ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis
Seksjonsheader

Foto: Oskar og Lovisa

Restaurantanmeldelse:

En liten perle, med en eksplosjon av smaker

– Jeg må danse jeg nå, sier Oskar etter å ha smakt på nanbrødet hos Tandoori Hut. Og har de en av Oslos beste Tikka Masala-retter?

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

SAGENE: Har du opplevd så dårlig service at du river deg i håret? Eller fått så god mat at du danser ved bordet?

Kanskje Oskar og Lovisa kan gjøre restaurant- og kafébesøkene litt enklere for deg! Nå setter Sagene Avis sine nye matentusiaster søkelyset på alle de flotte, og kanskje mindre gode, tilbudene som finnes rundt omkring i bydel Sagene.

Maten være god, servicen burde være på topp og et skikkelig hyggelig lokale skader heller ikke. Og sist, men absolutt ikke minst: Du skal ikke trenge å blakke deg ved å følge våre tips.

– En eksplosjon av smaker

Oskar og Lovisa er svært glad i indisk/pakistansk mat. Derfor er det egentlig ganske rart at dette blir det første besøket hos Tandoori Hut på Sagene. Men det er ikke alltid så enkelt å huske på denne lille pakistanske restauranten, der den ligger litt anonymt ved siden av Mysterud Bar.

Foto: Oskar og Lovisa

ANNONSE

Lokalet er lite og litt mørkt, men likevel hyggelig nok. Dette skal vise seg å bli ett av stedene hvor maten eliminerer viktigheten av lokalets atmosfære. Vi er de eneste gjestene i restauranten under vårt besøk, men døra står ikke lenge stille mellom alle Foodora-sykkelbudene som kommer innom. Det er tydelig at maten er svært populær, i hvert fall denne tirsdagen.

– Dette er manndomsprøven i pakistansk og indisk mat i mine øyne, dette er favoritten min, sier Lovisa etter å ha bestilt saag gosht – en rett med lam i spinatsaus. Oskar bestiller også sin favoritt, tikka masala med kylling.

Vi får servert papadum med en pakistansk saus før vi får bestillingen vår. Disse sprø brødene faller i smak, og Lovisa skryter heftig mellom munnfullene.

Plutselig var det tomt! Foto: Oskar og Lovisa

Begge hovedrettene ser svært innbydende ut, med oppkuttede grønnsaker og urter på toppen.

ANNONSE

– Lammekjøttet er godt og mørt, med en veldig saftig spinatsaus, sier Lovisa fornøyd, før hun stusser litt over at den ikke virker å være medium sterk, som hun bestilte. Men etter en liten runde innom kjøkkenet, hvor kokken blandet en litt sterkere saus, ble det helt perfekt. Vi blir forklart at spinatretter ikke er like sterke som andre retter, og vi anbefales å velge medium pluss eller sterk på akkurat denne retten senere.

– Nå ble det veldig godt. Det er en eksplosjon av smaker i munnen min, sier Lovisa fornøyd.

Foto: Oskar og Lovisa

De saftigste naanbrødene

Tandoori Huts tikka masala med kylling må da være en av Oslos aller beste? Det syns i hvert fall Oskar, som har smakt flere av dem.

– Dette er altså SÅ godt! Kyllingen er nydelig og saftig. Hvis du er litt følsom for sterk mat burde du ikke gå for medium, men mild. Men jeg er veldig glad i sterk mat, så dette er perfekt for meg. Det er strimler av ingefær oppi her og det er utrolig godt, det komplimenterer retten på en måte jeg ikke forventet. Det gjør sausen friskere enn andre tikka masalaer jeg har spist, og det tilfører retten noe jeg ikke visste manglet.

ANNONSE

Foto: Oskar og Lovisa

Nanbrødene, ett med hvitløksskiver og ett vanlig, er perfekt stekt og serveres med en smakfull raita.

– Vet du hva? Jeg må danse jeg nå. Dette her? Mmm! Nå kommer jeg bare til å sitte her og mumse, sier Oskar før Lovisa nikker bekreftende:

– Dette er de saftigste nanbrødene jeg har spist i Oslo!

Det er tydelig at det er en kokk som legger mye kjærlighet i arbeidet sitt, det smaker ordentlig hjemmelaget og nanbrødene er rykende ferske. Det at lokalene ikke er av de største og flotteste gjør ingenting, når maten er så vellykket.

ANNONSE

Rettene er mektige og porsjonene generøse, vi spiser lenge etter at vi ble mette. Men det er jo alltid et veldig godt tegn at vi nærmest ruller av stolene på vei ut!

To hovedretter, to nanbrød og en raita kostet 533 kroner.

Stedet: Tandoori Hut i Arendalsgata
Meny: Pakistansk mat (tandoori, kyllingretter, lam, sjømat, biryani og vegetar)
Pluss: Nydelig mat med en eksplosjon av smaker! Svært saftige naanbrød og følelsen av hjemmelaget mat.
Minus: Det blir vanskelig. Lokalet er ikke det aller flotteste, men dette blir ubetydelig når vi smaker på maten.
Pris: Hovedretter mellom 160 og 300.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Sagene Avis. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE