ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Raymond Johansen: Ikke aktuelt med lettelser i Oslo

Byrådsleder Raymond Johansen kan ikke love noen lettelser i Oslo når tiltakene fra før jul går ut torsdag. Foto: Terje Pedersen/NTB

Torsdag går koronatiltakene i Oslo ut. Men det er ikke aktuelt med noen lettelser nå, fastslår byrådsleder Raymond Johansen (Ap).

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

OSLO: – Jeg vil allerede nå varsle at vi vil legge oss på en streng linje de neste ukene. Det er ikke aktuelt med lettelser i Oslo nå. Alt handler i stedet om å beholde kontrollen, skriver Johansen i et innlegg på Facebook mandag.

Det er snart to måneder siden byrådet i Oslo vedtok en sosial nedstenging, og tiltakene skulle i utgangspunktet vare til torsdag 7. januar.

– De neste ukene blir krevende, men vi kan ikke ta noen sjanser nå, sier Johansen.

Det siste døgnet er det registrert 138 nye smittetilfeller i Oslo. Det er 47 mer enn gjennomsnittet de foregående sju dagene, som var på 91 smittede per dag, og 92 flere enn dagen før. Samme dag forrige uke ble det registrert 48 smittetilfeller.

I alt er det registrert 1.320 nye smittetilfeller de siste to ukene i hovedstaden.

ANNONSE

Johansen forklarer fortsatt nedstenging med at det går noe tid fra man blir smittet til man utvikler symptomer.

– Derfor vet vi ennå ikke om julefeiringa har bidratt til økt smitte i befolkningen. Vi vet heller ikke hvordan det store innrykket av arbeidsinnvandrere og pendlere, blant annet fra land med mye smitte, vil slå ut, skriver han.

(©NTB)

ANNONSE

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE