Sagene Avis

Finalistene til Årets navn og ildsjel:

Reidun har vært frivillig hele livet

FINALIST: Reidun Staalesen er finalist i Årets navn og ildsjel. Hun kan stikke av med heder, ære og 10.000 kroner til et valgfritt, godt formål. Foto: Kristin Tufte Haga (arkivfoto)

Frivillig arbeid er en utmerket måte å bli kjent med lokalmiljøet på, sier Reidun Staalesen, som blant annet har startet opp «Lyttevenn» og et prosjekt for å få flere eldre frivillige i bydel Sagene.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 27.12.2019 kl 12:07

BYDEL SAGENE: Bydelen vår er full av ildsjeler – mennesker som gjør en ekstra innsats for andre og sitt lokalmiljø! Leserne nominerte en rekke gode kandidater, og nå har redaksjonen valgt ut tre finalister vi vil hedre, og som kan stikke av med tittelen Årets navn og ildsjel i bydel Sagene 2019!

Vinner 10.000 kroner

Dette er andre gang Sagene Avis, med hjelp fra leserne, kårer Årets navn og ildsjel i bydel Sagene.

Prisen deles ut i samarbeid med Storo Storsenter, som står for premien på 10.000 kroner. Pengene får vinneren donere videre til et godt formål i lokalmiljøet.

Leserne nominerte en rekke gode kandidater, og nå har redaksjonen valgt ut tre finalister som vi mener representerer en bredde av engasjementet i bydel Sagene, og som gjennom sitt engasjement når svært mange mennesker. De gjør rett og slett en forskjell i sitt nærmiljø og nabolag, og gir positive opplevelser til andre mennesker.

Nå er det igjen opp til dere lesere. Avstemmingen er åpen, og det er dere som bestemmer hvem som stikker av med tittelen Årets navn og ildsjel 2019 og 10.000 kroner til et selvvalgt, godt og lokalt formål. Gi din stemme nederst i saken!

Var med på å dra i gang «Lyttevenn»

– Jeg er sjokkert! Det er veldig hyggelig og veldig overraskende. Jeg hadde ikke drømt om dette. Det er hyggelig å drive med frivillig arbeid, det har jeg gjort hele livet. Resultatet er at jeg har blitt kjent med mange unge og eldre, det setter jeg pris på. Og dette er en utmerket måte å bli kjent med lokalmiljøet på, sier Staalesen etter å ha mottatt beskjeden fra lokalavisa.

Staalesen er tidligere leder av Sagene Eldreråd. I nominasjonen beskrives hun som en meget aktiv og konstruktiv leder, og en stor ildsjel. Videre sier nominasjonen at hun har vært aktiv i Sagene Torshov eldreuniversitet, og til tross for «høy alder» har tenkt og handlet for at de eldre i bydelen skal ha det bedre, ikke minst gjennom tiltak som får eldre inn i aktivitet og frivillighet.

I 2018, da Staalesen var leder av Sagene Eldreråd, var hun med på å starte opp en modell for eldres aktive deltakelse i skolen, samt stimulere og motivere leseferdighet og leselyst hos barn. Dette prosjektet, «Lyttevenn», startet som et pilotprosjekt på Fernanda Nissen skole, i et samarbeid mellom skolen, Sagene Eldreråd og Bydel Sagene.

– Rektor på skolen tok kontakt med eldrerådet. Hun ville ha tak i besteforeldregenerasjonen og det hadde vi et ønske om å få til. Jeg visste det fantes noe som het «Lyttevenn», de har hatt dette prosjektet i Vest Agder siden 2010. Der er det veldig vellykket. Prosjektet gir god kontakt på tvers av generasjoner, har Staalesen tidligere fortalt Sagene Avis.


En lyttevenn er en pensjonist eller annen eldre person, som kommer på besøk til skolen og leser sammen med en elev på 2.-4. trinn. Arbeidet ledes av skolens pedagogiske personale. Lyttevennen bruker én time på skolen hver uke.

Les mer om prosjektet her: Visker ut generasjonsskillet med bøker

Prosjektet ble i år utvidet til Nordpolen skole

Reidun Eikeland Staalesen sammen med programansvarlig konsulent Stine Laukvik og seksjonsleder Stian Kristensen, hos Deichman Torshov. Foto: Torger Bjørnstad (arkivfoto)

Vil rekruttere flere eldre frivillige

Staalesen har også tatt initiativet til et prosjekt for å få flere eldre som frivillige i bydelen.


– Enten du bidrar med det, eller har gleden av å motta det, er frivillighetsarbeid genialt. Så genialt at det forsterker livskvaliteten min, har Reidun Eikeland Staalesen tidligere fortalt.

Nå har flere instanser i Sagene bydel gått sammen for å finne ut mer om de tilbudene som finnes, og hvordan flere skal bli inspirert til å delta.

– Vi må få frem alle de gode tilbudene, der vi som har kommet litt opp i årene kan være med og utgjøre en viktig forskjell. Ikke alle vet om alt – og flere vil nok gjerne bidra. Målet vårt nå er å rekruttere 50-60 nye eldre frivillige i bydelen.

Med seg på laget har hun Sagene Torshov eldreuniversitet og biblioteket på Sandaker. Les mer om dette her!

Stem nå!

I romjula skal du få bli bedre kjent med alle de tre finalistene. Vinneren kåres i januar.


Lag din egen spørreundersøkelse for tilbakemelding fra bruker

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...