Sagene Avis

Sagene Avis

Foto: Oskar og Lovisa

Restaurantanmeldelse:

Skuffende tradisjonsmat

Til tross for en interessant meny og en virkelig flott servitør, er det nok lenge til Oskar og Lovisa tar turen tilbake til Gaffel nederst på Sagene.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 11.09.2020 kl 12:29

SAGENE: Har du opplevd så dårlig service at du river deg i håret? Eller fått så god mat at du danser ved bordet?

Kanskje Oskar og Lovisa kan gjøre restaurant- og kafébesøkene litt enklere for deg! Nå setter Sagene Avis sine nye matentusiaster søkelyset på alle de flotte, og kanskje mindre gode, tilbudene som finnes rundt omkring i bydel Sagene.

Maten være god, servicen burde være på topp og et skikkelig hyggelig lokale skader heller ikke. Og sist, men absolutt ikke minst: Du skal ikke trenge å blakke deg ved å følge våre tips.

En liten smak av Litauen

Det er mange alternativer å velge mellom i bydel Sagene, men det kan fort bli litt mye burger, pizza, sushi og andre «vanlige» middagsalternativer. Derfor fristet det med noe ekstra spennende, som også er et av de nyeste tilskuddene i lokalmiljøet: tradisjonell litauisk mat.

Og etter å ha sett de fristende bildene på Gaffels Facebook-side, er forventningene rimelig høye hos både Oskar og Lovisa.

– Dette er ikke en meny du ser ofte når du går ut for å spise i Oslo. Det er mye svin og potet her, sier Lovisa mens hun interessert studerer alle rettene.

– Norsk mat har jo også mye av det, og dette ligner jo på raspeballer? sier Oskar og viser frem et av restaurantens bilder på Facebook.

– Kanskje vi har mye til felles med litauisk mat? Ja, dette er jo husmannskost. Husmannskost møter Oslo by? undrer Lovisa.

Bløte pannekaker

Gaffel har både tradisjonelle litauiske retter og diverse andre «hovedretter» listet opp i menyen. Sistnevnte kan for eksempel være grillet laks, svineknoke eller kyllingvinger.

Men når man først har muligheten, er det klart man må velge tradisjonell litauisk mat. Oskar lar seg friste av pannekaker laget av revne poteter, servert med crispy bacon og rømme. Lovisa velger kyllingschnitzel med potetmos og salat.

Det er en veldig hyggelig og serviceinnstilt dame som serverer maten. Og den SER jo virkelig flott ut.

– Oi, denne var blaut ... sier Oskar etter å ha smakt på potetpannekakene.

– Det er en veldig grøtete og våt konsistens på dem, og de smaker ingenting. I hvert fall ikke noe annet enn dill, det er det mer enn nok av her. Jeg savner det litt sprøe og «freshe» inntrykket jeg ble fristet av på bildene. Og jeg syns det er for lite bacon til så mange pannekaker og dette havet av rømme, sier Oskar.

Lovisa blir veldig nysgjerrig og sniker seg til en smakebit:

– Den er jo bare helt vannete inni? Nei, la oss kalle en spade for en spade, dette var ikke godt, sier hun.

Kyllingschnitzelen virker heller ikke å være en stor suksess.

– Når man spiser en schnitzel, bør den være sprø utenpå og saftig og mør inni. Det er ikke denne her. Potetmosen smaker hjemmelaget, den er fyldig og jeg liker at den har biter. Litt mer salt hadde gjort susen, den smaker ikke så mye – bortsett fra dill! Det er altfor mye dill på maten min også. Men salaten er frisk og god, jeg liker at det er reddiker i den.

Stedet: Gaffel, i Toftes gate 19 B

Meny: Tradisjonelle litauiske retter, både småretter, hovedretter, supper og salat

Pluss: Trivelige lokaler, en særdeles hyggelig servitør, maten ser nydelig ut.

Minus: Altfor mye dill på all maten, bløte potetpannekaker, tørr schnitzel og vannete milkshake.

Pris: Hovedretter og tradisjonelle retter mellom 145 og 295 kroner. Småretter mellom 65 og 150 kroner.

Dill, dill og mer dill

– Jeg sitter med en ettersmak av dill. Skal jeg oppsummere måltidet, må det bli med ordet dill. Den dill-kanonen de har på kjøkkenet må de kvitte seg med. En ting er å ha dill på alt, men mengden kan roes ned litt. Jeg har lyst på dessert for å bli kvitt dillsmaken jeg, sier Lovisa.

Alternativene står mellom honningkake, iskrem, milkshake og en slags frossen kake laget av kjeks som vi ikke oppfatter navnet på. Den meget hyggelige servitøren tilbyr Lovisa å prøvesmake kjekskaken, før hun bestemmer seg for honningkake. Oskar er en sjokoladeelsker og bestiller sjokolademilkshake.

– Oi! For en nydelig presentasjon! Her har de gjort seg flid, sier Oskar imponert.

Både kaken og milkshaken er pyntet med bær, krem, nøtter og litt grønt, og vekker virkelig apetitten. Kokken briljerer med estetikken, men det skorter litt på noe enda viktigere også her – innholdet.

– Skal det ikke være iskrem i en milkshake? Denne er jo tynn som lettmelk og smaker nesten litt utvannet og gammelt? Hvordan kan man bomme på milkshake? Her må de rett og slett ha glemt sjokoladeis? Nei, dette var en stor skuffelse.

– Nå føler jeg vi har gitt dem alle muligheter til å lykkes, vi har bestilt to helt forskjellige retter og to forskjellige desserter, sier Lovisa og legger skuffet ned gaffelen, og fortsetter:

– Jeg er ikke den som raskt klager over maten, jeg er alltid flink til å finne positive ting å si om den, og jeg trodde virkelig desserten skulle rette opp inntrykket. Alt har sett så flott ut, spesielt kaka, men bunnen er veldig tørr og den smaker ikke ferskt.

Dessertene ser i hvert fall nydelige ut! Lovisa hadde så lyst på kake, at hun tok en bit før Oskar rakk å fotografere. Foto: Oskar og Lovisa

Nydelig service og estetikk

Det er kun ett annet bord med gjester i løpet av den halvannen timen Oskar og Lovisa spiser middag. Men ser man på Facebook-siden, ser det ut til at at restauranten er godt likt blant flere, som roser restauranten for å ha tatt med litauiske retter til Oslo.

Lokalet er ikke stort, men det er likevel en trivelig atmosfære. Et ekstra pluss for de hjemmekoselige detaljene, som pyntegjenstandene i vinduene og det som ser ut som gamle «familiebilder» på veggen. Dessverre spilles musikken hakket for høyt til at det blir en toppscore på komforten.

Stedet og servicen er virkelig flott, spesielt den hyggelige servitøren! Vi får ikke skrytt nok av henne. Og maten så nydelig ut. Men det er dessverre ikke nok å legge mye kjærlighet i presentasjonen, når smakene ikke er helt på plass.

Begge er over gjennomsnittlig glad i potet – i alle mulige former. Sånn sett kunne disse rettene fort ha vært en fulltreffer, men det blir i stedet skivebom under dette besøket.

– La oss håpe de bare har hatt en dårlig dag på kjøkkenet, for Gaffel har jo potensial til å være veldig spennende og godt, sier begge seg enige i.

Besøket kostet 510 kroner til sammen, for to retter og to desserter.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Restaurantanmeldelser Vis flere

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...