Sagene Avis
Seksjonsheader

1. mai:

– Reduser forskjellene

1. mai 1915, barnetoget på Sagene. Parole: Vi feirer 1ste mai som arbeidernes og fremtidens dag. Foto: Ukjent / Arbeiderbevegelsens arkiv og bibliotek

KOMMENTAR: «Skal vi fortsatt ha et samfunn der vi stoler på hverandre, et samfunn hvor vi kjenner hverandre, er det vesentlig at forskjellene ikke blir for store.»

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 30.04.2019 kl 22:51

Onsdag er det 1. mai og tradisjon tro skal gatene i Oslo fylles med demonstrerende folk. I år er hovedparolen til LO: «Nei til økte forskjeller, budsjettkutt og velferdsprofitører – Stem rødgrønt». Og det slutter jeg meg helhjertet til!

Forskjellene i Oslo og i Norge er økende. De rikeste eier stadig mer av formuen i landet vårt. Og de rikeste har de siste årene stukket av med mesteparten av skatteletten den blå regjeringa rundhåndet har delt ut. De fattigste har fått har fått minst, men i tillegg har de måttet tåle store og grove kutt i sine velferdsordninger, som kutt i arbeidsledighetstrygd, kutt i fri rettshjelp og kutt i gratis fysioterapi til dem som gjennom sitt arbeid har skadet seg eller utviklet kroniske helseproblemer. Men også kutt i statlig bostøtte. Alt dette har altså bidratt til at avstanden mellom de som har mye og de som har lite øker.

Helge Stoltenberg, Arbeiderpartiet, BU-leder i Bydel Sagene Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Vi har i Norge etter krigen hatt et ganske ensartet samfunn. Selvsagt har noen vært svært rike og noen svært fattige, men i det store og hele har vi alle hatt det omtrent likt. Dette er en linje vi nå kan se at vi er på vei bort fra og jeg mener det er en farlig vei å gå. Skal vi fortsatt ha et samfunn der vi stoler på hverandre, et samfunn hvor vi kjenner hverandre, er det vesentlig at forskjellene ikke blir for
store.

Heldigvis har vi i Oslo et rødgrønt byråd som gjør sitt for å redusere konsekvensene av økte forskjeller. Vårt byråd har de fire årene de har sittet innført gratis kjernetid i barnehagene, sørget for at mye av den store økningen i skolebudsjettene har gått til de skolene som har hatt størst utfordringer og en stor satsning på idrettsanlegg for alle.


Samtidig har for eksempel bydel Sagene etablert ordninger for gratis utlån av idrettsutstyr, innført gratis leksehjelp og fått ordning med sommerjobb for ungdom. Det er mange gode og utjevnende tiltak som både byråd og bydelen har gjennomført de siste årene.

Kostnadene for disse ordningene blir dekket av eiendomsskatt som dem som bor i de største og dyreste boligene i Oslo må betale. Dette er en omfordeling av velferd fra de som har mest til de som har minst. Dette er å redusere forskjeller i praksis.

I år skal jeg gå i 1. mai-tog mot økte forskjeller. Det håper jeg også du vil gjøre!

Helge Stoltenberg
Bydelsutvalgsleder i Bydel Sagene

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...