Sagene Avis
Seksjonsheader

Smørbrød med skagenrøre Foto: Oskar og Lovisa

Restaurantanmeldelse:

Kaken reddet brunsjen hos lunsjbaren

En sur kaffe som smaker som om den kommer fra en automat kunne fort sendt hele brunsjen ned i en krasjlanding. Heldigvis har lunsjbaren det som må være den beste gulrotkaken matentusiastene har fått servert.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 17.01.2021 kl 20:08

SAGENE: Har du opplevd så dårlig service at du river deg i håret? Eller fått så god mat at du danser ved bordet?

Kanskje Oskar og Lovisa kan gjøre restaurant- og kafébesøkene litt enklere for deg! Nå setter Sagene Avis sine nye matentusiaster søkelyset på alle de flotte, og kanskje mindre gode, tilbudene som finnes rundt omkring i bydel Sagene.

Maten være god, servicen burde være på topp og et skikkelig hyggelig lokale skader heller ikke. Og sist, men absolutt ikke minst: Du skal ikke trenge å blakke deg ved å følge våre tips.

Sted: Sagene Lunsjbar i Maridalsveien 153 B
Meny: smørbrød, salater, supper, hamburgere, diverse kjøtt- og sjømatretter. Man kan også forhåndsbestille 3-retters og tapasmeny til selskaper. Egen barnemeny.
Pluss: En aldeles fantastisk gulrotkake!
Minus: Cappuccinoen
Pris: Lunsjretter fra 169 til 192, middagsretter fra 179 til 249.

– Går fort i glemmeboka

Oskar og Lovisa drar til Sagene Lunsjbar for en tidlig lunsj, en formiddag midt i uka. Det er med en viss ærefrykt de setter seg ned for å bedømme maten hos den beryktede lunsjbaren, som svært mange er glade i.


– Det er veldig trivelig å sitte her. Det er et godt sted å komme til og det er mye sjel i veggene, sier begge seg enige i.

Ifølge servitøren bestiller folk flest enten fiskesuppe eller hamburger – det kommer an på været. Men etter å ha hørt snakk om smørbrødene, lar Oskar og Lovisa seg friste av et par med karbonade og skagenrøre.

– Det er generøst med fyll på smørbrødene, det er alltid spennende hvor mye man får på brødskiva. Loffen er god, den er både sprø og myk. Skagenrøren er frisk og lett, noe som passer veldig godt nå, etter en lang julemåned med tung mat. Det er gode smaker av både persille og sennep, du kjenner det er forskjellige typer smaker som legger seg på tunga i etterkant, uten at det blir for mye. Ta deg tid mellom hver bit, sier hun fornøyd før hun legger til:

– Jeg kan ikke si det er en stor opplevelse, men det er en god nok lunsjrett.

Smørbrød med skagenrøre Foto: Oskar og Lovisa


Et karbonadesmørbrød på Sagene Lunsjbar forventes å være intet mindre enn fantastisk, mener Oskar.

– Men dette går nok fort i glemmeboka. Brødet er godt og fint stekt, men selve karbonaden kunne vært saftigere og den er for lite krydret. Men egget er i hvert fall, etter mine preferanser, stekt til perfeksjon. Det er også rikelig med tomater og grønt, det er flott! Det er ikke det at smørbrødet ikke er godt, men jeg forventet at det skulle smake mye mer.

Karbonadesmørbrød med egg, stekt løk og tomat Foto: Oskar og Lovisa

Gulrotkaka ble den store redningen

– Det var godt med fyll på smørbrødet mitt, men jeg kom veldig sulten inn. Og da er jeg ikke helt i mål ennå, sier Lovisa og ser ned på den tomme tallerkenen sin.

– Ja, hva med gulrotkake? Gjøre det til en brunsj? sier Oskar. De bestiller samtidig en kopp te og en cappuccino. De bestemmer seg for å dele et kakestykke, da gulrotkake ofte kan være i tyngste laget. Det skulle de fort komme til angre på.


– Oi, her er det god service, sier Oskar etter at servitøren kommer med to tallerkner med et halvt kakestykke på hver - pent dandert, og med rikelige mengder glasur, melis og bær.

Kaken smaker mer kanel enn matentusiastene er vant med at en gulrotkake gjør, og det er veldig, veldig godt. Glasuren er fløyelsmyk og deilig.

– Det er en fantastisk balanse mellom krydderet og den søte og fyldige kremen. Gulrotkake kan være sånn enten eller. Enten liker du det, eller så liker du det ikke. Men jeg tror folk ville likt akkurat denne, selv om de ikke er gulrotkake-menneske. Er du her, så må du bare prøve. Denne er bare helt nydelig! sier Lovisa og fortsetter:

– Det var skikkelig godt med rips nå. Jeg får bare lyst til å hoppe ut i sommeren i et vaksinert Norge, sier hun drømmende med munnen full av bær.

En fantastisk gulrotkake! Merk at dette er et halvt stykke, da Oskar og Lovisa bestemte seg for å dele. De fikk likevel servert hvert sitt mindre stykke, men med mye pynt og glasur, av den flotte servitøren. Foto: Oskar og Lovisa

– Både sur og bitter

Begge sier seg enige i at dette må være den beste gulrotkaka de har spist. Hadde bare kaffen stått i stil, ville dette blitt en utrolig deilig avslutning på måltidet.

Kaffen er dessverre måltidets krasjlanding, mener kaffeentusiasten Lovisa.

– Når du kjøper kaffe i dag er standarden at du får fløyelsmykt steamet melkeskum i kaffen. Spesielt når man er ute og spiser på et sted som Sagene Lunsjbar. Her er det utvanna kaffe med stivt melkeskum oppå, det er ikke en harmoni her. Dette kan være indikasjon på at de ikke har steamet melken selv, og det smaker som om kaffen kommer fra en automat. Dette er en av de verre cappuccinoene jeg har fått, den er både sur og bitter på samme tid.

Lovisa mener et sted som Sagene Lunsjbar burde ha en bedre cappuccino enn denne. Foto: Oskar og Lovisa

Men Oskar og Lovisa kommer i hvert fall definitivt tilbake for å spise mer kake!

Etter smørbrødene, et kakestykke, kaffe og te, landet regningen på 532 kroner.

Sagene Lunsjbar i Maridalsveien 153 B Foto: Oskar og Lovisa

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Sagene Avis bruker cookies (informasjonskapsler) til å personalisere annonser og forbedre nettstedet. Ved å benytte nettstedet aksepterer du at vi kan sette cookies i din nettleser.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...