Sagene Avis
Seksjonsheader

– Endelig et nytt spisested uten burger og pizza

Maten falt i smak hos Lillo Lounge! Foto: Oskar og Lovisa

Oskar og Lovisa har fått en ny lunsjfavoritt. Etter at Lillo Lounge vant iskaffekampen, dro matentusiastene tilbake for å teste resten av menyen. Og den falt i smak!

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 19.08.2021 kl 19:12

OSKAR OG LOVISA: Har du opplevd så dårlig service at du river deg i håret? Eller fått så god mat at du danser ved bordet?

Kanskje Oskar og Lovisa kan gjøre restaurant- og kafébesøkene litt enklere for deg! Nå setter Sagene Avis sine nye matentusiaster søkelyset på alle de flotte, og kanskje mindre gode, tilbudene som finnes rundt omkring i bydel Sagene.

Maten være god, servicen burde være på topp og et skikkelig hyggelig lokale skader heller ikke. Og sist, men absolutt ikke minst: Du skal ikke trenge å blakke deg ved å følge våre tips.

Tidligere i sommer kunne Oskar og Lovisa fortelle at Lillo Lounge har den beste iskaffen rundt Lillo gård. De smakte seg gjennom alternativene hos Lillo Kafé Bar, Talormade og Lillo Lounge, og sistnevntes kaffe imponerte såpass at de ikke klarte å vente med å teste maten også.

Sted: Lillo Lounge, Sandakerveien 106
Meny: Småretter som smørbrød med Toscana-skinke og taleggio, skagenrøre, bruschetta, baguetter, calzone. Bakevarer og raw-kuler. Kaffe og vin.
Pluss: Friske og veldig gode råvarer! Et sted med særpreg, eiere som brenner for det de driver med.
Minus: Vanskelig å planlegge, da åpningstidene ikke står på nett.
Pris: 165 for smørbrød og 95 for bruschetta.

– Innmari kult at de satser på noe annet

Lovisa skravler fortsatt om kaffen idet de går sultne inn dørene:

– Kaffen her er helt nydelig. Du betaler riktignok 48 kroner for en svart kaffe, så da får man litt høye forventninger. Og de annonserer seg selv med «high-end-kaffe» på Facebook. Jeg hevet litt på brynet da jeg leste det og tenkte at så bra kan det ikke være. Men vet du hva, så bra er det. En svart, enkel kopp med så mye smak! Jeg nøt hver slurk. En smaksbombe. Innimellom drikker man kaffe for å få i seg kaffe, men denne her drikker man fordi den er skikkelig god ...

Lillo Lounge åpnet dørene i starten av juni og var i ferd med å utvide menyen da matentusiastene stakk innom tidligere i sommer. De frister med småretter som blant annet skagenrøre, smørbrød med Toscana-skinke og taleggio (italiensk ost), bruschetta, baguetter, calzone, RAW-kuler og bakverk.


– Herregud så godt det er med et nytt sted som ikke bare satser på burger og pizza. Dette er fresht. Og det er veldig hyggelig å sitte ute her på en fin sommerdag. Du får landlige, gode vibber med de gamle husene og gresset, sier Oskar storfornøyd.

Lovisa bestiller smørbrød med Toscana-skinke og taleggio, og Oskar går for bruschetta.

Begge flyter over av nydelig fyll:

– En veldig saftig og god ost. Det er friske og gode grønnsaker, og så kult at de bruker forskjellig farger på tomatene, da blir retten visuelt fin også, sier Lovisa mens hun skjærer seg gjennom brødskiva:

– Men de må nesten ha skarpere kniver når de har så sprøtt brød ... Det sprøe brødet gjør seg veldig godt til det saftige fyllet og den myke osten. Det er forfriskende smaker, og denne osten er så god! Den har jeg ikke smakt på andre lunsjsteder, sier hun og legger til:


– For 165 kroner forventer du at brødet skal ha nok fyll, og det er rikelig med både skinke og ost. Du får det med i hvert tygg, det er et stort pluss. Og det er veldig tilfredsstillende å spisee et lett måltid med mange grønnsaker og grovt brød. Som du sa, bydelen har litt i overkant mange av burger- og pizzasteder. Det er så innmari kult at de satser på noe annet og brenner for det. Jeg tenker at hvis de klarer å fortsette med dette engasjementet, vil de lykkes! sier Lovisa, som tidligere snakket ivrig med eieren om kaffe-typene deres fra Peru og Etiopia.

