ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis
Seksjonsheader

Et svært vellykket besøk hos Tiffany's! Foto: Oskar og Lovisa

Restaurantanmeldelse:

– Brenner du juleribba? Dra hit!

Oskar og Lovisa har vært innom Tiffany's på Bjølsen og fått seg en ny favoritt. – Her er det deilige smaker du bare vil «trøkke» trynet ditt nedi!

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 04.12.2020 kl 19:26

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

BJØLSEN: Har du opplevd så dårlig service at du river deg i håret? Eller fått så god mat at du danser ved bordet?

Kanskje Oskar og Lovisa kan gjøre restaurant- og kafébesøkene litt enklere for deg! Nå setter Sagene Avis sine nye matentusiaster søkelyset på alle de flotte, og kanskje mindre gode, tilbudene som finnes rundt omkring i bydel Sagene.

Maten  være god, servicen burde være på topp og et skikkelig hyggelig lokale skader heller ikke. Og sist, men absolutt ikke minst: Du skal ikke trenge å blakke deg ved å følge våre tips.

Stedet: Tiffany’s i Bentsebrugata 31 D
Meny: Bowls, burgere og diverse tilbehør, snacks, desserter, milkshake og smoothie
Pluss: Dette er en ny favoritt! Burgere, tilbehør og atmosfære er i en klasse for seg selv.
Minus: Hvis matentusiastene må peke på noe, så kunne kanskje pommes fritesen i «loaded fries» vært saltet litt mindre. Smakssak.
Pris: Bowls mellom 169 og 189, burgere fra 134 til 149, tilbehør fra 35 til 85 kroner.

Og danset, det gjorde de!

Så har du noen gang fått så god mat at du danser ved bordet? Det gjorde i hvert fall Oskar og Lovisa denne gangen, da de fikk seg en stor overraskelse på «enda et» burgersted.

ANNONSE

Oskar og Lovisa drar skrubbsultne innom Tiffany’s på Bjølsen, restauranten som åpnet i mars i fjor. De satser på burgere, men også på det «freshe» med vegan-, vegetar- og allergivennlig mat.

Det er mye spennende på menyen, som diverse «bowls» med ulike typer kjøtt, tofu, fisk, ris og grønnsaker. Men etter å ha hørt mye positivt om burgerne, velger Lovisa en Tiffany's cheese med oksekjøtt i surdeigsbrød med cheddar, Tiffany’s egen burgerdressing, tomat og salat. Hun bestiller garlic fries ved siden av, med limeaioli. Oskar går for en Caesar-burger med fritert kylling på surdeigsbrød, bacon, caesardressing, romanosalat, syltet rødløk og tomat. Sulten som han er, går han for en loaded fries med bacon, bernaisesaus og vårløk som tilbehør.

Og gleden lar ikke vente på seg.

– Altså så sprøtt, så mykt, så deilig! sier Lovisa mens hun tar sin første bit av pommes fritesen med hvitløk og limeaioli.

– Det er slik jul, påske, nyttårsaften og bursdag smaker. Herregud, så godt. Jeg har aldri smakt hvitløks-pommes frites, det er helt nydelig. Og denne aiolien har en liten syrlighet, og smaker virkelig lime. Jeg gruer meg allerede til det er tomt, sier hun og ler.

ANNONSE

– Sa hun etter å ha tatt to biter? spør Oskar og humrer.

– Ja, men jeg skulle ønske denne kunne vare evig.

Tiffany's cheese – oksekjøtt i surdeigsbrød, med dobbel cheddar, Tiffany's burgerdressing, tomtat og salat. Hvitløks-fries med limeaioli Foto: Oskar og Lovisa

– Du vil «trøkke» trynet nedi

Matentusiastene glemmer et øyeblikk at de faktisk har bestilt burgere også, mens det knaskes i vei på tilbehøret.

– Jeg har lyst til å bade i denne bernaisesausen. Dette må være en av de beste friesene jeg har spist noen gang? Hvis du ikke har smakt en sånn «loaded fries» før, så må man bare bestille det. Det kan virke for mye, men her er det «more is more» som gjelder. Og hvis du bare har tanker om stikke innom for en øl, når det blir lov, må du ta med en slik! Det skal jeg gjøre en gang, sier Oskar.

ANNONSE

Loaded bernaisefries med bacon og vårløk Foto: Oskar og Lovisa

Og burgerne er fyldige med mye kjøtt og grønt. Her er det bare å glemme bestikket.

– Vi gjør dette slik som en burger skal spises, sier Lovisa og tar den i hendene.

Surdeigsbrødet er nydelig – sprøtt, luftig og mykt på en gang. Det kan se litt blekt og kjedelig ut, helt til du setter tennene i det. Både Oskar og Lovisa mener dette er et mye bedre alternativ enn både brioche og andre typer brød som finnes rundt omkring.

– Burgeren er utrolig saftig og det er rikelig med dressing og tomat. Skikkelig deilig! Jeg har veldig lyst til å ha alt i munnen min. Jeg vil både nyte det og jeg vil kaste det i meg, det er en indre kamp nå om hvordan dette skal gjøres. Hvordan prioriterer jeg? sier Lovisa og fortsetter:

ANNONSE

– Dette er ikke stedet du drar på første date, hvis du vil se pen ut. Her er det deilige smaker du bare vil «trøkke» trynet ditt nedi. Det er akkurat slik en burger skal være.

Oskar deler entusiasmen for burgeren, selv om han har gått for kyllingburger i dag, noe som ikke alltid har vist seg å falle i smak:

– Hver gang jeg skal spise kyllingburger, panert eller ikke, tenker jeg at det vil bli nedtur fordi det blir tørt, kjedelig og litt smakløst. Men nei! Her er det skikkelig saftig kylling med panering utenpå, det er ikke kvernet kjøtt eller en tørr kyllingfilet, sier han og legger til:

– Hvis jeg må sette fingeren på noe, så kunne pommes fritesen vært saltet bittelitt mindre, siden det er både bearnaise og bacon på den. Men det blir flisespikkeri og en smakssak.

Caesarburger - fritert kylling på surdeigsbrød med bacon, caesardressing, romanosalat, syltet rødløk og tomat Foto: Oskar og Lovisa

– Så uventet

Oskar og Lovisa har alltid favorisert Døgnvill og deres burgere.

– Men nå ble de gruset. Der får du en veldig god burger, men dette her var så uventet. Her får vi smaker vi ikke har fått i en burger og fries før, og kombinasjonene passer så godt sammen, sier Lovisa, og Oskar ler:

– Sa hun med ansiktet i hendene og et drømmende blikk ut vinduet? Du ser forelska ut? I en matrett…?

– Du vet hvordan jeg er når jeg blir opphengt i noe? Jeg kommer til å snakke om dette i to uker, og fortelle om det til alle jeg møter, svarer hun.

Oskar og Lovisa har testet mange gode spisesteder i det siste, men får ikke poengtert nok at dette er neste nivå med skryt:

– Det er mange burgersteder rundt omkring, men Tiffany’s er i en klasse for seg selv, etter min mening, sier Oskar.

Begge går stappmette og salige ut av restauranten. Oskar mener julefreden senket seg 20 dager for tidlig, etter dette besøket, og Lovisa har plan B for jula klar:

– Skal vi bestille herfra på julaften? Hvis ribba brenner seg?

En ny favoritt

Atmosfæren i restauranten må også få en stor dose skryt, det må også den veldig hyggelige servitøren (som også kom med smaksprøve på en veldig god blåbærshake).

Det er pyntet med juletrær og stearinlys, og møblene er delikate og behagelige - vi setter oss ned i en sofa og stol i velour, det blir noe helt annet enn de harde plast- og skinnstolene man ofte møter på. Og julemusikken setter prikken over i-en.

– Hvis jeg får besøk utenbys fra, og skal vise dem det beste i Oslo, så kommer jeg til å ta dem med hit. Jeg har en liste over Oslos beste steder, og den lista er kort! Nå har den får et nytt tilskudd, sier Lovisa.

Etter to burgere og to fries, endte regningen opp på 442 kroner.

Tiffany's på Advokat Dehlis plass. Foto: Oskar og Lovisa

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE