Sagene Avis
Seksjonsheader

Foto: Oskar og Lovisa

Restaurantanmeldelse:

En liten perle, med en eksplosjon av smaker

– Jeg må danse jeg nå, sier Oskar etter å ha smakt på nanbrødet hos Tandoori Hut. Og har de en av Oslos beste Tikka Masala-retter?

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

SAGENE: Har du opplevd så dårlig service at du river deg i håret? Eller fått så god mat at du danser ved bordet?

Kanskje Oskar og Lovisa kan gjøre restaurant- og kafébesøkene litt enklere for deg! Nå setter Sagene Avis sine nye matentusiaster søkelyset på alle de flotte, og kanskje mindre gode, tilbudene som finnes rundt omkring i bydel Sagene.

Maten være god, servicen burde være på topp og et skikkelig hyggelig lokale skader heller ikke. Og sist, men absolutt ikke minst: Du skal ikke trenge å blakke deg ved å følge våre tips.

– En eksplosjon av smaker

Oskar og Lovisa er svært glad i indisk/pakistansk mat. Derfor er det egentlig ganske rart at dette blir det første besøket hos Tandoori Hut på Sagene. Men det er ikke alltid så enkelt å huske på denne lille pakistanske restauranten, der den ligger litt anonymt ved siden av Mysterud Bar.

Foto: Oskar og Lovisa


Lokalet er lite og litt mørkt, men likevel hyggelig nok. Dette skal vise seg å bli ett av stedene hvor maten eliminerer viktigheten av lokalets atmosfære. Vi er de eneste gjestene i restauranten under vårt besøk, men døra står ikke lenge stille mellom alle Foodora-sykkelbudene som kommer innom. Det er tydelig at maten er svært populær, i hvert fall denne tirsdagen.

– Dette er manndomsprøven i pakistansk og indisk mat i mine øyne, dette er favoritten min, sier Lovisa etter å ha bestilt saag gosht – en rett med lam i spinatsaus. Oskar bestiller også sin favoritt, tikka masala med kylling.

Vi får servert papadum med en pakistansk saus før vi får bestillingen vår. Disse sprø brødene faller i smak, og Lovisa skryter heftig mellom munnfullene.

Plutselig var det tomt! Foto: Oskar og Lovisa

Begge hovedrettene ser svært innbydende ut, med oppkuttede grønnsaker og urter på toppen.


– Lammekjøttet er godt og mørt, med en veldig saftig spinatsaus, sier Lovisa fornøyd, før hun stusser litt over at den ikke virker å være medium sterk, som hun bestilte. Men etter en liten runde innom kjøkkenet, hvor kokken blandet en litt sterkere saus, ble det helt perfekt. Vi blir forklart at spinatretter ikke er like sterke som andre retter, og vi anbefales å velge medium pluss eller sterk på akkurat denne retten senere.

– Nå ble det veldig godt. Det er en eksplosjon av smaker i munnen min, sier Lovisa fornøyd.

Foto: Oskar og Lovisa

De saftigste naanbrødene

Tandoori Huts tikka masala med kylling må da være en av Oslos aller beste? Det syns i hvert fall Oskar, som har smakt flere av dem.

– Dette er altså SÅ godt! Kyllingen er nydelig og saftig. Hvis du er litt følsom for sterk mat burde du ikke gå for medium, men mild. Men jeg er veldig glad i sterk mat, så dette er perfekt for meg. Det er strimler av ingefær oppi her og det er utrolig godt, det komplimenterer retten på en måte jeg ikke forventet. Det gjør sausen friskere enn andre tikka masalaer jeg har spist, og det tilfører retten noe jeg ikke visste manglet.


Foto: Oskar og Lovisa

Nanbrødene, ett med hvitløksskiver og ett vanlig, er perfekt stekt og serveres med en smakfull raita.

– Vet du hva? Jeg må danse jeg nå. Dette her? Mmm! Nå kommer jeg bare til å sitte her og mumse, sier Oskar før Lovisa nikker bekreftende:

– Dette er de saftigste nanbrødene jeg har spist i Oslo!

Det er tydelig at det er en kokk som legger mye kjærlighet i arbeidet sitt, det smaker ordentlig hjemmelaget og nanbrødene er rykende ferske. Det at lokalene ikke er av de største og flotteste gjør ingenting, når maten er så vellykket.


Rettene er mektige og porsjonene generøse, vi spiser lenge etter at vi ble mette. Men det er jo alltid et veldig godt tegn at vi nærmest ruller av stolene på vei ut!

To hovedretter, to nanbrød og en raita kostet 533 kroner.

Stedet: Tandoori Hut i Arendalsgata
Meny: Pakistansk mat (tandoori, kyllingretter, lam, sjømat, biryani og vegetar)
Pluss: Nydelig mat med en eksplosjon av smaker! Svært saftige naanbrød og følelsen av hjemmelaget mat.
Minus: Det blir vanskelig. Lokalet er ikke det aller flotteste, men dette blir ubetydelig når vi smaker på maten.
Pris: Hovedretter mellom 160 og 300.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Sagene Avis. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...