Sagene Avis
Seksjonsheader

Restaurantanmeldelse:

Innertier hos ungene!

Oskar og Lovisa har testet Villa Paradiso Tivoli på Lilleborg torg. Og de har tatt med barna for anledningen. Foto: Sagene Avis (arkivfoto)

– Guttungen er mer opptatt av å faktisk spise, enn å svare på om pizzaen er god. Det i seg selv er nok et veldig godt tegn for en fireåring.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 15.10.2021 kl 09:50

OSKAR OG LOVISA: Har du opplevd så dårlig service at du river deg i håret? Eller fått så god mat at du danser ved bordet?

Kanskje Oskar og Lovisa kan gjøre restaurant- og kafébesøkene litt enklere for deg! Sagene Avis sine matentusiaster setter søkelyset på alle de flotte, og kanskje mindre gode, tilbudene som finnes rundt omkring i bydel Sagene.

Maten  være god, servicen burde være på topp og et skikkelig hyggelig lokale skader heller ikke. Og sist, men absolutt ikke minst: Du skal ikke trenge å blakke deg ved å følge våre tips.

En innertier, og en litt skuffende

Villa Paradiso Tivoli på Lilleborg torg er innredet og tilrettelagt for barnefamilier, med eget lekerom, pizza i barnestørrelser, barnedrinker og mye spennende pynt i taket.

Og enhver Tintin-entusiast, ung som gammel, vil nok fryde seg over de to gigantiske månerakettene som har æresplassen midt i restauranten.


De to Tintin-rakettene omkranser baren. Foto: Oskar og Lovisa

Siden restauranten har lagt seg til et mer familievennlig uttrykk, har Oskar og Lovisa for en gangs skyld tatt med seg en fire- og en seksåring for å bedømme mat og atmosfære. Og de ser ut til å storkose seg allerede fra det øyeblikket de legger merke til de gamle olabilene, syklene og flyene som henger i taket, og teltet i lekekroken.

– Det er stort og åpent, det hjelper at barna ikke raserer ting bare ved å bevege litt på seg, sier Lovisa fornøyd mens barna løper av gårde for å tegne i lesekroken.

Maten, en pizza indiavolata til Oskar, pizza crudo til Lovisa og en pizza margherita på deling til barna, kommer relativt raskt på bordet. Men ikke før en veldig hyggelig servitør gir barna en gavepose hver, med tegnesaker, klistremerker og spill. Ypperlig for å holde små, sultne kropper i sjakk.

– Hvorfor er alltid tallerknene mye mindre enn pizzaene? spør Oskar mens han prøver å manøvrere kuttingen uten at alt havner på bordet.


For størrelsen på pizzaene er det ingenting å utsette på. Ikke utseendet heller. De er perfekt stekt, med mye og innbydende topping. Men som alltid er det smaken som teller:

– Perfekt skorpe! Den er skikkelig tynn, men den holder «crispen». Denne hvite pizzaen er mild og «plain», da er det fint det står krydder og oljer på bordet. Den er god, men dette er ikke en helt enestående pizza, jeg blir ikke blåst av banen. Jeg tok nok et litt for trygt valg med mozzarella og skinke, men selv om det er en pizza som skal være mild, kunne den hatt noe ekstra for å heve smaken. For eksempel et krydder, bare for å løfte smaken, sier Lovisa.

Pizza crudo Foto: Oskar og Lovisa

Oskar derimot, med sin pizza med sterk pølse, er storfornøyd med valget.

– Den er faktisk helt utrolig god. Den er perfekt stekt og perfekt løvtynn bunn, uten at den faller fra hverandre. En god bunn er en kunst, det er «make it eller break it» med pizza. Det er så mye fyll, krydder og smaker – tykke lag med sterke og deilige pølseskiver, det vil ingen ende ta. Dette er en innertier. Når Villa Paradisos pizza er så god som denne, er det få som kan slå dem. Men det er ikke hver gang den er så god, det kommer erfaringsmessig an på hvilken avdeling du besøker. Dette er i hvert fall den beste jeg har fått.


Pizza indiavolata Foto: Oskar og Lovisa

Løfter seg fra de andre filialene

Barna sitter og «nammer» seg gjennom maten, og sitter stille litt lenger enn de pleier. Datteren på seks år sitt svar på hvordan pizzaen smaker, er «nam, nam, nam, nam».

Pizza margherita Foto: Oskar og Lovisa

Guttungen er mer opptatt av å faktisk spise, enn å svare på om pizzaen er god. Det i seg selv er nok et veldig godt tegn for en fireåring.

– Når barna mine spør om en bit til før de har spist opp den de holder på med, da er det positivt, sier Lovisa fornøyd og fortsetter:


– Det er lenge siden jeg har hatt et så rolig måltid. De har delt en hel margherita, det er jo et trygt valg for barn. De koser seg masse. Og det er så deilig med god plass, for når barna er så små som mine, vil de bevege seg. Det kjennes godt å slippe å være unnskyldende forelder fordi de dulter borti noen.

Oskar har besøkt flere Villa Paradiso både i og utenfor Oslo, og mener dette er en av de bedre opplevelsene.

– Det er et helt annet type sted enn for eksempel den på Grünerløkka, dette et en veldig hyggelig plassering i et rolig og litt skjermet område. På løkka er det alltid helt fullt og ganske stressende miljø, og maten kan tidvis være preget av at det er travelt i restauranten.

Lovisa må si seg enig:

– Jeg gikk inn med få forventninger, for forrige gang jeg var på Villa Paradiso var det bare greit nok. Villa Paradiso Tivoli er en opptur!

For en pizza crudo, pizza indiavolata og en pizza margherita på deling til barna, kom regningen på 597 kroner.

Lun og hyggelig atmosfære. Og god pizza! Foto: Oskar og Lovisa

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...