Brød med Toscana-skinke og taleggio (ost) Foto: Oskar og Lovisa

Oskar er mer enn gjennomsnittlig glad i bruschetta, og blir positivt overrasket over at denne varianten består av grovt brød.

– Parmesanen er veldig smakfull. Og 95 kroner er en veldig god pris for denne retten, det er jo tre skiver med rikelige mengder grønnsaker og ost. Og det er forfriskende at det er grovbrød her også, ofte er bruschetta laget av loff. Dette er det beste jeg har spist på lenge.

Bruschetta Foto: Oskar og Lovisa

Den populære karlsbaderen

Rettene er ikke veldig store, men passe som lunsjretter. Derfor er det god plass til dessert etterpå, noe i hvert fall Oskar setter pris på:

– Jeg har plass til mer! Nå vil jeg ha en karlsbaderbolle, hva tror du?

Det er ikke mange stedene i bydel Sagene, som Oskar og Lovisa vet om, som serverer raw-kuler. Da sier det seg selv at også denne må smakes.

– Oi, denne her smakte virkelig eple og kanel, den er kompakt uten å være tørr og er ikke klissete. Dette er som å spise en cookie-kule! sier Oskar fornøyd, etter å ha smakt på raw-kula.

– Jeg skal ikke skryte på meg å være en stor kjenner av raw-mat, men det er veldig ekte og gode smaker i denne. Og for en som liker eple og kanel, og kanskje ikke kan eller vil spise bakverk, er jo dette helt supert.

Men ingen skikkelig lunsj uten et godt stykke bakverk i tillegg, for Oskar og Lovisa i hvert fall, og begge setter tennene i en karlsbaderbolle. Oskar har aldri spist denne bollen, som har rikelige mengder kardemomme, og vil se hva alt oppstyret kommer av:

Karlsbader og raw-kule med eple og kanel. Foto: Oskar og Lovisa

– Den er varm, også! Åh, herregud. Denne var GOD, den. Når man bestiller boller på spisesteder, så forventer jeg alltid noe litt tørt. Men det her er sånn bestemødre driver med! Åh, jeg vil ha en til ...

Lovisa nikker bekreftende mens hun tygger:

– Solid bakverk! Kardemommen gir meg assosiasjoner til hjemmet, når du setter en god bolledeig selv. Jeg tar alltid mer kardemomme enn oppskriften sier. Bare det å ha den lukta på kjøkkenet er halve opplevelsen. Jeg tror dette er den beste karlsbaderen jeg har spist. Jeg har aldri blitt helt overbevist av dem, men denne vil jeg ha igjen. Dette ble prikken over i-en, og det hører med til en sommerlunsj, sier hun.

Etter lunsjen med to retter, en karlsbaderbolle og en raw-kule, endte regninga på 328 kroner.

Her kan du lese alle matanmeldelsene fra Oskar og Lovisa. Vet du om noe som burde testes i bydel Sagene, om det så er en restaurant, kafé, tips til beste kake, smoothie, kaffe eller noe helt annet? Send matentusiastene våre et lite pip på e-post, så kanskje de tar turen for å teste nettopp din favoritt!

Lillo Lounge har uteservering. En veldig koselig plass i sola! Foto: Oskar og Lovisa

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Sagene Avis bruker cookies (informasjonskapsler) til å personalisere annonser og forbedre nettstedet. Ved å benytte nettstedet aksepterer du at vi kan sette cookies i din nettleser.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...