Restaurantanmeldelse:
Aiolien alene er verdt turen
– Hvis du skal spise bare én ting, kjøper du foccacia, aioli og et glass øl! Sagene Avis anmelder Tyren på Torshov.
Publisert: 28.08.2020 kl 19:50
Sist oppdatert: 31.08.2020 kl 09:37
TORSHOV: Har du opplevd så dårlig service at du river deg i håret? Eller fått så god mat at du danser ved bordet?
Kanskje Oskar og Lovisa kan gjøre restaurant- og kafébesøkene litt enklere for deg! Nå setter Sagene Avis sine nye matentusiaster søkelyset på alle de flotte, og kanskje mindre gode, tilbudene som finnes rundt omkring i bydel Sagene.
Maten må være god, servicen burde være på topp og et skikkelig hyggelig lokale skader heller ikke. Og sist, men absolutt ikke minst: Du skal ikke trenge å blakke deg ved å følge våre tips.
Torshovs nyeste
Oskar og Lovisa kommer inn på Tyren på Torshov en onsdag kveld. Gastropuben åpnet i februar, men likevel blir dette det første besøket her. Forventningene er ganske høye, etter å ha gått forbi flere ganger og tenkt at et sånt sted har vært etterlengtet på Torshov.
Oskar har lyst på Tyren-burger og pommes frites, mens Lovisa er i det spanske hjørnet og velger tapas; kyllingvinger med barbequesaus, scampi, marinerte oliven og focaccia og aioli. Vi rekker så vidt å glede oss før maten kommer på bordet:
– Oi, det var da kjapt! sier Oskar fornøyd, mens Lovisa ler og ser på tapasen sin:
– Hvor mye mat er dette da? Jeg tror det er nok til to …
Oskar ba om at burgeren skulle stekes til medium pluss, og den er nesten perfekt stekt. Det eneste man kan sette fingeren på er at det gjerne kunne vært en litt tydeligere stekeskorpe, men den grillede smaken på kjøttet er veldig god! Og barbequesausen og aiolien løfter burgeren, uten å overdøve kjøttet fullstendig.
– Denne får toppkarakter
– Den var skikkelig god den pommes fritesen, sprø utenpå og myk inni, det liker jeg, mumler Lovisa mens hun forsyner seg av Oskars tallerken. Sistnevnte syns den var helt OK, men litt anonym.
– Måltidets største suksess må nok sies å være tilbehøret, eller? spør Oskar og kikker bort på borddamen, som er over halvveis nedi aioli-skåla.
– Mmm, god hvitløkssmak på aiolien og den er silkemyk. Jeg klarer ikke å stoppe, nå har jeg dyppet all maten i den. Denne får toppkarakter! Men jeg liker at en foccacia er sprø på toppen, det er ikke denne. Den smaker godt, og virker fersk, men den minner mest om loff, sier hun.
Scampien var litt seig, men kyllingvingene var skikkelig saftige og gode, med mye barbequesaus.
– Ordentlig grisete og godt!
Stedet: Tyren, i Vogts gate 60. Det er godt med sitteplasser både ute og inne.
Meny: Tapas, burgere, pizza, salater.
Pluss: Hyggelig lokale, serviceinnstilte ansatte, mye god mat for pengene!
Minus: Scampien var litt seig. Foccaciaen var fersk, men smakte mest loff.
Pris: Hovedrett for mellom 149 og 249 kroner. Tapas mellom 45 og 179 kroner.
En hyggelig opplevelse
Det er en veldig hyggelig opplevelse å sitte på Tyren. Servitørene er hyggelige og oppmerksomme, og lokalet er svært behagelig. Her spiller de nok på det spanskinspirerte, med murvegger, tungt treverk og mørke farger. Her er det koselig å slenge innom for en øl etter jobb, eller for å spise en god middag. Atmosfæren er lun, og begge er enige i at vi liker oss veldig godt akkurat her.
– Jeg har nok jobbet meg ferdig gjennom all maten ... De marinerte olivenene var gode, men dette er nok for to personer. Du skal være gravid med oliven-cravings for å klare å spise opp dette her alene!
Det ser likevel ut til å bli litt tvangsfôring på slutten, for aiolien SKAL tydeligvis ned.
– Denne her var alene verdt turen! Hvis du bare skal spise én ting, kjøper du foccacia, aioli og et glass øl! Jeg vant over aiolien, men jeg tror ikke jeg vinner over resten, sier Lovisa mens hun løfter opp aioli-skåla, som nesten er slikket ren.
Regningen havnet på 440 kroner for to personer. Alt i alt en hyggelig opplevelse vi trygt kan anbefale, vi kommer i hvert fall tilbake!
Nyhetsbrev fra Sagene Avis
Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!