Restaurantanmeldelse:
Her smaker det hjemmelaget!
Oskar og Lovisa er veldig glad i sterk mat, og hva er vel bedre enn en spicy sjømatsuppe og curry i dette ruskeværet?
Publisert: 12.11.2020 kl 14:45
Sist oppdatert: 17.11.2020 kl 15:34
TORSHOV: Har du opplevd så dårlig service at du river deg i håret? Eller fått så god mat at du danser ved bordet? Kanskje Oskar og Lovisa kan gjøre restaurant- og kafébesøkene litt enklere for deg! Nå setter Sagene Avis sine nye matentusiaster søkelyset på alle de flotte, og kanskje mindre gode, tilbudene som finnes rundt omkring i bydel Sagene. Maten må være god, servicen burde være på topp og et skikkelig hyggelig lokale skader heller ikke. Og sist, men absolutt ikke minst: Du skal ikke trenge å blakke deg ved å følge våre tips.
Stedet: Apsorn thai, Vogts gate 64
Meny: Thailandsk mat
Pluss: Veldig god mat med friske og møre ingredienser, rause porsjoner og hyggelig servitør
Minus: Litt mørkt lokale, desserten er OK
Pris: Hovedretter mellom 175 og 255
– Husk på de lokale
Oskar og Lovisa drar til Apsorn på Torshov for en tidlig middag, tirsdag – dagen når de nye tiltakene i Oslo trer i kraft. Det kan nok hende det er derfor vi er de eneste gjestene i lokalene denne dagen.
– Men det er viktig å huske på sine lokale restauranter nå i koronatiden. Kanskje man ikke vil eller kan spise ute, men da går det jo an å benytte seg av take away-mat en gang i blant? Det er veldig trist om butikkene og restaurantene våre har gått dukken når hverdagen er tilbake til det normale, sier Oskar, og Lovisa nikker enig.
– Dette er perfekt høstmat! sier Oskar, som har bestilt kylling i grønn curry, og Lovisa storkoser seg med en bolle sjømatsuppe.
Begge blir varme i kroppen og endelig senker tobarnsmora skuldrene:
– Den smaker hjemmelaget! Åh, kamskjellene smelter på tunga. Det står i menyen at den er sterk, men den er ikke overveldende sterk, sier hun før hun tygger en chili og må få et glass melk av servitøren. Den må gurgles før hun tørker tårene og fortsetter:
– Suppa har selvsagt en annen karakter enn en tradisjonell sjømatsuppe ...
Krepsen er veldig ren og mild i smaken, det passer godt inn i den sterke suppa. Scampien er også veldig mør og god.
Godt med fyll
Både curryen og suppa har mye mat i seg. Det er alltid spennende å se hvor mett man blir av suppe på restaurant, men her går vi ikke sultne hjem. Det er også godt med kylling og grønnsaker i curryen, og sjømatsuppa har mye av kamskjell, grønnskjell, sopp og scampi, og en hel kreps.
Den grønne curryen er blant de bedre Oskar har spist:
– Det er en veldig god og kremet konsistens på sausen, det er det slettes ikke alle som får til. Og kyllingen er veldig mør, sier Oskar fornøyd.
Etter et par sterkt krydrede hovedretter, frister det med en søt avslutning. Og Lovisa blir altfor nysgjerrig på mangopuddingen til at hun klarer å dy seg. Oskar syns dette var vel spesielt, og går for en tryggere mangosorbet.
– Dette er noe helt annet enn jeg har spist tidligere. Den har konsistensen til en vanlig pudding, men den smaker helt uventet. Den har en ordentlig mangosmak og den er ikke for søt.
– Isen er smaker friskt og godt, da. Denne er heller ikke for søt, og det er godt med frisk frukt til. Det er spesielt godt etter et krydret måltid.
Begge dessertene er flott dandert og har rikelig med fersk oppskåret frukt. Det er ikke noe voldsomt spesielt med dessertene, men de er en OK avslutning på en veldig deilig middag.
Prislappen for to hovedretter og to desserter kom på 657 kroner.
Nyhetsbrev fra Sagene Avis
Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!