kjørte på ekte flere ganger. Men det var ikke helt enkelt.

– Den bilen Nilsen kjører, Amerikaneren, er jeg ikke akkurat vant med. Jeg er ikke så god til å kjøre sånne hjemmemekka biler. Hvis den hadde funka som den gjør når den kommer ut av butikken, så hadde jeg klart det. Så når jeg skulle prøve å kjøre, var det helt krise. Jeg hakka den hele tida, midt i scenen. Men jeg lærte det etter hvert!

Og i Rådebank er det også en hel del scener hvor bilene faktisk kjøre. Heldigvis hadde de en stuntmann på sett:

– Vi hadde én mann som kledde seg ut som skuespillerne, så da Hege skulle kjøre, så var det jo en stuntmann i parykk. Jeg er usikker på om man kan se det, men kanskje når man vet det?

Han er foreløpig litt usikker på hva som er drømmebilen, men det er klart at den må ha James Bond-form.


– Jeg liker ikke sånn tacky og fancy...eller jo! Jeg elsker den klassiske Bond-bilen. Jeg husker ikke merket, og det har ikke så mye å si, det er formen jeg liker. Også må den være grå. Pappa lærte meg det, at støvet ikke synes like godt på en grå bil.

Nakenscene med far

Kasper har ikke vurdert å beholde skjegget. Foto: Fenomen / Max Emanuelson

I tillegg til Rådebank, kan man også få sett Kasper i humorserien Aldri voksen, hvor han spiller i en litt over gjennomsnittet klein scene med sin far, komiker og skuespiller Atle Antonsen. Sesong tre skal komme til våren, men datoen vet hverken lokalavisa eller Kasper.

– Jeg aner ikke! Jeg tror kanskje pappa sa noe om mars...men ikke stol på det.

Når det gjelder den ubehagelige scenen, får man se den eldre Antonsen sans klær, bortsett fra en liten hatt over de nedre delene. Kasper forteller likevel at det gikk bra:

– Det var helt greit. Man tenker at det skal bli kleint, men familiegreia slås liksom av når jeg spiller. Men i pausen er vi jo flere Antonsen'er på sett! Så da kan vi ta over. Det er ingen som ypper når vi er to.

Som Antonsen-sønn, er det vanskelig å unngå spørsmål om faren, og denne praten er intet unntak. Heldigvis har ikke Kasper noen tvil om at han klarer å bane sin egen vei.

– Før følte jeg kanskje at jeg måtte måle meg med han. Men det har jeg slutta med, og det er ganske deilig. Det har ikke noe å si – jeg har min karriere, og han har sin, også gjør man bare det man synes er gøy.

Vil bli slem

Det er ikke så lett å se, men her kjører Kasper luftbil. Den har sikkert James Bond-form. Foto: Stella Oter Lindeberg

Kasper går inn i 2022 med en fersk bachelor i tekst og skribent, en humorgruppe som stadig finner på nye festligheter, en rolle i en av landets mest populære serier, og en god håndfull voksenpoeng for boligkjøp. Likevel er det én ting som mangler:

– Jeg tror drømmerollen kanskje må være en superskurk. Drømmescenarioet er jo å spille en rolle som er helt ulik meg selv, og å gjøre det bra. Skurk er dritfett. De har ofte de kuleste rolletolkningene.

– Det er vanskelig å velge en favorittskurk, men Joker er jo kanskje den feteste. Heath Ledger må nok være den beste, men det kan hende jeg blir litt forført av at han var i et rom i tre måneder og sånt.

– Er du en method-actor?

– Nei, men jeg har kalt meg selv en method-eater! Fordi mat gir jo energi, så hvis jeg skal være Robert Nilsen-kjempegira, så må jeg spise en skikkelig frokost. Og hvis han skal være litt nedpå, velger jeg å spise mindre.

Fremover, har Kasper planer om å fortsette med både skuespill og humorgruppa, og ambisjonen er å lage en sketsje-serie. Og superskurk skal han jo også bli. Ellers koser han seg mye med å bo på Sandaker:

– Jeg synes det er dritfint. Akkurat Sandaker er en litt skjult perle. Man kjenner til Torshov og Storo, men det er få som snakker om Sandaker. Det er et nydelig sted, også er det så rolig. Det er så deilig å komme hjem til et rolig sted – hiet ditt.

Lurer du på hva de driver med i UNKT HHØNT? Ta en titt her.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Sagene Avis bruker cookies (informasjonskapsler) til å personalisere annonser og forbedre nettstedet. Ved å benytte nettstedet aksepterer du at vi kan sette cookies i din nettleser.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...