Sagene Avis

Realitydeltaker fikk 90 dagers fengsel for deling av sexvideo

Illustrasjonsfoto. Foto: Mia Oshiro Junge / NTB

En tidligere realitydeltaker i er i Borgarting lagmannsrett dømt til 90 dagers fengsel for å ha delt en video hvor han og en annen mann har sex med en kvinne.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 15.04.2021 kl 22:17

ALEXANDER KIELLANDS PLASS: Kvinnen på filmen var verken klar over at den seksuelle omgangen ble filmet eller at mannen hun hadde sex med, delte opptaket med andre på Snapchat. Hun er også tilkjent snaut 2.500 kroner i erstatning, samt til å få dekket sine sakskostnader på 6.000 kroner.

Tiltalte – en tidligere deltaker i en realityserie på norsk fjernsyn – er domfelt for hensynsøls atferd etter å ha delt en video som viser ham og en annen mann ha sex med fornærmede.

Hendelsen skjedde like ved Alexander Kiellands plass i 2019.

I tillegg er han i tingretten dømt for å ha medvirket psykisk til selve filmingen og for å ha smilt og gjort håndbevegelser til kameraet.

Alvorlig

Domstolen ser svært alvorlig på «privatlivskrenkende bildemateriale av seksuell karakter».


– Det er nærmest umulig å få kontroll med hvor bildematerialet befinner seg når det engang har blitt delt, noe som kan gjøre delingen til en potensiell livslang krenkelse for den berørte.

Mannen som filmet, ble i tingretten dømt til 30 dagers fengsel.

Viktig å anmelde

– Spredning av bilder og video av intim karakter er et økende problem, særlig blant unge, og det er viktig at disse sakene blir anmeldt så fort som mulig slik at politiet kan igangsette etterforskning, skriver politiadvokat Marie Sverd Tvare i Oslo politidistrikt.

Dommen er fortsatt ikke rettskraftig. Ankefristen løper til 24. april.

(©NTB)

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Sagene Avis. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...