Sagene Avis

Regjeringen viderefører skjenkestoppen

SKJENKESTOPP: På onsdagens koronapressekonferanse sa helseministeren at regjeringen nå skal se på erfaringene etter drøye tre uker med tidligere stengte barer og puber Foto: Heiko Junge/NTB Scanpix

Landets barer og puber må fortsatt stenge ved midnatt hver kveld, mens regjeringen utreder reglene. – Komplett uforståelig, svarer bransjen.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 02.09.2020 kl 16:51

OSLO: – Jeg tror skjenkestoppen har ført til mindre festing, og at flere går tidligere hjem. Men det har også ført til flere private fester, hvor smittevernet er den første gjesten som går og legger seg, sier helseminister Bent Høie (H).

På onsdagens koronapressekonferanse sa helseministeren at regjeringen nå skal se på erfaringene etter drøye tre uker med tidligere stengte barer og puber. I mellomtiden videreføres dagens regler inntil videre.

Han har tidligere varslet en ny vurdering av de innskjerpede skjenkereglene i begynnelsen av september, og står fast på at dette fortsatt gjelder:

– Vi gjør det vi har sagt hele veien: En vurdering av smittesituasjonen i begynnelsen av september. Nå er vi på 2. september, så det skjer i disse dager. Så vil vi på bakgrunn av den vurderingen gjøre en vurdering av tiltakene og komme med konklusjoner før midten av september, sier Høie til NTB.

– Festen flyttes hjem

Regjeringen har den siste tiden vært under press for å løsne opp i de innskjerpede skjenkereglene. Byrådet i både Oslo og Bergen har tatt til orde for å revurdere hele ordningen og vist til at antall hjemmefester og nachspiel har økt og dermed bidratt til økt smitte.
Frp har også markert seg tydelig imot de tidligere stengetidene, og reagerer sterkt på at ordningen videreføres inntil videre.


– Mens Bent Høie velger å lukke øynene noen uker til, så vil utelivsbransjen tape millioner av kroner, og politiet vil kaste bort unødvendige ressurser på husbråk og frustrerte naboer. Dette er fullstendig meningsløst, og det har Frp påpekt hele veien, sier Frps helsepolitiske talsperson Åshild Bruun-Gundersen til NTB.

Virke, som organiserer flere bedrifter i utelivsbransjen, er heller ikke særlig fornøyde.

– Det er komplett uforståelig at helseministeren velger å videreføre skjenkestoppen med den kunnskapen vi har i dag. I flere uker har vi sett konsekvensene av dette, ved at private sammenkomster er blitt til smittefester. Det er bedre at folk tar festen hos seriøse aktører i serveringsbransjen enn i private rom der ingen passer på at smittevernreglene overholdes, sier administrerende direktør Ivar Horneland Kristensen i Virke.

– Strengere i utlandet

Høie mener derimot at det er blitt skapt et skjevt inntrykk i den offentlige debatten.
– Man kan få inntrykk av at Norge er et annerledes land fordi vi har så strenge skjenkeregler, men sannheten er egentlig det motsatte, sier Høie.

Han viser til at alle serveringssteder med alkohol må stenge før klokka 23 på Island, og at de ennå ikke har åpnet diskotekene og nattklubbene i land som Danmark og England.


Samtidig understreker Høie at reglene ikke ble innført på grunn av misnøye med smittevernet på serveringsstedene.

– Her har mange serveringssteder vært veldig flinke. Smittestoppen har blitt innført fordi vi som gjester i mindre grad forholdt oss til reglene jo lenger vi festet og hvor mer vi drakk, sier Høie.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...