ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Ruster opp utemiljøet - alle får være med å bestemme

Blir nok fint å få rustet og rusket opp litt her. Foto: BOLIGBYGG OSLO KF

Store Sandaker Gård er først ut - men flere uteområder skal oppgraderes. Det inviteres til stort ungdomsmøte, hvor de unge selv skal få si hvordan de vil ha det.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

SANDAKER: I sommer skal kommunen ved Boligbygg Oslo KF bruke en del penger på å ruste opp bakgården til den store gule gården mellom Nordpolen og Storo-senteret Store Sandaker gård.

Gården, også eid av Oslo kommune, har 160 leiligheter. Beboerne har fått være med å planlegge hvordan de vil ha de i bakgården.

160 leiligheter

Store Sandaker gård i Bydel Sagene er en kommunens mange store leiegårder i området.

– Gårdens fasade ble fornyet for en del år siden, men oppgangene og bakgården var moden for fornyelse. Sist sommer var det også en del klager fra beboere på bråk og uro i gården, fra pressemelding fra Boligbygg Oslo KF.

50 millioner

I byrådets budsjettforlik høsten 2016 ble det bevilget 50 millioner kroner i
ekstraordinære midler til bomiljøet i de kommunale boligeiendommene.

ANNONSE

Boligbygg forvalter kommunens boliger fikk 25 av disse millionene til fysiske tiltak i eiendommer i seks utvalgte områder. De øvrige 25 millionene er fordelt på bydelenes bomiljøarbeid.

– Bydel Sagene har flest kommunale boliger i Oslo og får dermed en stor andel av ekstra-midlene, til området Søndre Åsen på Torshov, og til den store bygården på Sandaker. Mer enn tre millioner av Boligbyggs midler til ekstra bomiljøtiltak vil bli brukt i denne eiendommen i år, videre fra pressemeldingen.

Oppgangene er allerede pusset opp, med ny maling og nye postkasser.

Aktiv medvirkning

– Noen av forutsetningene fra byrådet når de bevilget ekstra midler, var god koordinering mellom bydeler og Boligbygg, medvirkning fra beboerne selv og vekt på tiltak for barn og unge. I Store Sandaker har beboerne virkelig engasjert seg, dannet en ny gårdskomite og en egen barnegruppe som har mange ønsker for hva de vil ha i den store og flotte bakgården, skriver Boligbygg videre.

— Vi vil at denne gården skal bli bedre, både for barn og voksne sier Khowla (12) som bor i gården, og deltar i barnegruppen.

ANNONSE

Som på vegne av barna blant annet ønsker seg ballbinge, badminton og pingpong.

Boligbygg forteller at ballbingen kommer på plass i løpet av kort tid, og det meste av de øvrige tiltakene skal også stå ferdig i løpet av sommeren.

– Da skal det inviteres til invielsesfest til høsten, med grilling på nye fellesgriller og turnering i ballbingen, skriver også Boligbygg i pressemeldingen.

Stor ungdomsmøte

Men det skjer med med uteområdene i området. Ved Søndre Åsen på Torshov eier kommunen nærmere 800 boliger i mange store kvartalsgårder ved siden av hverandre.

Tirsdag 27. juni inviterer Bydel Sagene og Boligbygg sammen med Nordpolen skole til et stort Barne- og ungdomsmøte på skolen fra klokken 12. - 15.00.

ANNONSE

– I møtet kan barn og unge si sin mening, og komme med ønsker om hvor de ønsker aktiviteter, lekeplasser eller sitte- og grillplasser i området.

LES MER FRA SAGENE AVIS, OG SJEKK UT DETTE:

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE