ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Finalistene til Årets navn og ildsjel:

Reidun har vært frivillig hele livet

FINALIST: Reidun Staalesen er finalist i Årets navn og ildsjel. Hun kan stikke av med heder, ære og 10.000 kroner til et valgfritt, godt formål. Foto: Kristin Tufte Haga (arkivfoto)

Frivillig arbeid er en utmerket måte å bli kjent med lokalmiljøet på, sier Reidun Staalesen, som blant annet har startet opp «Lyttevenn» og et prosjekt for å få flere eldre frivillige i bydel Sagene.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 27.12.2019 kl 12:07

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

BYDEL SAGENE: Bydelen vår er full av ildsjeler – mennesker som gjør en ekstra innsats for andre og sitt lokalmiljø! Leserne nominerte en rekke gode kandidater, og nå har redaksjonen valgt ut tre finalister vi vil hedre, og som kan stikke av med tittelen Årets navn og ildsjel i bydel Sagene 2019!

Vinner 10.000 kroner

Dette er andre gang Sagene Avis, med hjelp fra leserne, kårer Årets navn og ildsjel i bydel Sagene.

Prisen deles ut i samarbeid med Storo Storsenter, som står for premien på 10.000 kroner. Pengene får vinneren donere videre til et godt formål i lokalmiljøet.

Leserne nominerte en rekke gode kandidater, og nå har redaksjonen valgt ut tre finalister som vi mener representerer en bredde av engasjementet i bydel Sagene, og som gjennom sitt engasjement når svært mange mennesker. De gjør rett og slett en forskjell i sitt nærmiljø og nabolag, og gir positive opplevelser til andre mennesker.

Nå er det igjen opp til dere lesere. Avstemmingen er åpen, og det er dere som bestemmer hvem som stikker av med tittelen Årets navn og ildsjel 2019 og 10.000 kroner til et selvvalgt, godt og lokalt formål. Gi din stemme nederst i saken!

ANNONSE

Var med på å dra i gang «Lyttevenn»

– Jeg er sjokkert! Det er veldig hyggelig og veldig overraskende. Jeg hadde ikke drømt om dette. Det er hyggelig å drive med frivillig arbeid, det har jeg gjort hele livet. Resultatet er at jeg har blitt kjent med mange unge og eldre, det setter jeg pris på. Og dette er en utmerket måte å bli kjent med lokalmiljøet på, sier Staalesen etter å ha mottatt beskjeden fra lokalavisa.

Staalesen er tidligere leder av Sagene Eldreråd. I nominasjonen beskrives hun som en meget aktiv og konstruktiv leder, og en stor ildsjel. Videre sier nominasjonen at hun har vært aktiv i Sagene Torshov eldreuniversitet, og til tross for «høy alder» har tenkt og handlet for at de eldre i bydelen skal ha det bedre, ikke minst gjennom tiltak som får eldre inn i aktivitet og frivillighet.

I 2018, da Staalesen var leder av Sagene Eldreråd, var hun med på å starte opp en modell for eldres aktive deltakelse i skolen, samt stimulere og motivere leseferdighet og leselyst hos barn. Dette prosjektet, «Lyttevenn», startet som et pilotprosjekt på Fernanda Nissen skole, i et samarbeid mellom skolen, Sagene Eldreråd og Bydel Sagene.

– Rektor på skolen tok kontakt med eldrerådet. Hun ville ha tak i besteforeldregenerasjonen og det hadde vi et ønske om å få til. Jeg visste det fantes noe som het «Lyttevenn», de har hatt dette prosjektet i Vest Agder siden 2010. Der er det veldig vellykket. Prosjektet gir god kontakt på tvers av generasjoner, har Staalesen tidligere fortalt Sagene Avis.

ANNONSE

En lyttevenn er en pensjonist eller annen eldre person, som kommer på besøk til skolen og leser sammen med en elev på 2.-4. trinn. Arbeidet ledes av skolens pedagogiske personale. Lyttevennen bruker én time på skolen hver uke.

Les mer om prosjektet her: Visker ut generasjonsskillet med bøker

Prosjektet ble i år utvidet til Nordpolen skole

Reidun Eikeland Staalesen sammen med programansvarlig konsulent Stine Laukvik og seksjonsleder Stian Kristensen, hos Deichman Torshov. Foto: Torger Bjørnstad (arkivfoto)

Vil rekruttere flere eldre frivillige

Staalesen har også tatt initiativet til et prosjekt for å få flere eldre som frivillige i bydelen.

ANNONSE

– Enten du bidrar med det, eller har gleden av å motta det, er frivillighetsarbeid genialt. Så genialt at det forsterker livskvaliteten min, har Reidun Eikeland Staalesen tidligere fortalt.

Nå har flere instanser i Sagene bydel gått sammen for å finne ut mer om de tilbudene som finnes, og hvordan flere skal bli inspirert til å delta.

– Vi må få frem alle de gode tilbudene, der vi som har kommet litt opp i årene kan være med og utgjøre en viktig forskjell. Ikke alle vet om alt – og flere vil nok gjerne bidra. Målet vårt nå er å rekruttere 50-60 nye eldre frivillige i bydelen.

Med seg på laget har hun Sagene Torshov eldreuniversitet og biblioteket på Sandaker. Les mer om dette her!

Stem nå!

I romjula skal du få bli bedre kjent med alle de tre finalistene. Vinneren kåres i januar.

ANNONSE
Lag din egen spørreundersøkelse for tilbakemelding fra bruker

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE